Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Demonstrerende corona-ontkenners willen minister De Jonge executeren

  •  
03-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
187 keer bekeken
  •  
Samen voor Nederland protestmars tegen coronamaatregelen

© AMSTERDAM - Een man weet te ontsnappen van een door de politie ingesloten groep demonstranten tijdens de manifestatie Samen voor Nederland. De actie neemt stelling tegen vrijheidsbeperkende o

Corona-ontkenners die zondag in het centrum van Amsterdam demonstreren, dragen een galg mee. Volgens een deelnemer aan de demonstratie is het executiewerktuig bedoeld voor demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge.
Het is de afgelopen twee jaar vaker voorgekomen dat extreme anti-overheidsdemonstranten politici dood wensten. Radicale boeren namen eind 2019 een galg mee naar het provinciehuis in Groningen. Kort daarna ging een demonstrerende boer op pad met een grafkist voor Jesse Klaver.
Enkele demonstranten die zeggen te strijden voor liefde en vrijheid, gingen op de vuist met de politie. Buurtbewoners klagen dat de corona-ontkenners zich in Amsterdam ook op andere manieren misdragen. Motoren trekken hard op, en er zijn veel wildplassers onder de deelnemers aan het protest.
Het protest is, evenals begin vorige maand , georganiseerd door de ultrarechtse Michel Reijinga, een fan van Thierry Baudet. De leider van Forum zelf sprak de demonstranten toe op het Haarlemmerplein. Toehoorders zwaaiden onder meer met de Prinsenvlag, die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt door NSB’ers. Vandaag de dag gebruiken alleen rechtsextremisten de vlag nog.
De corona-ontkenners die menen dat de ‘mainstream media’ de opkomst bij demonstraties telkens onderschatten, waren van plan om het aantal deelnemers aan het protest te tellen vanuit een helikopter. Door het slechte weer kon de helikopter niet opstijgen – al vermoedde zeker een demonstrant een duister complot waarbij Schiphol betrokken zou zijn.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.