Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Demonstranten tegen coronamaatregelen belagen testende apotheker

  •  
31-07-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Geen video? Klik hier.
Grimmige taferelen in de Zuid-Franse stad Montpellier waar demonstrerende corona-ontkenners en hun sympathisanten een testfaciliteit van een apotheker belaagden en intimideerden. De demonstranten, die zich keren tegen restricties voor ongevaccineerden, scandeerden kreten als colabo, de afkorting voor collaborateur. Ze eisten dat de gezondheidswerkers zouden vertrekken. Net als in andere landen vergelijken de corona-ontkenners die immuun zijn voor zaken als historisch besef, ook daar de maatregelen die genomen worden om de volksgezondheid te beschermen met het terreurbewind van de nazi’s.
In Montpellier demonstreerden naar schatting 8500 mensen tegen de coronamaatregelen. De Huffington Post spreekt van een aanzienlijke stijging ten opzichte van vorige week toen in de stad 5500 mensen de straat opgingen. Waarnemers constateren dat de protesten een voortzetting lijken van de Gele Hesjes-beweging maar dan onder een andere noemer. De protesten keren zich tegen de invoering van een gezondheidspas maar ook tegen de bezuinigingen op de gezondheidszorg door “de ultraliberale regering van Macron”, aldus een gevaccineerde verpleegkundige die zich bij de demonstranten had gevoegd.
Een meedemonstrerende horecamedewerker die zegt noch antivax noch extreemrechts te zijn verklaart: “Ik ben een ober, ik heb nooit een politieagent willen worden. (…) Ik vind het walgelijk dat ons wordt gevraagd te gaan controleren wie er ingeënt is en wie niet, het maakt mijn werk onmogelijk en uiteindelijk bezorgt deze gezondheidspas veel mensen wanhoop.”
Het totaal aantal demonstranten in verschillende steden in Frankrijk bedroeg naar schatting meer dan 200.000 , waarvan zo’n 15.000 in Parijs. In de hoofdstad werden ook weer journalisten aangevallen door de demonstranten die in de praktijk weinig op hebben met persvrijheid. Persbureau AFP heeft daarom besloten de berichtgeving via foto’s op te schorten. Het is het derde opeenvolgende weekend dat er protesten plaatsvinden. De eerste keer kwamen er zo’n 100.000 mensen op de been.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (10)

Ed Verbeek
Ed Verbeek1 aug. 2021 - 9:38

Het artikel heeft het telkens over “corona-ontkenners” Dat is een valse stigmatisering; het gaat niet om mensen die ontkennen dat corona bestaat of dat je daar ziek van kunt worden, maar om mensen die tegen de invoering van een verplichte gezondsheidpas zijn, met alle consequenties van dien.

1 Reactie
badgast
badgast2 aug. 2021 - 5:19

U heeft de demonstranten daar persoonlijk ondervraagd?

ManekiNeko
ManekiNeko1 aug. 2021 - 9:01

Een meedemonstrerende horecamedewerker die zegt noch antivax noch extreemrechts te zijn verklaart: “Ik ben een ober, ik heb nooit een politieagent willen worden. (…) Ik vind het walgelijk dat ons wordt gevraagd te gaan controleren wie er ingeënt is en wie niet, het maakt mijn werk onmogelijk en uiteindelijk bezorgt deze gezondheidspas veel mensen wanhoop.” Volgens mij moet die horecamedewerker ook controleren of hij de Pernod wel uitschenkt aan een meerderjarige en niet aan minderjarigen. Als de man zo principieel is doet hij dat dus ook niet

Mohawk2
Mohawk21 aug. 2021 - 8:01

"Net als in andere landen vergelijken de corona-ontkenners (...) ook daar de maatregelen die genomen worden om de volksgezondheid te beschermen met het terreurbewind van de nazi’s" "In de hoofdstad werden ook weer journalisten aangevallen door de demonstranten die in de praktijk weinig op hebben met persvrijheid" Weet je wie er ook weinig met persvrijheid ophadden? O, ironie...

Greendutch
Greendutch31 jul. 2021 - 22:47

m.i. is er vanaf begin , in vele landen, iets fout gegaan in communicatie + in tekst en uitleg geven. (dat is wat ook hier is misgegaan0 zoals met heel veel zaken brengt 'onderwijs' kennis en begrip waardoor men meer genuanceerd kan denken. voor Frankrijk valt dit eigenlijk tegen; de keren dat ik er was zag ik mensen na werktijd altijd de kroeg induiken en heftige discussies voeren over politiek en maatschappij. doet men dat de laatste jaren niet meer?

1 Reactie
Lokidea
Lokidea1 aug. 2021 - 7:30

De kroegen waren dicht in Frankrijk, lock down weet je nog.

Me, myself and I2
Me, myself and I231 jul. 2021 - 21:24

Oh, dus als je tegen een vaccinatiepaspoort bent dan ben je een corona ontkenner? Door dit zinnetje bovenaan het artikel te plaatsen zet je de toon. Kom op zeg. Er lopen vast corona ontkenners tussen de demonstranten, maar zolang je niet weet hoeveel, dan zijn het gewoon demonstranten.

JanB2
JanB231 jul. 2021 - 20:49

Wat mij betreft slaat de oproerpolitie er eens een keer stevig op los. De apotheek ontzetten heet dat.

Norsemen
Norsemen31 jul. 2021 - 18:23

Jezelf niet willen vaccineren vanwege principiële redenen is dom maar verder prima. Denken dat vaccineren niet helpt is iets voor de domme idioten.

1 Reactie
badgast
badgast2 aug. 2021 - 5:20

Het belagen van medewerkers van een test site is zo mogelijk nog dommer. En nog asocialer.