Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

DENK doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen Amsterdam

  •  
22-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
29826562556_94dc8a4d19_z

© cc foto: Roel Wijnants

DENK gaat in elk geval in Amsterdam meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen die volgend jaar maart worden gehouden. Dat liet de partij liet dat donderdagavond weten.
Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart dit jaar boekte de beweging, die veel nadruk legt op de positie van mensen met een migratieachtergrond, succes in de hoofdstad. De partij behaalde er 6,9 procent van de totale stemmen. De gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam zie ik daarom ook met veel vertrouwen tegemoet”, zegt fractievoorzitter Tunahan Kuzu vanavond. Hij hoopt volgend jaar vijf zetels te behalen.
In de komende weken zal DENK bekend maken in welke andere gemeenten de partij meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (22)

Vondel3
Vondel323 jun. 2017 - 8:51

Amsterdam was natuurlijk al een soort onafhankelijke stadstaat waar zowel autochtone als allochtone bewoners zich geen deel van de rest van Nederland voelen. Jammer genoeg voelen autochtone en allochtone Amsterdammers onderling vaak ook maar weinig verbintenis. Ideale kweekgrond dus voor DENK.

1 Reactie
PieterVreugd
PieterVreugd23 jun. 2017 - 10:21

Hoe meer immigratie des te minder westerse politiek.

Josef K
Josef K23 jun. 2017 - 7:36

In Nieuw West en Noord kunnen ze zomaar (een van de) de grootste(n) worden. Lekker, een anti-integratie partij in stadsdelen waar gebrekkige integratie een mega-probleem is. Om het over de islamisering maar niet te hebben. Hoop niet straks 5x per dag allahu akbar in mijn oor getetterd te krijgen.

Jan Klaasen
Jan Klaasen23 jun. 2017 - 7:16

Goed idee! Kan Azarkan burgemeester van Amsterdam worden en kan Pechtold lekker in Den Haag blijven zitten.

Django3
Django323 jun. 2017 - 7:06

Volgend jaar doen ze naar verluid ook mee in Ankara, Istanboel, Izmir en Bursa.

RobSon2
RobSon223 jun. 2017 - 6:55

DENK gaat groot worden in Amsterdam als ze mensen kunnen bewegen daadwerkelijk te gaan stemmen.

1 Reactie
GeenSJW
GeenSJW23 jun. 2017 - 12:38

Dat geldt voor elke partij.

Von Frikschoten
Von Frikschoten23 jun. 2017 - 6:50

Het enige positieve hieraan is dat ze het electoraat grotendeels bij de PvdA weghalen.

bolle ben
bolle ben23 jun. 2017 - 3:01

Daar gaan de PVDA zetels!

rbakels
rbakels22 jun. 2017 - 23:43

Leuk, zo'n paar gezellige Turken die de moed hebben hun eigen cultuur niet weg te gooien. Maar over vif jaar worden ze volkomen overvleugeld door een partij van Syriërs.

blues boy
blues boy22 jun. 2017 - 22:31

Hopelijk doen mee in Rotterdam,dat kan dan nog leuk worden met Leefbaar en de PVV :-)

1 Reactie
blues boy
blues boy22 jun. 2017 - 22:47

= doen ze mee

Paddy3
Paddy322 jun. 2017 - 22:12

"Hij hoopt volgend jaar vijf stemmen te behalen." Van zijn ouders, schoonouders en van zijn vrouw?

2 Reacties
Berend_van_den_Achterberghen
Berend_van_den_Achterberghen23 jun. 2017 - 7:32

Ja, en neven en nichten.

blues boy
blues boy23 jun. 2017 - 9:32

Het wachten is op het tv programma de neven van Kuzu :-)

Jantje68
Jantje6822 jun. 2017 - 21:45

Veel zeteltjes voor DENK. 52% is allochtoon. SGP doet ook mee heb ik begrepen. Samen kunnen ze een mooie conservatieve wind laten waaien in Amsterdam. Einde aan de verloedering. De grachtengordel BN-ers stemmen nog D66. Maar ja, die zijn ruim in de minderheid.

6 Reacties
GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*23 jun. 2017 - 5:09

Dag jan1234. Goedemorgen. GroenLinks en en D66 zullen de grootste partijen zijn in Amsterdam, volgend jaar, bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen, mark my words. Daarna komen de SP, de VVD en de PvdA, neem ik aan. Denk zal sowieso niet veel zeteltjes krijgen hoor, sowieso niet in Amsterdam, neem ik aan. Amsterdammers over het algemeen zijn veel veel veel progressiever dan u denkt. Verloedering?. Haha, elke dag ga ik juist fluiten de straat op, in een van de aller mooiste, leukste, veiligste, gezelligste en het aller belangrijkste wat mij persoonlijk betreft, een van de meest open, internationale, vrijzinnigste en ruimdenkendste steden op aarde. Ik heb wel al wat van de wereld gezien (gelukkig maar) maar Amsterdam is nog altijd *Home sweet home*. Niet voor niets komen er tegenwoordig miljoenen bezoekers per jaar uit de hele wereld naar Amsterdam en natuurlijk ook die veel miljoenen dagjesmensen elk jaar, het hele jaar door, vanuit heel Nederland. En weet u echt niet dat 180 nationaliteiten wonen in Amsterdam?. Gebaseerd op sommige reacties op deze website, sommige Nederlanders o.l.v. een bepaalde politieke beweging, hebben blijkbaar wat moeite met medeNederlanders met een andere achtergrond, religie en huidskleur. Wat doen de Amsterdammers over het algemeen?. Ze proberen juist in vrede en saamhorigheid naast elkaar te leven. De echte vreemdelinghaters zijn al lang vertrokken, met name naar Almere, Purmerend enz. (gelukkig maar). Met vriendelijke groeten van een ervaringsdeskundige en een Amsterdammer in hart en nieren.

Berend_van_den_Achterberghen
Berend_van_den_Achterberghen23 jun. 2017 - 7:33

PeaceLoveNamasteuitMokum, Amsterdam is iets groter dan alleen de grachtengordel hoor.

RonVa
RonVa23 jun. 2017 - 7:47

[De echte vreemdelinghaters zijn al lang vertrokken, met name naar Almere, Purmerend enz. (gelukkig maar).] Wat is dit voor een nare opmerking. Vind je het echt nodig zoveel (ras amsterdammers) weg te moeten zetten? [Wat doen de Amsterdammers over het algemeen?. Ze proberen juist in vrede en saamhorigheid naast elkaar te leven.] Ik kan me nog goed een bezoek herinneren aan nieuw west waar ik samen met een Antilliaanse collega een projectlocatie moest bezoeken. Bij het August Allebeplein Het racisme dat hij over zich heen kreeg van de jongeren daar, tot spugen aan toe was beschamend. Daar was echt niets terug te vinden van saamhorigheid. En als ik eerlijk ben is dat er ook niet in de wijk waar ik nu woon, de Pijp. Veel groepen (studenten, toeristen, yuppen, ouderen, oud amsterdammers, allochtonen) die langs elkaar leven. Je deelt de stad maar meer ook niet. DENK was al de grootste in Nieuw west en ik ben bang dat ze dat bij de gemeenteraadsverkiezing weer zullen worden. Wat dit voor de centrale stad gaat betekenen is afwachten. Mij stemt het niet gerust.

RobSon2
RobSon223 jun. 2017 - 8:16

@Peace... Misschien moet u even toelichten in welke wijk in Amsterdam uw positieve wereldbeeld zich dan afspeelt?

Wittemuis2
Wittemuis223 jun. 2017 - 13:40

Peace & Love - u stemt vast en zeker zelf ook GL zo heerlijk naïef en onrealistisch uw reactie. De echte Amsterdammer die U maar even afdoet als racisten en blij mee te zijn dat deze mensen de stad uit zijn verjaagd, denken er heel anders over. Ik zou zeggen droom verder en pleeg vooral geen emphatie met de mede Amsterdammers die het wat minder hebben, de stad nooit uitkomen en het leven totaal anders moeten beleven.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*23 jun. 2017 - 19:31

Dag Wittemuis enz.. Als Amsterdammer, in een ontzettend druk bezochte stad, anno 2017, kan ik twee dingen doen: (1) spoken zien bij elk straathoekje (2) met een positief perspectief mijn dagelijks leven hier doorbrengen Ik kies voor (2). Het leven is wel te kort om mijn leven zuur te laten maken met azijnpisserij. Mijn levensfilosofie: bijna elke mens heeft meer goede kanten dan slechte kanten. Het aller belangrijkste is hoe zij of hij met haar of zijn directe omgeving omgaat en hoe zij of hij met anderen omgaat, ongeacht hun komaf, religies of huidskleur. Een heel fijne avond verder aan jullie allemaal.