Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Denk en Forum voor Democratie gezamenlijk in actie tegen buurtbewoners

  •  
24-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
depijp
Denk en Forum voor Democratie eisen samen met twee andere conservatieve partijen, CDA en VVD, dat er per direct een einde wordt gemaakt aan een bewonersprotest in Amsterdam. In De Pijp hebben bewoners om en rond de Albert Cuypgarage op eigen houtje een aantal parkeerplaatsen omgetoverd tot onder meer bakfietsstallingen. De partijen vinden het onacceptabel dat “een groep bewoners op eigen houtje en in strijd met de regels een deel van de openbare ruimte in beslag neemt”, meldt AT5.
De bewoners voeren de actie omdat er een parkeergarage is geopend met 600 plaatsen. Die maakt de parkeerruimte in de straten overbodig zodat deze voor buurtvriendelijkere toepassingen aangewend kunnen worden. De bewoners nemen daarmee een voorschot op de toekomst want wethouder Sharon Dijksma heeft al laten weten dat de parkeerplaatsen zullen verdwijnen. De vier oppositiepartijen willen niettemin dat de overheid ingrijpt om een einde te maken aan de bewonersactie en trekken daarom gezamenlijk op.
"Wanneer de parkeerplekken daadwerkelijk verdwijnen is onbekend. Als het aan VVD, CDA, Forum voor Democratie en Denk ligt, blijven de parkeerplaatsen tot die tijd wel beschikbaar voor bewoners. Ze vragen of het stadsbestuur het met hen eens is dat de ‘illegale situatie’ wordt beëindigd."
Video-reportage over de bewonersactie, mei 2018:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.