Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Den Haag weigert slogan Vluchtelingenwerk op tram te zetten

  •  
20-09-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
220 keer bekeken
  •  
DH
De Haagse vervoerder HTM wil de nieuwe campagneslogan van VluchtelingenWerk Nederland niet op haar trams omdat die te controversieel zou zijn. De slogan luidt: ‘Nederland is vol… met gastvrije mensen die vluchtelingen een warm hart toedragen’. De HTM zou geen politieke, religieuze of controversiële leuzen plaatsen.
De slogan is in Amsterdam en Rotterdam al te zien. Jasper Kuipers, adjunct-directeur van VluchtelingenWerk, vindt het vreemd dat Den Haag weigert en reageert in het AD :
“We wilden erg graag ook een tram met die slogan in Den Haag laten rijden, op Prinsjesdag. Maar de HTM trok zich op het laatste moment terug. We zijn daar verbijsterd over. Wat me vooral raakt is dat de HTM de boodschap blijkbaar controversieel vindt. Het zegt wel iets over het vluchtelingendebat als je dit dus niet zomaar meer overal in Nederland kan zeggen. Dan winnen als het ware de schreeuwlelijken. Eigenlijk zou die tram in Den Haag nog een extra rondje moeten rijden.” 
Een woordvoerder van de HTM verklaart de weigering van het bedrijf:
“We nemen nooit advertentieteksten aan die politiek, religieus of controversieel zij. Wij willen onze trams neutraal houden. Het vluchtelingendebat heeft de afgelopen periode tot veel debat geleid, dus dat vinden wij geen goed onderwerp voor een advertentie op onze trams. Het is een tekst die reacties kan oproepen en onze trams moeten niet tot reuring leiden. Die beslissing staat verder helemaal los van de achtergrond van VluchtelingenWerk, maar blijkbaar is het bij hen in het verkeerde keelgat geschoten.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.