Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Delta: hogere ziektekostenpremie voor ongevaccineerden

  •  
26-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
389 keer bekeken
  •  
CHILE - HEALTH - VIRUS - VACCINE

© A health workers fills a syringe with a dose of the Pfizer-BioNTech vaccine against COVID-19 at a vaccination centre in Santiago, on July 12, 2021. JAVIER TORRES / AFP

Ongevaccineerde werknemers van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta moeten vanaf 1 november maandelijks 200 dollar extra gaan betalen voor hun ziektekostenverzekering. “Deze toeslag is nodig om het financiële risico voor ons bedrijf op te vangen”, motiveert Delta de beslissing.
Het bedrijf wijst erop dat alle Delta-medewerkers die recent in het ziekenhuis zijn opgenomen met covid-19, niet volledig waren gevaccineerd. Een ziekenhuisopname van een covid-19-patiënt kost gemiddeld 40.000 dollar.
75 procent van het werknemersbestand van de vliegtuigmaatschappij is gevaccineerd, maar volgens ceo Ed Bastian is het door de opmars van de Delta-variant noodzakelijk dat “we zo dicht mogelijk bij de 100 procent moeten komen”.
Veel Amerikaanse bedrijven nemen maatregelen om de vaccinatiegraad omhoog te krijgen. Eerder deze maand maakte United Airlines al bekend dat alle werknemers verplicht worden om zich te laten vaccineren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.