Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Denemarken schaft vrijdag alle coronaregels af

  •  
09-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
DENMARK - HEALTH - VIRUS

© Nightlife guests stand in front of the "La Boucherie" cocktail-nightclub on Vestergade street in Copenhagen during the night between September 2 and 3, 2021, as Denmark lifted restrictions am

Vanaf vrijdag 10 september zijn er in Denemarken geen coronabeperkingen meer. De anderhalve meter geldt niet langer en een coronapas is niet meer nodig, schrijft het AD. Eerder waren de discotheken alweer opengegaan en werd het mondkapje in het openbaar vervoer afgeschaft.
Volgens het Deense ministerie van Volksgezondheid vormt het coronavirus dankzij de hoge vaccinatiegraad niet langer een bedreiging voor de samenleving. “De epidemie is onder controle”, verklaarde minister Magnus Heunicke eind vorige maand al. De bewindsman voor Volksgezondheid hield wel een slag om de arm: als de pandemie weer ernstig oplaait, zal de regering niet terugdeinzen om opnieuw maatregelen in te voeren.
Volgens Our World In Data behoort Denemarken tot de vaccinatiewereldtop. Ruim 73 procent van de bevolking is volledig gevaccineerd, nog eens 3 procent is gedeeltelijk ingeënt. Volgens hetzelfde overzicht is 63 procent van de Nederlandse bevolking gevaccineerd. Voor de vaccinatiegraad kijkt Our World In Data naar de volledige bevolking, dus inclusief kinderen.
Het AD wijst erop dat de Denen al vanaf het begin van de pandemie vooroplopen in Europa.
"Ze waren in maart 2020 een van de eerste Europese landen die een zware lockdown afkondigde en daardoor het eerste land dat er (in mei 2020) weer langzaam uit kon. Inmiddels zijn de Denen koplopers op vaccinatiegebied en gooien ze vrijdag ook, als een van de allereerste landen, de allerlaatste coronamaatregelen overboord."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.