Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Ultraconservatieve vrouwenhaters in Amerikaans Hooggerechtshof schaffen recht op abortus af

Zware klap voor vrouwenrechten in de VS
Joop

Democratie onder Trump

  •  
07-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
RepublikeinenVermorzelenDemocratie+

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

PGS
PGS7 jan. 2022 - 22:19

beAch, voor Trump was er ook geen democratie. Ware democratie betekent dat de macht ligt bij de burgers. Nu zie je dat er een select groepje mensen besluiten nemen zg voor die burgers. Maar in feite volgens zij de partijlijn, geleidt door lobbygroepen. Maar 1 x per jaar mogen de burgers wat zeggen. Daarna is het mond houden.

4 Reacties
∆
8 jan. 2022 - 16:04

@PGS Waarom deed Trump tweemaal mee aan de verkiezingen? Toen hij tot winnaar was verklaard vonden hij en zijn aanhang dat prima. Toen hij verloor was er ineens geen Ware Democratie. Over welke burgers schrijf jij eigenlijk? De 8 miljoen die in meerderheid voor Joe Boden kozen?

∆
8 jan. 2022 - 16:24

Joe Boden => Joe Biden

PGS
PGS9 jan. 2022 - 11:49

Grappig dat jij heel selectief kunt lezen. Ik stel gewoon vast dat ook voor Trump er geen ware democratie was. Of het nu ten tijde van democraten of republieken als die aan de macht zijn. Het is een feit dat je als burger 1 x per 4 jaar iets mag zeggen in de vorm van een "verkiezing". Daarna is tijd om je mond te houden en belasting betalen. Als jij de amerikaanse politieke circus een beetje volgt, dan weet je dat elke presidentskandidaat als die de kans krijgt, vaker een gooi doet naar het presidentsschap. En als het moet, een bezoek bij een of andere rechter als de uitkomst van de verkiezingen hem niet bevalt. En elke politicus laat zijn oren graag te luisteren leggen bij allerlei vage lobby-groepen. Ipv bij de burgers, die de moeite hebben genomen om die politicus hun baantje te geven.

∆
9 jan. 2022 - 13:56

@PGS Vooruit dan. Je formuleerde het nogal dubbelzinnig. 'Voor Trump' kan verwijzen naar de persoon Trump of de periode voorafgaand aan zijn presidentschap. Trump heeft geprobeerd om de vreedzame machtsoverdracht te voorkomen door Mike Pence zwaar onder druk te zetten om aan dat plan mee te werken en zijn aanhang aan te sporen om dat proces in het Capitool te verhinderen. Dat is een stap in de richting van de installatie van een authocratie ter meerdere glorie van hem en zijn kliek. Hij had mij hoop gegeven, als hij had bewezen dat er juist MEER democratie voor ALLE burgers daar mogelijk is. Autocratische regimes luisteren volgens mij nog minder naar hun burgers. In een democratie maken we meer kans op verandering/verbetering van ons lot. Je hebt volstrekt gelijk, dat geld en lobbies de uitkomsten van de verkiezingen in de VS scheef beïnvloeden. Daarbij zijn de belangen van de bevolking ondergeschikt gesteld aan die van de grote donors. Een klein percentage mensen en bedrijven bezit de helft van al het vermogen. Zij hebben onevenredig veel politieke invloed. Dat is geen natuurlijk fenomeen. Het is door mensen tot stand gebracht. Het is nu taak om dat te veranderen, als het niet bevalt. Binnen de democratie en zonder bloedvergieten heeft mijn voorkeur.

∆
7 jan. 2022 - 13:26

Alweer raak ????

2 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland7 jan. 2022 - 18:25

Voor Trump was daar ook geen democratie

∆
7 jan. 2022 - 19:01

@Griezel Wil je mij helpen, om jouw stelling te begrijpen?