Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Demonstratie voor Femke Halsema, VVD klaagt over applaus

  •  
10-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
134 keer bekeken
  •  
halsema
Terwijl de Amsterdamse gemeenteraad woensdagmiddag spreekt met Femke Halsema over het protest tegen racisme en politiegeweld op de Dam, is er buiten de Stopera een demonstratie aan de gang van mensen die vinden dat de burgemeester moet blijven. Aan het begin van de vergadering klonk het applaus van de pro-Halsema-demonstranten zo luid dat VVD-raadslid Marianne Poot vroeg om de deuren te sluiten : ze kon door het lawaai het debat niet meer volgen.
Uit onderzoek van I&O Research blijkt dat 78 procent van de Amsterdammers niet vindt dat Halsema moet aftreden. Oppositiepartijen VVD en Forum voor Democratie hebben aangekondigd een motie van wantrouwen in te dienen.
Halsema zei het aan het begin van het debat te betreuren dat er “te veel deelnemers” aan de demonstratie op de Dam waren. “De beelden op de Dam waren pijnlijk om te zien”, verklaarde de Amsterdamse burgemeester, onder meer “voor de mensen in de zorg” en “voor ondernemers die proberen het hoofd boven water te houden.” Uit testen van deelnemers aan het protest is tot nu toe niet gebleken dat er iemand is besmet tijdens het protest.
Halsema prees de Amsterdamse politie. “De betrokken agenten hebben de demonstratie geweldig begeleid”, meent de burgemeester.
Het debat is live te volgen via de site van AT5.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.