Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Defensie schorst tien marechaussees om discriminerende appjes

  •  
30-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1024 keer bekeken
  •  
ANP-371283600

De Koninklijke Marechaussee heeft tien marechaussees geschorst wegens ‘ontoelaatbare uitingen’ in een WhatsApp-groep. Het gaat daarbij onder meer over ‘berichten met een discriminerend karakter’, zo meldt defensie in een verklaring. Alle betrokken marechaussees waren onderdeel van hetzelfde team op luchthaven Schiphol. 

Defensie laat weten dat de betrokkenheid van alle individuen wordt onderzocht, evenals mogelijke vervolging van deze personen. In de verklaring schrijft de Marechaussee: ‘De Koninklijke Marechaussee is een organisatie waarin integriteit en professionaliteit voorop staan. Iedereen is er verantwoordelijk voor een sociaal veilige werkomgeving. Dit betekent dat van marechaussees wordt verwacht dat zij professioneel, respectvol en integer met elkaar en anderen omgaan.’

Met het onderzoek trekt de Koninklijke Marechaussee een duidelijke grens wat betreft het toelaatbare, in tegenstelling tot bijvoorbeeld politiekorpsen als Rotterdam. Daar kregen politieagenten die zich schuldig hadden gemaakt aan racistische apps een schriftelijke berisping van burgemeester Aboutaleb.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.