Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Defensie verwaarloost militairen in opleiding

  •  
24-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
Legerarmoede_300.jpg
Groot tekort aan veiligheidskleding ... Vakbond roept oud-militairen op kleding en spullen te doneren
De commando’s en andere militaire strijdkrachten zijn niet in staat om jonge militairen in opleiding te voorzien van een goede uitrusting en kleding. Dat meent Jean Debie, voorzitter van de Vakbond voor Defensiepersoneel VBN/NOV. Het tekort is de laatste jaren alleen maar verergerd door bezuinigingen op defensie. De vakbond heeft een inzamelingsacties gehouden om schoenen, sportkleding, uniformen, helmen en brillen te verzamelen.
Debie zegt op Radio 1 dat bij defensie geen goede prioriteiten worden gesteld.
Door bezuinigingen worden andere prioriteiten gesteld. Dat is vervelend want defensie stelt wel een gedragscode en daarmee hebben ze een verantwoording voor de uitrusting.
Het probleem speelt als sinds 2006 maar omdat de klachten van personeelsleden toenamen kwam de vakbond in actie door oud-leden te vragen om hun spullen ter beschikking te stellen. Sommige kleding zou zelfs nog in het plastic zitten zegt Debie. Wanneer militairen op uitzending gaan, krijgen ze wel weer een nieuw kledingpakket maar hebben hun uitrusting dan vaak al wel op orde. Ook hen wordt gevraagd kleren die ze over hebben te doneren.
Volgens Debie gaat het niet alleen om sokken en sportkleding, maar ook om veiligheidskleding zoals jassen, camouflage kleding, gevechtslaarzen, helmen, operationele vesten en ballistische brillen. Tijdens oefeningen raken sommige militairen geblesseerd omdat ze bijvoorbeeld op gympen door de duinen moeten lopen.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.