Joop

Deloitte stuurt werknemers die geen QR-code tonen naar huis

  •  
02-10-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
84 keer bekeken
  •  
6938842436_d8a7db20cb_o

© cc-foto: Diet Bos https://flic.kr/p/bzao7q

Consulant multinational Deloitte checkt steeksproefgewijs of medewerkers een QR-code hebben, onthult Nieuwsuur. Officieel is niemand verplicht zo’n code te tonen, stelt Deloitte maar wie de gezondheidspas niet wil of kan overleggen wordt naar huis gestuurd. Het bedrijf zegt een veilige werkomgeving te willen bieden maar deskundigen stellen dat dit soort praktijken verboden zijn.
"“Het is een lastige afweging geweest. Besloten is: je hoeft niet naar kantoor te komen, maar als je wel wilt dan moet je de QR-code kunnen laten zien”, zegt Liesbeth Mol, lid van de Raad van Bestuur van Deloitte. Daarbij gaat het om een vraag, onderstreept Deloitte. Medewerkers hoeven de code niet te laten zien als ze dat niet willen. Er is geen controle bij de deur, ook wordt er niets vastgelegd. Maar: medewerkers die de code niet willen laten zien, wordt gevraagd om weer naar huis te gaan. Daarmee wordt volgens Deloitte niemand voor het blok gezet. Specialisten hebben het bedrijf volgens eigen zeggen verzekerd dat het wel mag. Mol: “Veel van onze mensen vinden dit prima. We praten met mensen die twijfelen. Tot nu toe zijn er geen protesten.”"
Deloitte is niet het enige bedrijf dat kampt met het probleem dat ongevaccineerden de gezondheid van collega’s bedreigen. In andere landen kunnen bedrijven vaccinatie verplicht stellen. In Nederland is het werkgevers verboden te eisen dat medewerkers zich laten vaccineren. Vragen of een medewerker zich heeft laten vaccineren is wel toegestaan maar de werknemer is niet tot antwoorden verplicht, verklaarde minister De Jonge vorige maand op een persconferentie. Deloitte lijkt op deze manier vaccinatie de facto wel vereist te maken, in ieder geval om op kantoor te mogen werken.
“Dit gaat om het schenden van medische privacy”, zegt Kitty Jong, vicevoorzitter van de vakbond FNV, tegen Nieuwsuur. “Grondrechten van werknemers staan op het spel.”
Nu.nl meldt dat sinds de invoering van de coronapas meer mensen zich laten vaccineren. Het zou vooral gaan om jongvolwassenen die een coronatoegangsbewijs nodig hebben.
"In de weken voor de aankondiging over de coronapas werden gemiddeld ruim 7.000 prikafspraken per dag gemaakt. Een dag na de persconferentie van 14 september werden maar liefst ruim 13.000 afspraken gemaakt. Ook na die piek bleef het aantal nieuwe afspraken groter dan voorheen: tot en met 26 september maakten per dag gemiddeld bijna 10.000 personen een prikafspraak. Dat waren vooral mensen uit de leeftijdscategorie 18 tot en met 35 jaar. Daarnaast steeg ook het aantal gezette prikken bij de inlooppriklocaties, waar mensen zonder afspraak een eerste prik kunnen halen."
Het aantal ongevaccineerden van 12 jaar en ouder bedraagt circa 16 procent. Zes procent van hen is beslist weigeraar, de rest twijfelt nog. Het RIVM streeft er naar dat 90 procent van de Nederlanders zich laat vaccineren.
cc-foto: Diet Bos
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (52)

Gaz Typari
Gaz Typari4 okt. 2021 - 15:26

Wat natuurlijk echt verschrikkelijk is is dat FNV en CNV pal voor de "belangen" van antivaxxers staan en daarmee de welwillende medewerkers die niets ander willen dan een veilige werkomgeving in de kou laat staan. Schande!

1 Reactie
Jansen7
Jansen75 okt. 2021 - 13:04

@Gaz Typari: dan moet je dat als werknemers onderling regelen (met argumenten) onder de vlag van een vakbond. Dat geldt ook voor de griepprik, een werkgever heeft veel te veel economische macht om dat te beslissen voor een werknemer.

Absentereo
Absentereo4 okt. 2021 - 10:19

Niet alleen verboden praktijken maar ook nog eens wetenschappelijke onzin.. Je kantoor wordt niet veiliger door het weigeren van ongevaccineerden. Gevacccineerden kunnen net zo goed collegas besmetten. Je kantoor wordt heel effectief veel veiliger door goede ventilatie en veilige lucht te bieden. En dan bescherm je niet alleen tegen besmette ongevaccineerden maar ook tegen het grotere gevaar van besmette gevacineerden. Oh en ook nog even tegen griep en verkoudheid. Maar ja, lekker de ongevacineerden de schuld geven is simpeler. Belgie pakt dat anders aan. Publieke ruimtes een CO2 meter in zicht voor iedereen met duidelijke protocollen over wat er moet gebeuren als bepaalde waarden bereikt worden. Een co2 meter koop je voor iets meer dan 100 euries.. Een stuk goed koper dan een werknemer die een dag ziek thuis blijft. Als je je collegas wilt beschermen, doe dan niet dom maar bied ze veilige lucht...

Jansen7
Jansen74 okt. 2021 - 8:04

"dat ongevaccineerden de gezondheid van collega’s bedreigen." \Dat is niet in lijn met de voorlichting dat vaccinatie juist voorkomt dat je ernstig ziek wordt. Wat bedrijven irriteert is dat gevaccineerde mensen grieperig worden.van de Corona en daardoor zich ziek gaan melden. En dat kost geld. Er zullen mensen zijn die het een sympathiek idee vinden dat bedrijven dat willen voorkomen maar dan kunnen ze ook de griepprik verplicht stellen.

The Apple
The Apple2 okt. 2021 - 18:49

“Dit gaat om het schenden van medische privacy”, zegt Kitty Jong, vicevoorzitter van de vakbond FNV, tegen Nieuwsuur. “Grondrechten van werknemers staan op het spel.” Dat is juist en dat geldt evenzeer voor het schenden van medische privacy door de overheid.

Paul Spijkers
Paul Spijkers2 okt. 2021 - 15:51

Doen ze elders ook. Je kan van thuis werken of gevaccineert zijn. Het kantoor moet gewoon een veilige arbeids plek zijn.

1 Reactie
Absentereo
Absentereo4 okt. 2021 - 10:22

Binnen een half jaar na de laatste prik is iedere gevaccineerde op het punt van een ongevaccineerde tegen nu zitten we rond de 30% bescherming tegen overdracht. Ongevaccineerden naar huis sturen helpt gewoon niet. Je moet veilige lucht aanbieden en dat doe je met een combinatie co2 meters en goede ventilatie. Belgie doet dat ook. Waarom wij niet? Bonus vangst, je beschermt dan ook nog eens tegen gevacineerden die besmet zijn en je beschermt ook tegen verkoudheid en griep.

Peter Stans
Peter Stans2 okt. 2021 - 15:21

Volledig mee eens. Waarom zou ik met collega's opgescheept moeten zitten die te bedonderd zijn om hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen?

3 Reacties
Juistem2
Juistem22 okt. 2021 - 15:36

Volgende stap stadscentra afsluiten voor ongevaccineerden? Dit hele verhaal begint echt dystopische trekjes te vertonen.

Ötkan Amahl
Ötkan Amahl2 okt. 2021 - 16:50

Maar Peter Stans, biedt vaccinatie dan geen bescherming aan mensen in de bloei van hun werkende (loonslaaf)leven?

Absentereo
Absentereo4 okt. 2021 - 10:26

Omdat de collegas die zichzelf geinformeerd hebben en geconcludeerd hebben dat een vaccinatie in hun arm geen bescherming voor jou gaat bieden. Kijk naar Israel kijk naar Quatar. De effectiviteit van die vaccinatie tegen overdracht neemt in een half jaar zover af dat er geen verschil meer is tussen jou en een niet gevaccineerde. Wanneer is je prik geweest? Een Kwart jaar terug? Dan zit je nu op 30% bescherming tegen overdracht. En JIJ gaat er vanuit dat je geen corona kunt overdragen, dus JIJ neemt aan dat het maar een verkoudheidje is. Zeg je baas dat hij een co2 meter moet installeren zoals de belgen doen. Dan kun je zelf de veiligheid van je kantoor in de gaten houden als het zo belangrijk voor je is.

Minoes&tuin
Minoes&tuin2 okt. 2021 - 14:01

Er zijn wel meer bedrijven die regelen dat een bepaald aantal werknemers thuis moet werken, of dat alle werknemers een deel van de week thuis moeten werken. Mag dat dan wel?

Wieowie
Wieowie2 okt. 2021 - 13:10

“ het probleem dat ongevaccineerden de gezondheid van collega’s bedreigen.“ Dit is onzin. Een gevaccineerde is ook besmettelijk voor andere gevaccineerden. De ongevaccineerde moet met name voor zichzelf beschermd worden om tussen gevaccineerden te gaan zitten die het virus mogelijk hebben.

6 Reacties
Peter Stans
Peter Stans2 okt. 2021 - 15:22

Geen onzin, immers feiten wijzen uit dat gevaccineerden veel minder het virus verspreiden.

Wieowie
Wieowie2 okt. 2021 - 16:01

Maar dat maakt geen verschil als er 1 ongevaccineerde tussen 50 gevaccineerden zit op een afdeling.

wittecisnoot
wittecisnoot2 okt. 2021 - 16:14

@Peter: https://joop.bnnvara.nl/nieuws/delta-variant-evenveel-virusdeeltjes-bij-gevaccineerden

Daslief
Daslief2 okt. 2021 - 16:43

Een beetje onzin, de recentste onderzoeken wijzen uit dat gevaccineerden de deltavariant ongeveer half zo veel verspreiden.

Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg2 okt. 2021 - 17:09

@ Peter Gevaccineerden zijn minder besmettelijk. Dat klopt. Maar de vraag is hoeveel minder besmettelijk, en hoe lang die verminderde besmettelijkheid aanhoudt na vaccinatie. Het is niet zwart wit. En de maatschappij zwart-wit indelen langs lijnen van wel of niet gevaccineerd vind ik... twijfelachtig.

Absentereo
Absentereo4 okt. 2021 - 10:32

Een met delta besmette gevaccineerde verspreid evenveel virus als een niet besmette. Immers de verspreiding komt op gang net voor je afweer systeem aanslaat dus net voor de symptomen. Dit is ook in meerdere onderzoeken aangetoond. Onze regering gaat uit van verouderd omderzoek op de oorspronkelijke varianten. Een niet gevaccineerde heeft iets meer kans om besmet te raken. Dit hangt af van de tijd tot vaccinatie. Na een half jaar is er geen verschil meer. Het is gewoon scheinveiligheid. Een gevaccineerde heeft gelukkig wel een veel langere bescherming tegen zware ziekte. Dus het is inderdaad bijna volledige onzin. Er is een minimale verhoging van het risico op besmetting. Maar het wegsturen van ongevaccineerden valt qua effectiviteit in het niet vergeleken met efficiente maatregelen zoals goede ventilatie en CO2 meters op de werkvloer...

Sjaantje2
Sjaantje22 okt. 2021 - 12:59

En nòg zijn er mensen die blijven roepen om meer ingrijpen van de overheid, meer druk op ongevaccineerden. Die mensen die dat roepen kunnen gerust zijn: de plannen voor elk half jaar vaccineren liggen al klaar. Alsjeblieft mensen, hou toch eens je mond over dat iedereen gevaccineerd moet worden. Voor dat je het weet kom je zonder halfjaarlijkse prik nergens binnen.

5 Reacties
Peter Stans
Peter Stans2 okt. 2021 - 15:23

Nou en. Daar heb ik als gevaccineerde geen enkele moeite mee. Wel met het lamlendig wappietuig. Al 1.5 jaar (maar ergens wil dat maar niet bij ze doordringen).

Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg2 okt. 2021 - 17:14

@ Peter Ik wel. De meeste mensen hadden meer last van de tweede prik. Op mijn afdeling viel de helft een of meerdere dagen uit. Ik vraag me bovendien af welke winst die derde prik precies gaat geven. Voor het individu? Voor de maatschappij? Ik wil graag weten wel doel die prik dient, voor ik besluit eraan mee te werken.

JasDon
JasDon2 okt. 2021 - 18:43

@hanneke, dan is jouw afdeling een statistische bijzonderheid of bestaat uit voornamelijk ongezonde of zichzelf makkelijk ziekmeldende mensen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je een ervaring aandikt om een punt te maken.

Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg2 okt. 2021 - 22:51

@JasDon Het staat je vrij me niet te geloven. Vanwege de ervaringen van andere afdelingen, hebben de medewerkers in drie lichtingen hun tweede prik gekregen. Uiteindelijk hoefden geen patiënten afgezegd te worden. Op de neurologie was een serieus bezettingstroepen.

Absentereo
Absentereo4 okt. 2021 - 10:42

@Peter Jouw vaccinatie beschermt niet tegen overdracht. Toen je die prik 2 weken had was de kans met 70% verminderd. Na 3 maanden is dat 50%, en dan keldert het naar 0% op ongeveer 6 maanden. Kijk maar naar Israel en Quatar, in nederland begint het er ook al op te lijken. Dus booster shotje na half jaar, en nog een een half jaar daarna? En half jaar daarna nog eentje? Ze beginnen er nu al over. Oh en influenza, kijk maar in de media, er wordt nu al vooruit gespeeld op een stevige griep pandemie omdat we vorig jaar oversloegen. Dus het kan heel goed dat we straks ook griep prikken moeten nemen om jou tegen je angst te beschermen?Terwijl je wel goed beschermd bent tegen een heftige ziekte. Dus waar zeur je nog over? Ik heb het gehad ik was een van de eerste 'slachtoffers' weekje stuk van geweest. Ik vind dat echt wel voldoende.

Jozias2
Jozias22 okt. 2021 - 12:10

Toen klm personeel niet getest bleek aan boord van de vlucht met olympiërs naar Japan waren er hier veel die vonden dat dat niet kan. Ben benieuwd wat ze hier van vinden.

DaanOuwens
DaanOuwens2 okt. 2021 - 11:59

@ Nelisje Jij schrijft: Als je mensen zonder dat je ze mist weg kan sturen, waarom heb je ze dan in dienst Merkwaardig dat het jou ontgaan is dat thuiswerken heel gewoon is. @ Verver Jij schrijft: Als BHV’er in een bedrijf moet ik toch iedereen eens gaan vragen of ze onveilige seks hebben Gezien jouw bijdragen op deze site zou ik jou vragen je rol als BHV-er te beëindigen. Ik zou geen collega willen hebben met jouw opvattingen en gedrag tijdens een pandemie. En ook niet tijdens een noodsituatie. @ Joop den Uil Jij schrijft: het lijkt de Overheid wel; als er niet gepiept wordt gaan we ons gang… De medewerkers van Deloitte stemmen in met het beleid. En beoordelen dat positief. Prima werkgever dus. Daarom is er geen gepiep. De overheid doet het inderdaad verkeerd. Zij houden rekening met de opvattingen van mensen die doelbewust anderen proberen ziek te maken of op andere manieren te schaden. Dus de overheid kan nog veel leren van Deloitte. Een beetje doorpakken en zonder QR-code binnen blijven.

3 Reacties
Verver
Verver2 okt. 2021 - 17:38

Ouwens, gezien jouw tekstjes op deze site is de mens en zijn gezondheid (lees jouw angst voor het behoud van jouw eigen lichamelijke gezondheid) boven alles. Hebben ze jou wel eens verteld, dat bomen spontaan om kunnen vallen? En dat er een kans is dat daarbij mensen om het leven komen. Ik schat in dat jij voorstanader bent om morgen alle bomen uit Nederland te verwijderen.

DaanOuwens
DaanOuwens2 okt. 2021 - 18:45

@ Verver Jij schrijft: Ouwens, gezien jouw tekstjes op deze site is de mens en zijn gezondheid (lees jouw angst voor het behoud van jouw eigen lichamelijke gezondheid) boven alles. Als dat jouw conclusie is uit mijn tekstjes is dat een hele domme conclusie. Het is mij een raadsel hoe je die hebt kunnen trekken. De conclusie die je had kunnen trekken, als je een beetje had gelezen, is dat ik het niet accepteer dat anderen voor mij bepalen welke risico's ik loop. Het zal mij een zorg zijn of mensen zich wel of niet vaccineren. Maar ik wil ze dan niet in mijn buurt. Ik ga zelf over mijn keuzes en de gevolgen en niet anderen. En jij schrijft: Ik schat in dat jij voorstanader bent om morgen alle bomen uit Nederland te verwijderen. Je bent blijkbaar in staat hele domme dingen in te schatten.

Verver
Verver3 okt. 2021 - 11:09

@ouwens "Maar ik wil ze dan niet in mijn buurt. Ik ga zelf over mijn keuzes en de gevolgen en niet anderen" Aha, dus hoeft de QR code niet voor jou te kiezen, je kiest zelf wel of je naar de horeca gaat. Jij snapt het eindelijk...

Windewaan
Windewaan2 okt. 2021 - 11:55

ik heb ernstige bezwaren tegen de volgende zin: "Deloitte is niet het enige bedrijf dat kampt met het probleem dat ongevaccineerden de gezondheid van collega’s bedreigen." Dit kun je op geen enkele manier hard maken. Gezonde ongevaccineerde mensen bedreigen niemands gezondheid. steeds meer stelt men ongevaccineerd gelijk aan ziek en besmettelijk en dat is onzin

5 Reacties
Volrin
Volrin2 okt. 2021 - 15:46

Mensen weten niet of ze gezond zijn zonder test. Ben je wel getest, is het een kleine moeite om je QR code te laten zien.

Paul Spijkers
Paul Spijkers2 okt. 2021 - 15:52

Dat staat er ook niet.

Daslief
Daslief2 okt. 2021 - 16:45

Het grootste misverstand is misschien nog wel dat men gevaccineerd gelijk stelt aan niet besmettelijk.

DaanOuwens
DaanOuwens3 okt. 2021 - 11:13

@ Daslief Jij schrijft: Het grootste misverstand is misschien nog wel dat men gevaccineerd gelijk stelt aan niet besmettelijk. Die opmerking is volstrekt juist. Maar het maffe dat het meestal niet de gevaccineerden zijn die dat beweren, maar mensen die zich niet hebben laten vaccineren. De meeste mensen die pleiten voor vaccineren weten dat er nog steeds mensen ziek worden met vaccin en dat de bescherming niet volledig is.

Absentereo
Absentereo4 okt. 2021 - 10:53

Bedenk hierbij ook dat wel gevaccineerden ook ziek worden. Men denkt dat dat heel zeldzaam is, maar afhankelijk van hoelang geleden je prik was is het verschil niet zo groot. We kunnen de cijfers in Israel zien daar hebben ze heel groot onderzoek gedaan. En het blijkt dat de kans op overdracht na 3 maanden 50% is dus halve kans ten opzichte van ongevaccineerden, en na een half jaar 0%.. Dus dezelfde kans als een ongevaccineerde. Denk daar eens over na, 80% van je collegas zijn gevaccineerd en 20% niet? Dan is de kans om besmet te worden door een gevaccineerde na 3 maanden 2x zo groot als door een niet gevaccineerde. Na een half jaar 4x zo groot. (Gelukkig is de kans op ernstige ziekte dan nog wel klein, het vaccin is absoluut nuttig om persoonlijke corona risicos te beperken) En gevaccineerden kampen ook met het gevoel van schijnveiligheid. Aangezien ze het vaccin hebben is het kuchen of snotneusje waarscheinlijk een gewone verkoudheid... Dus dat belangrijke overleg kan nog wel even. Het enorme misverstand zit hem erin dat men geen goed besef heeft van de minimale bescherming voor overdracht. Ik krijg soms de indruk dat men de kans op besmetting door een niet gevaccineerde als 20 keer zo groot ziet ofzo. Dat is echt niet zo.

Debby Teusink
Debby Teusink2 okt. 2021 - 11:32

Fijn dat de FNV de rechten van wappies behartigt, het zou ook fijn zijn als ze de rechten van kankerpatiënten, die moeten wachten vanwege wappies die IC bedden bezet houden, in acht zouden nemen.

4 Reacties
Juistem2
Juistem22 okt. 2021 - 15:41

IQ op kamertemperatuur? Ongevaccineerden pikken geen zorg in van kankerpatienten. Ongevaccineerden zijn niet meer of minder “wappie” dan gevaccineerden. Ongevaccineerden zijn niet per definitie ziek.

JasDon
JasDon2 okt. 2021 - 18:47

"IQ op kamertemperatuur?" Ach, de persoonlijke aanval. Gelukkig hebben we huisregels. Daarnaast leg je debby woorden in de mond met je uitspraken. Een in mijn ogen laaghartige en weinig intelligente debatingtruc.

Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg2 okt. 2021 - 22:57

Volgens mij kiest niemand er voor ernstig ziek te worden. Ook niet als het gaat om een besmettelijke ziekte. Zelfs niet als ze “wappie” zijn. Of zullen we longkankerpatienten met meer dan twee packyears ook toegang tot het ziekenhuis ontzeggen?

DaanOuwens
DaanOuwens3 okt. 2021 - 11:22

@ Hanneke Kouwenberg Jij schrijft: Of zullen we longkankerpatienten met meer dan twee packyears ook toegang tot het ziekenhuis ontzeggen? Dat zijn twee verschillende zaken. Longkankerpatiënten die blijven roken zou je best kunnen weigeren. Of geen toegang geven tot curatieve zorg. Dat is sowieso een discussie die gevoerd moet worden. Welke keuzes maak je in de zorg. Hoe besteed je schaarse middelen. Met Covid speelt een ander nog meer complex vraagstuk. Het gaat zowel om persoonlijke bescherming als om bescherming van de samenleving als geheel. Iemand kan er voor kiezen zichzelf niet te beschermen, maar hoe kan je vervolgens aan de samenleving vragen de kosten voor zijn behandeling te dragen, terwijl hij niet wilde bijdragen aan de bescherming van de samenleving als geheel. Dat is maf. Tenzij antivaxxers een crowdfunding doen voor geestverwanten die de IC op moeten. Kortom je loopt met je reactie met een grote boog om allerlei essentiële vragen heen in deze discussie. En doet daarmee Debby tekort.

Nelisje
Nelisje2 okt. 2021 - 10:44

Als je mensen zonder dat je ze mist weg kan sturen, waarom heb je ze dan in dienst?.

4 Reacties
ton14024
ton140242 okt. 2021 - 12:03

Als kiespijn.

Jozias2
Jozias22 okt. 2021 - 12:06

Om ze thuis te laten werken?

Haz
Haz2 okt. 2021 - 12:10

Omdat ze gaan thuiswerken zoals ze al meer dan een jaar hebben gedaan bij Deloitte en andere bedrijven waar dat mogelijk is?

Wieowie
Wieowie2 okt. 2021 - 13:11

Ze moeten wel werken. Het is niet zo dat je naar huis wordt gestuurd en dan naar de dierentuin kan.

Verver
Verver2 okt. 2021 - 10:05

Als BHV'er in een bedrijf moet ik toch iedereen eens gaan vragen of ze onveilige seks hebben en/of wisselende contacten. Nee, je hoeft niks te zeggen, maar dan reanimeer of help ik je niet als je een ongeval hebt. Ik wil geen risico op hepatitis of hiv.

1 Reactie
Division Bell
Division Bell2 okt. 2021 - 15:23

Dan denk ik dat de BHV opleiding nodig een aanvulling moet krijgen op de overdrachtswijze van Soa's en virussen die zich via de lucht verspreiden.

Joop den Uil
Joop den Uil2 okt. 2021 - 9:34

''tot nu toe zijn er geen protesten...'' het lijkt de Overheid wel; als er niet gepiept wordt gaan we ons gang...

3 Reacties
lmgikke
lmgikke2 okt. 2021 - 10:58

Sterker nog, in dit geval heeft de overheid al aangegeven dat men niet gaat ingrijpen/handhaven. Dat is aan de werknemer die zich geroepen voelt zijn werkgever voor het gerecht te dagen. Einde carrière, maar je kunt wel je recht halen. Dit is slechts een voorproefje van Rutte IV waar hij 'zijn klus gaat afmaken'. Einde werknemers rechten.

Peter Stans
Peter Stans2 okt. 2021 - 15:25

@Imgikke, Klopt, de overheid mengt zich, terecht, nooit in kwesties tussen werkgevers en werknemers. Overigens, als ik het zo begrijp vinden veel werknemers bij Deloitte het prima zo. Hetgeen ik met ze kan delen. Ik heb ook (nog altijd) geen zin in kantoorwerk met veel mensen, waaronder dus lui die zich niet hebben laten vaccineren. En omdat ik niet weet wie dat zijn, hou ik ze vrijwel allemaal op bepaalde afstand.

Daslief
Daslief2 okt. 2021 - 16:51

Peter, als je niet besmet wil worden houd dan voor de zekerheid ook maar afstand van gevaccineerden. De kans dat zij de deltavariant doorgeven is ongeveer 50% van de kans dat een ongevaccineerde de deltavariant doorgeeft (ervan uitgaande dat ze allebei ongetest zijn). En de gevaccineerde hoeft ook nog niet te testen. Dus komende maanden kun je vooral de gevaccineerden maar het beste ontwijken. Of gewoon vertrouwen op je eigen vaccin natuurlijk. Veel gezelliger.