Joop

Delta: hogere ziektekostenpremie voor ongevaccineerden

  •    •  
26-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
182 keer bekeken
  •  
CHILE - HEALTH - VIRUS - VACCINE

© A health workers fills a syringe with a dose of the Pfizer-BioNTech vaccine against COVID-19 at a vaccination centre in Santiago, on July 12, 2021. JAVIER TORRES / AFP

Ongevaccineerde werknemers van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta moeten vanaf 1 november maandelijks 200 dollar extra gaan betalen voor hun ziektekostenverzekering. “Deze toeslag is nodig om het financiële risico voor ons bedrijf op te vangen”, motiveert Delta de beslissing.
Het bedrijf wijst erop dat alle Delta-medewerkers die recent in het ziekenhuis zijn opgenomen met covid-19, niet volledig waren gevaccineerd. Een ziekenhuisopname van een covid-19-patiënt kost gemiddeld 40.000 dollar.
75 procent van het werknemersbestand van de vliegtuigmaatschappij is gevaccineerd, maar volgens ceo Ed Bastian is het door de opmars van de Delta-variant noodzakelijk dat “we zo dicht mogelijk bij de 100 procent moeten komen”.
Veel Amerikaanse bedrijven nemen maatregelen om de vaccinatiegraad omhoog te krijgen. Eerder deze maand maakte United Airlines al bekend dat alle werknemers verplicht worden om zich te laten vaccineren.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (61)

FransAkkermans1947
FransAkkermans194727 aug. 2021 - 15:06

De vraag is of het waar is dat het zo massaal mogelijk vaccineren tegen Covid-19 wezenlijk help bij de bestrijding ervan. De medische wetenschap zegt daarover: geen twijfel mogelijk. Dan is elke maatregel die de vaccinatiegraad verhoogt redelijk en gerechtvaardigd. Ook deze. We hebben het over een wereldwijde, de samenleving ontwrichtende pandemie. En roken, alcoholisme en drugs leveren veel leed en ellende op, ook ontwrichting, maar zijn geen epidemieën en worden niet opgelost met een vaccinatie. Covid-19 wel.

gimli55
gimli5527 aug. 2021 - 10:15

Een typisch voorbeeld van de gevolgen van iets bij een andere groep neerleggen, zoals al tientallen jaren gedaan wordt door het neoliberalisme. Het is een ziek systeem, waarbij geen verbeteringen optreden. Hooguit het afschuiven naar onschuldige slachtoffers die als dader worden bestempeld door de menigte. Het is makkelijk, lui en lost niets op. Zeker nu blijkt dat gevaccineerden ook de nadere gevaccineerden en ongevaccineerden kunnen besmetten. De voorstellen zijn, net als de laatste 40 jaar geen oplossing, het verschuift het probleem naar anderen. Die tot dader uitgeroepen wordt, niet vertegenwoordigd worden in het besluit proces en onterecht de rekening op hun bordje krijgen. Verdeel en heers en zorg dat je aan de goede kant staat, ook dat is al een heel oud principe. Dat geldt niet alleen nu bij Covid, maar ook bij de Sociale dienst, de belastingdienst, UWV, zorgverzekeraars en de regerende politiek. . De andersdenkenden dragen geen verantwoordelijkheid en de oppositie zit te muggenziften. Principiële fouten en falen wordt weggewoven en ontweken. Zie de huidige formatie : wat een stelletje falende bureaucraten zijn dat, allemaal egootjes die willen bepalen wie er in de zandbak mag komen en wie niet. Geen enkele visie of inhoud, gewoon leeg geleuter en dat al bijna een half jaar. Wordt Covid opgelost door sommigen meer te laten betalen? Neen !!!

3 Reacties
ManekiNeko
ManekiNeko27 aug. 2021 - 16:26

@gimli55 27 augustus 2021 at 12:15 Wordt Covid opgelost door sommigen meer te laten betalen? Neen !!! Volgens mij dat dan ook niet de bedoeling van deze maatregel

gimli55
gimli5527 aug. 2021 - 19:00

@M Ongevaccineerde werknemers van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta moeten vanaf 1 november maandelijks 200 dollar extra gaan betalen voor hun ziektekostenverzekering. Dat is de bedoeling van de maatregel, of is begrijpend lezen te moeilijk?

DaanOuwens
DaanOuwens28 aug. 2021 - 14:18

@ gimli55 Jij schrijft: Dat is de bedoeling van de maatregel, of is begrijpend lezen te moeilijk? Je haalt de verkeerde zin uit het artikel. Het is de bedoeling dat ongevaccineerde medewerkers zich laten vaccineren. Dit is de belangrijkste zin uit het artikel: maar volgens ceo Ed Bastian is het door de opmars van de Delta-variant noodzakelijk dat “we zo dicht mogelijk bij de 100 procent moeten komen”. Ook hier weer geen dwang maar mensen zijn vrij zich niet te laten vaccineren. Ze kunnen bijdragen aan de hogere ziektekosten van het bedrijf of ontslag nemen. Wat niet kan is andere mensen opzadelen met de gevolgen van hun keuze.

zekernietjoops
zekernietjoops26 aug. 2021 - 21:39

O zo ‘nieuwswaardig en interessant’, maar steeds weer en vaker stinkende balletjes opwerpen en ergerlijk ‘nieuws’ in de massamedia neerplempen, zoals ook nu weer dit zoveelste stuk drek uit de V.S. , lijkt ZODOENDE duidelijk doelbewust: Immers, zo is of wordt steeds meer controversieels waarvan mensen bezorgd of angstig (kunnen) worden, op hen losgelaten. Daardoor worden - inmiddels structureel geworden! – grote verdeeldheid en zelfs diepe kloven veroorzaakt vanwege onenigheid en ruzies, met als gevolg toenemende intolerantie , onverschilligheid en afnemende naastenliefde. Temeer daar hedendaags - en zeker toekomstig - ‘beleid’ overduidelijk almaar dwingender - en zo dus ook steeds meer totalitair!- moet worden om vooral draconische en vele honderden miljarden vergende plannen af te dwingen en op te dringen. Een murw gemaakte en sterk verdeelde bevolking komt onze ‘democratische’, Eu-gezinde en slaafs aan de V.S. onderhorige politici dan ook zeer van pas…

1 Reactie
DaanOuwens
DaanOuwens28 aug. 2021 - 17:09

@ zekernietjoops Jij schrijft: maar steeds weer en vaker stinkende balletjes opwerpen en ergerlijk ‘nieuws’ Mooi toch gezien jouw reactie is het noodzakelijk je te confronteren met nieuwe en opvattingen van buiten jouw bubbel. En je schrijft: Immers, zo is of wordt steeds meer controversieels waarvan mensen bezorgd of angstig (kunnen) worden, op hen losgelaten. Dat klopt is zijn verschillende opvattingen en het is voor sommigen pijnlijk te ervaren dat hun ideeën niet gedeeld worden. En je schrijft: met als gevolg toenemende intolerantie , onverschilligheid en afnemende naastenliefde. De consequentie van jouw opvattingen is inderdaad dat anderen steeds minder gemeenschappelijks hebben met mensen zoals jij. En gevoel van naastenliefde zal je mede als gevolg van je eigen opvattingen zelden ervaren. En je schrijft: hedendaags – en zeker toekomstig – ‘beleid’ overduidelijk almaar dwingender – en zo dus ook steeds meer totalitair!- moet worden om vooral draconische en vele honderden miljarden vergende plannen af te dwingen Qua omvang vallen de kosten van vaccinatie erg mee. Het zal vermoedelijk minder kosten dan het ver 3 of 4 dubbelen van de IC capaciteit, nog los van het feit dat het personeel niet te vinden is. Daarnaast is een ruime meerderheid van de Nederlanders voorstander van dat beleid. Maar op zich heb je gelijk het wordt lastiger voor tegenstanders van vaccinatie om te parasiteren op de rest avn de bevolking.

Tom Lucassen
Tom Lucassen26 aug. 2021 - 16:58

Ook hier een voorstander, maar dan ook rokers en drinkers.

6 Reacties
rupsje2
rupsje226 aug. 2021 - 19:06

En wat te denken van sporters met de vele blessures......

Doomsdayshaman
Doomsdayshaman26 aug. 2021 - 19:23

Friet en snack eters, als volgende en dan de wintersporters die botten breken. Etc. Doorgaan totdat we alleen nog modelburgers hebben!

RaRa17
RaRa1727 aug. 2021 - 6:18

Ook een mening: als je buiten de geadviseerde pistes aan het skiën bent (off piste), moet je bij een val ook alles zelf betalen. De verzekering betaalt niets. Jouw goede advies hebben ze al opgevolgd.

ManekiNeko
ManekiNeko27 aug. 2021 - 16:28

@Tom Lucassen 26 augustus 2021 at 18:58 Ook hier een voorstander, maar dan ook rokers en drinkers. Kan je van roken en drinken dan een besmetting krijgen. Manke vergelijking Tom

Minoes&tuin
Minoes&tuin28 aug. 2021 - 7:25

Rara Bronnen?

DanielleDefoe
DanielleDefoe30 aug. 2021 - 8:56

Minoes, dat kan gelden voor een reisverzekering. Ook bij een reisverzekering met wintersportdekking kan off-piste skiën uitgesloten zijn.

PVDB2
PVDB226 aug. 2021 - 16:56

Mooi. Gelijk doen als er een nieuw kabinet is samengesteld. Misschien wat moeilijk in de uitvoer maar je kan een corona paspoort (QR-code) hebben. Je werkgever mag er niet naar vragen maar misschien een zorgverlener of verzekering wel. En ander moet je dat gereld worden. Dat je het upload naar je zorgverzekeraar app. Word je besmet dan zijn de kosten voor je zelf. En dus ook een eventuele ziekenhuis opname. En dat gaat dan aardig in de centjes lopen. Geld eigenlijk ook voor obesitas. Naarmate de bevolking ouder, ongezond eten veel te gemakkelijk te krijgen, of duurder dan gezond voedsel én mensen vinden dat je maar 1 keer leeft en daarvan moeten genieten, of nog erger, ik heb er jarenlang voor betaald dus ik maak er nu gebruik van. Maak ongezond eten duurder, zet er taks op die je in pot kan stoppen om de behandeling en voorlichting. Het werkt in verschillende landen. Maar ja als je de overheid vertrouwd zal dat ook een uitdaging worden. Dat je een veel groter kans hebt op allerlei gewrichts-, rug-, hart- problemen krijgt en dus een grote kostenpost vormt. Mocht het een ernstige aandoening zijn, ook een herseninfarct kan een aandoening zijn die flink gerelateerd is aan obesitas. Ik ken serieus mensen die er op uit zijn. Dat je dit ook aandoet is een tweede, je mobiliteit zal minder wordt en zeker je conditie. Bovengenoemde mensen staan inderdaad te hijgen als boven aan een standaard trap staan. Dat de corona crisis veel geld heeft gekost is duidelijk. Maar het zal in het niets vallen wat obesitas deze heeft gekost en nog zal gaan kosten. Als je met antivaxxers praat is het duidelijk. Er sterven meer mensen aan roken en alcohol. Het verschil is deze zijn legaal producten. En het zijn zeker geen virussen die zich steeds sneller vermenigvuldigen en besmetten zolang een groot deel van de bevolking niet gevaccineerd is. Het is dan wachten op het moment dat de huidige vaccins niet of niet afdoende meer werken. En zal je de smoes krijgen dat vaccinatie niet nodig is want de huidige vaccins helpen niet of bij niet meer. En groepsimmuniteit zal zeer lastig worden, zo goed als onmogelijk. Nieuwe vaccins zullen dan ook nodig zijn en langere tijd (misschien zelfs jaren) zo veel mogelijk vaccineren. En hopen dan vele gezien hebben dat het beter wel te doen aangezien bijwerkingen mee vielen en veilig genoeg waren. McKinsey: overgewicht wordt grootste kostenpost zorg (consultancy.nl)

Marcel Vossestein
Marcel Vossestein26 aug. 2021 - 15:30

Kijkend naar de mondiale cijfers valt op dat de zich natuurlijk voedende populaties amper besmettingen kennen. Afrika zo'n 25 tot 30 per miljoen inwoners. Azië zo'n 50 tot 60. Het zo voorbeeldig vaccinerend Israël staat na hun massieve inzet begin dit jaar nu (weer) boven de 900 per miljoen inwoners. Ook de Europese landen en de VS kennen honderden per miljoen inwoners. Vrijwel zeker zijn de synthetische stoffen in voeding die het verschil maken. Een zo natuurlijk mogelijke voeding zal vaccins overtreffen in effectiviteit. Probleem is dat het voor experts niet mogelijk is om afstand te nemen van chemie en farmacie. Zij moeten vaccins promoten om hun aanzien in stand te houden.

3 Reacties
Rick Hofland
Rick Hofland26 aug. 2021 - 20:14

Ha Ha…. Zeker nog nooit in Azië geweest, als er ergens veel synthetische rommel gegeten wordt.

ManekiNeko
ManekiNeko27 aug. 2021 - 16:34

Marcel Vossestein 26 augustus 2021 at 17:30 Een zo natuurlijk mogelijke voeding zal vaccins overtreffen in effectiviteit. Dit riekt naar kwakzalverij

Freddy2
Freddy228 aug. 2021 - 3:56

@ManeKiNeko, dat dit riekt naar kwakzalverij komt omdat je daar geen miljarden aan kan verdienen. De afgelopen descennia hebben de regeringen internationaal gezonde "echte" voeding verketterd en mensen zo veel als mogelijk wijs gemaakt dat dit helemaal geen voordelen heeft en veel mensen zijn daar idd ingetrapt. Het is triest dat ondanks vele onderzoeken die nu gepleegd worden en openbaar zijn veel mensen nog niet bereikt hebben waardoor ze blijven geloven in de heilige pharmaceutische miljardairs.

RaRa17
RaRa1726 aug. 2021 - 14:52

Helemaal prima. Uiteraard goed dat mensen zich niet vaccineren, maar dan zijn de kosten van oa ziekenhuis ook voor hen. Mensen die roken ed mogen wat mij ook betreft extra betalen.

6 Reacties
Doomsdayshaman
Doomsdayshaman26 aug. 2021 - 15:46

U bent natuurlijk een risicoloze model burger waar de maatschappij geen steun aan hoeft te verlenen nu niet en nooit niet, toch?

Ötkan Amahl
Ötkan Amahl26 aug. 2021 - 17:48

@ RaRa: "Mensen die roken ed mogen wat mij ook betreft extra betalen." Hoe zit dat dan met mensen die zich heel graag laten vaccineren terwijl ze eigenlijk gezond zijn? Volgens het hier door jou toegepaste beginsel zouden die ook moeten betalen voor hun vaccinatie. Per slot van rekening ook een miljardenbussiness!

RaRa17
RaRa1727 aug. 2021 - 6:24

Otkan: ook gezonde mensen kunnen ziek worden van Corona. Dus terecht dat zij het vaccin nemen om de kans te verkleinen dat zij een beroep op de zorg doen. Ook een mening: ik ben niet risicoloos, maar neem wel alle veiligheidsmaatregelen die aangedragen worden om het beroep op de zorg te verkleinen. Zo draag ik een gordel en helm. Ik ben ingeënt. Ook tegen Corona, om zo de kans te verminderen dat ik zorg nodig heb.

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen27 aug. 2021 - 8:04

"Zo draag ik een gordel en helm." Dat maakt de kans dat U beroep op de zorg moet doen alleen maar groter. Zonder gordel en helm is de kans veel groter dat U het ongeluk niet overleeft.

RaRa17
RaRa1727 aug. 2021 - 11:35

Dick: “ Zonder gordel en helm is de kans veel groter dat U het ongeluk niet overleeft.” Ik blijf graag werken om belasting te kunnen betalen

Me, myself and I2
Me, myself and I227 aug. 2021 - 12:23

En wat nou als je ziek wordt van het vaccin? Zelf betalen of niet? Heb je uiteindelijk ook zelf voor gekozen.

Jozias2
Jozias226 aug. 2021 - 13:04

Hoewel ik er voorstander van ben dat keuzes ook consequenties hebben is dat met name voor het gedrag van ongevaccineerden tov gevaccineerden en de beperkingen en of kosten die daar uit voortvloeien. Maar dit klopt niet. Hoewel er ook extra premie wordt gevraagd voor rokers is daarmee het hek van de dam. Gaan we dan dan ook extra premie vragen aan mensen die bepaalde sporten doen, die al eens kanker hebben gehad, die een te hoog bmi hebben, vrouwen omdat ze ouder worden, mensen met verhoogd risico vanwege erfelijke ziektes in de familie, mensen die auto rijden, mensen met fysieke beroepen etc etc

1 Reactie
Dick Roelofsen
Dick Roelofsen26 aug. 2021 - 14:29

Klopt, Jozias, wat deze lieden willen is het einde van de zorgverzekering als sociale volksverzekering en omvorming naar een systeem zoals een autoverzekering werkt, met risicoanalyse en een bonus/malus systeem. Daar deze zelfde mensen eerst nog in meerderheid voor een zorgfonds waren is dat wel een hele grote stap naar zo'n neoliberaal model, maar ze zullen er voor zichzelf wel een voordeeltje in zien.

Erik20
Erik2026 aug. 2021 - 11:26

Tja, Amerika is ook het land waar je geruïneerd kan worden als je de pecht hebt om een ernstige ziekte te krijgen... kijk naar alle mensen die moeten bedelen met een GoFundMe om hun rekening van het ziekenhuis of een nog geplande operatie te kunnen betalen. Hier zou een hogere ziektekostenverzekering belachelijk zijn, maar in Amerika is dat hekemaal niet zo vreemd.

3 Reacties
Erik20
Erik2026 aug. 2021 - 11:26

*helemaal

Doomsdayshaman
Doomsdayshaman26 aug. 2021 - 15:48

Er zijn al mensen die moedwillig de gevangenis ingaan voor een operatie die ze anders niet kunnen betalen, daklozen (Canada) hoogbejaarden (Japan) die gedurende de winter onderdak en zorg krijgen door een klein vergrijp te plegen. Fraaie toekomst.

ManekiNeko
ManekiNeko27 aug. 2021 - 16:37

@Erik20 26 augustus 2021 at 13:26 Tja, Amerika is ook het land waar je geruïneerd kan worden als je de pecht hebt om een ernstige ziekte te krijgen Kan worden?! Je bent geruïneerd als je daar ziek wordt

stokkickhuysen
stokkickhuysen26 aug. 2021 - 11:22

Wat wel relevant is hier is dat Delta 'self insured' is, dus het bedrijf draagt de kosten van ziekte van hun werknemers. Het gaat natuurlijk wel tegen het principe van solidariteit in maar dat is het model van de mogelijkheid van 'self insured'' zijn al. Ik denk ook niet dat je deze kant op wil over de opmerkingen over 'en roken drinken etc dan?' : mijn verzekering heeft allerlei stimuli om mensen van het roken af te helpen en aan het sporten te krijgen, ook financiele.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe30 aug. 2021 - 9:05

De ellende begint vaak pas goed als je ontslagen bent en ook meteen onverzekerd.

Dehnus
Dehnus26 aug. 2021 - 10:51

Eigenlijk gelijk uitbreiden naar ander vaccins. Polio, Kinkhoest...allemaal. Niet nemen dan meer betalen. Niet om je zelf maar omdat je anderen in gevaar brengt.

RainB
RainB26 aug. 2021 - 10:38

Tja, grote bedrijven blijven elkaar ondersteunen in groter worden en mensen afhankelijk van elkander te maken.

Juppé🎗
Juppé🎗26 aug. 2021 - 9:45

Gaat mij te ver, zelfs over de grens.

Ötkan Amahl
Ötkan Amahl26 aug. 2021 - 9:42

Da gaan we dus niet doen hè. Tegen de tijd dat er een buis in mijn luchtpijp nodig zou zijn om mij, dankzij covid, nog in leven te houden op deze achterlijke planeet, trek ik mijn "lamijmaargaan verklaring" wel.

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen26 aug. 2021 - 9:41

Privacy is door het vaccinatiegebeuren geen issue meer. Werkgevers, verzekeringsmaatschappijen, kroegbazen, allemaal mogen ze grabbelen in je medisch dossier.

1 Reactie
LaBou
LaBou 26 aug. 2021 - 10:23

Gezien de regelmaat waarmee gegevens op straat komen te liggen is dat nu ook al niet zo moeilijk. En dus mag je er van uit gaan dat het al lang gebeurt, gewoon, omdat het kan.

Djennica
Djennica26 aug. 2021 - 9:26

Waarom niet voor mensen die roken en drinken?

8 Reacties
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!26 aug. 2021 - 9:41

Dat is al verrekend in de hoge belasting die op deze producten zit misschien?

EricDonkaew
EricDonkaew26 aug. 2021 - 9:46

@ Djennica: Waarom niet voor mensen die roken en drinken? -------------------------------------- Omdat dat een heel ander onderwerp is. Niet besmettelijk en zo.

VaderTijd
VaderTijd26 aug. 2021 - 10:04

ook doen, net als teveel bij de Mac op bezoek komen!

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland26 aug. 2021 - 10:32

en voor mensen die sporten natuurlijk, mensen die in arme buurten wonen, mensen die arm zijn trouwens ook, mensen die een ziekte onder leden hebben, mannen, mensen die onveilig en zwaar werk doen, mensen die niet zo eten als een rijke GroenLinkser etc etc allemaal verhoogd risico

RainB
RainB26 aug. 2021 - 10:37

@EricDonaew, Maar gevaccineerden zijn ook besmettelijk enzo.... Moeten die dan ook meer gaan betalen?

EricDonkaew
EricDonkaew26 aug. 2021 - 12:22

@RainB: Maar gevaccineerden zijn ook besmettelijk enzo…. Moeten die dan ook meer gaan betalen? ------------------------------------------- Gevaccineerden hebben nog maar een zeer kleine kans om ziek te worden, laat staan op de IC te komen. Dat scheelt Delta al enorm in de kosten. En daarnaast is de 'load' die een gevaccineerde eventueel loslaat, met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid veel kleiner dan die van een niet-gevaccineerde.

Ötkan Amahl
Ötkan Amahl26 aug. 2021 - 15:01

EricDonkaew @ Djennica: Waarom niet voor mensen die roken en drinken? ————————————– "Omdat dat een heel ander onderwerp is. Niet besmettelijk en zo." Nee klopt, maar net zoals geen prik willen nemen is roken en dagelijks ballastvoedsel vreten natuurlijk wel een welbewust genomen gezondheidrisico dat de zorg zwaar belast, toch? En het is precies om dat welbewust genomen risico dat die ongevaccineerden moeten worden afgerekend, meen ik.

ManekiNeko
ManekiNeko27 aug. 2021 - 16:39

@Djennica 26 augustus 2021 at 11:26 Waarom niet voor mensen die roken en drinken? Omdat je daar andere mensen niet mee kan besmetten of besmet worden

Me, myself and I2
Me, myself and I226 aug. 2021 - 9:19

Misschien kunnen we een appje maken die monitort hoe veilig iemand rijdt. En dan rechtstreeks koppelen aan de verzekeringspremie. Trouwens is het dan handig om ook de inkopen bij de supermarkt te monitoren. Wel natuurlijk na bevestiging van een soort cookie melding, want dat is de afgelopen jaren een bruikbaar instrument gebleken om mensen bewust te maken van privacy vraagstukken.

2 Reacties
Ötkan Amahl
Ötkan Amahl26 aug. 2021 - 9:44

Klopt Me, myself and I ! Voor elke zak chips of ander ballastvreten 5 euro erbij op de zorgpremie.

Nelisje
Nelisje26 aug. 2021 - 9:55

Lekker cynisch omdat je vast wel weet dat dit er allemaal al is.

voorburg2
voorburg226 aug. 2021 - 9:04

Amerika is niet Nederland. Gelukkig worden dit soort besllssingen genomen door de overheid en niet door private partijen.

3 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland26 aug. 2021 - 11:47

hoezo? dacht je dat dat hier niet zou kunnen?

Le Chat Botté
Le Chat Botté26 aug. 2021 - 21:22

@dick Allerminst. Ik beschrijf de feitelijke werking, niet mijn mening over een wenselijke regeling.

voorburg2
voorburg227 aug. 2021 - 18:57

@Griezel: de basisverzekering is even hoog voor iedereen, en dat is wettelijk zo geregeld. Dus nee, dat kan hier niet in Nederland.

Loebkesman
Loebkesman26 aug. 2021 - 8:14

Goed idee. Ik heb rokers en corpulente medewerkers in mijn bedrijf. Kassa!!

4 Reacties
Le Chat Botté
Le Chat Botté26 aug. 2021 - 8:54

Hoezo kassa? De afdracht dekt de extra gemaakte kosten van de werkgever voor een ziektekostenverzekering. Maar kennelijk wil jij iets anders: je medewerkers uitmelken omdat ze roken of overgewicht hebben. Niet bepaald een intentie die een betere wereld oplevert, vind je wel?

wittecisnoot
wittecisnoot26 aug. 2021 - 9:24

En natuurlijk amateursporters, klussers en andere mensen wiens gedrag meer risico mee brengt. Voor elk ziekenhuisbezoek komt er, namens de baas, iemand kijken of dit het gevolg is van risicovol gedrag. Wil je even je DNA af staan, erfelijke ziekten en zo... Ook iedere maand even in het potje pissen. Maar geen zorgen. Dit gaat alleen risicovol gedrag, wat jij niet leuk vindt, bij anderen treffen. Mocht je er ooit mee geconfronteerd worden dat de baas ineens te veel zeggenschap heeft over jouw privéleven, dan weet je hoe deze geest uit de fles is gekomen en wie pleitte om de stop er af te halen...

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen26 aug. 2021 - 11:30

'De afdracht dekt de extra gemaakte kosten van de werkgever voor een ziektekostenverzekering' U bent ervoor de ziektekostenverzekering qua premie risicoafhankelijk te maken?

Loebkesman
Loebkesman26 aug. 2021 - 20:03

“ Maar kennelijk wil jij iets anders: je medewerkers uitmelken omdat ze roken of overgewicht hebben.” Bijvoorbeeld. De slanken en niet-rokers extra belonen. Wat doe ik nu anders dan wat we met de ongevaccineerden gaan doen?