Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Deens kinderprogramma toont naakte volwassenen, extreemrechts boos

  •  
18-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1109 keer bekeken
  •  
denemarkenkinderennaakt
De Deense zender DR laat op zijn kinderkanaal Ultra zien hoe mensen er naakt uitzien. De blote volwassenen staan in het programma Ultra smider tøjet op een podium en beantwoorden vragen over hun lichaam van 11- tot 13-jarigen. Op die manier wil het kanaal tegenwicht bieden aan de foto’s van perfecte lichamen die op sociale media verschijnen, schrijft The New York Times.
De naakte mensen van alle soorten en maten vertellen aan de kinderen waar ze trots op zijn of waarvoor ze zich in hun jeugd hebben geschaamd. Zo vertellen deelnemers over hun tatoeages of over een geamputeerde borst. Die openheid is extreemrechts een doorn in het oog. Peter Skaarup van de uiterst rechtse Deense Volkspartij spreekt er schande van: volgens hem zou je kinderen geen geslachtsdelen mogen laten zien.
De programmamakers laten zich er niet door uit het veld slaan. “Dit heeft niets te maken met seks”, vertelt presentator Jannik Schow aan The New York Times. “Het gaat erom dat kinderen het lichaam als iets natuurlijks zien.” De jeugd geeft Schow gelijk: het programma dat bezig is met zijn tweede seizoen, is bijzonder populair.
Video niet zichtbaar? Pas je cookie-instellingen aan of klik hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (79)

Juppé🎗
Juppé🎗20 sep. 2020 - 11:24

Tja het is voor hen natuurlijk niet goed als kinderen open met deze dingen omgaan. Hoe minder frustraties en kronkels, hoe minder potentiële stemmen voor de extremen. Overigens de versie die ik aanklikte op de Joop-site leek een beetje wazig, maar dat kan ook door de te lekkere Carignan van gisteravond komen ????

1 Reactie
Jan Lubbelinkhof2
Jan Lubbelinkhof220 sep. 2020 - 16:03

Fantastische druif, goede keuze.

Break on through
Break on through20 sep. 2020 - 7:08

Extreem rechts is altijd enorm preuts. Niet voor niets dat Nazi Duitsland alle bordelen in Berlijn gesloten had. Komt voort uit de bekrompen, kleine, achterlijke manier van denken door überhaupt rechts. Laat staan extreem rechts

2 Reacties
Jan Lubbelinkhof2
Jan Lubbelinkhof220 sep. 2020 - 10:49

U heeft het over Nazi Duitsland waar naakt een onderdeel was van de “kultur”? Zie https://www.dbnl.org/tekst/_maa003199201_01/_maa003199201_01_0091.php Of over het Nazi Duitsland waar in de concetratiekampen volop bordelen werden ingericht voor de officieren?

GoudenBergen
GoudenBergen20 sep. 2020 - 21:13

Dan zijn de inwoners van Afghanistan wel ultra extreem rechts. De boerka is immers de meest extreme vorm van preutsheid.

Eric Minnens
Eric Minnens19 sep. 2020 - 20:38

Nudofobie begon al bij Adam en Eva.

3 Reacties
Eric Minnens
Eric Minnens19 sep. 2020 - 20:44

PS Maar dat is het christelijke verhaal. Dat er bij ons met de paplepel wordt ingegoten. Elke doorbreking daarvan vind ik prima.

Harba Lorifa2
Harba Lorifa219 sep. 2020 - 23:36

Niet alleen christelijk. Alle Abrahamistische geloven kennen dat verhaal.

Tamer Aslantas
Tamer Aslantas20 sep. 2020 - 23:31

Lichaam te koop zetten en schaamteloosheid is zeker iets anno 2000? Bhahaha

Harba Lorifa2
Harba Lorifa219 sep. 2020 - 12:27

Nou nou, extreem rechts nog wel. Volgens mij is het meer een conservatief vs progressief dingetje. En op rechts zijn ze nu eenmaal vaker conservatief. Maar extreem..?

2 Reacties
mmx
mmx20 sep. 2020 - 1:13

Ik hoor dan altijd de laarzen tegen elkaar aan klikken. Maar tegenwoordig is het meer verbasterd naar een negatieve kijk op immigratie.

adriek
adriek20 sep. 2020 - 11:23

'Rechts' stelt 'Links' altijd gelijk aan communisme, waarom zou 'Links' dan 'Rechts' niet gelijk mogen stellen met facisme? De polarisatie door sociale media laat sowieso geen ruimte meer voor nuance, dus de beuk erin.

henk-alexander
henk-alexander19 sep. 2020 - 11:01

Het is goed dat kinderen geconfronteerd worden met naaktheid, de relatieve schoonheid en de vergankelijkheid van het lichaam - dat ook als een 'omhulsel', als een 'voertuig' moet worden geïnterpreteerd. Opmerkelijk dat een 'progressief' techbedrijf met zijn blurtechniek bij mij associaties oproept met de zogenoemde broekjesschilder (il Braghettone) uit de tijd van de RK-inquisiteurs. Zo waren er ook tijden dat het van vooruitstrevendheid getuigde om bloot te bedekken, met de bedoeling zich te onderscheiden van het plebs en de 'exotische wilde' (vgl. Norbert Elias' civilisatietheorie, 1982).

4 Reacties
Phantom3
Phantom319 sep. 2020 - 18:27

Kinderen vanaf welke leeftijd? En wie bepaald dat?

henk-alexander
henk-alexander19 sep. 2020 - 22:30

Phantom, Kinderen kunnen al vanaf hun twaalfde jaar gehoord worden in echtscheidingszaken. Dus ze zijn op zekere hoogte wilsbekwaam. De opvoeders (ouders, voogden e.d.) bepalen, want zijn formeel verantwoordelijk tot de 18e jaar maar hebben daarna nog een zekere mate van zorgplicht. In het geval van het zien van blote volwassenen, zouden opvoeders hun gezag kunnen laten gelden.

adriek
adriek20 sep. 2020 - 11:29

Kinderen vanaf nul jaar. Volgens mij is het heel normaal dat kinderen hun ouders en eventuele broertjes of zusjes bloot zien. Samen douchen met je kind is toch heel normaal hoop ik? Rond de puberteit is er (waarschijnlijk, meestal) een periode van schaamte, maar daar groeien ze wel overheen. Door op een natuurlijke manier met naakt om te gaan leren kinderen dat bloot niet hetzelfde is als seks. Een meisje met een kort rokje of laag uitgesneden bloes 'vraagt' helemaal nergens om, en bloot in de zon liggen (in de achtertuin of op het strand) is niet raar of afwijkend.

Minoes&tuin
Minoes&tuin21 sep. 2020 - 9:28

Eirda Die gevoelens van schaamte zijn er al rond ongeveer 8 jaar! Heb er vorige week een heel wetenschappelijk onderzoek over gelezen. Daaraan was ook een grote enquete gekoppeld onder ouders over de seksualiteit/sksuele gevoelens van hun kinderen.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde19 sep. 2020 - 10:24

Tja, extreem rechts en seksualiteit. Het liefst diep onder de dekens en het licht uit. Zoals het vroeger was. En de combinatie seks en kinderen is natuurlijk helemaal onmogelijk. Het liefst zouden ze het verbieden zoals in Polen. Stel je voor dat je kinderen attent maakt op hun seksuele gevoelens. Bah! Ik las net in de VK een artikel over Nederlanders die naar Hongarije immigreren omdat het daar nog is zoals het hier vroeger was. Toen iedereen nog zijn stoep schrobde en jongens nog jongens waren en meisjes nog meisjes. Stuk voor stuk mensen die in de verkeerde tijd zijn geboren en daar de tijd de schuld van geven. Alle onvrijheden in Hongarije nemen ze op de koop toe. Alles beter dan de moderne tijd. Typisch extreem rechts. De Scandinavische landen, net als Nederland trouwens, staan bekend om hun openheid als het om seks en seksuele voorlichting gaat. Zo herinner ik me een leuk voorlichtingsprogramma op de Noorse tv Pubertet. Staat zelfs op YouTube, geen taboe's gewoon leuk en onbevangen. Ik zet er geen link naar, die heb ik ook niet, maar ook omdat ik niet weet of de redactie dat toestaat. Zoek het gewoon op als je niet bang bent voor blote mensen.

6 Reacties
MaxMax2
MaxMax219 sep. 2020 - 12:11

Deze reactie moet ik onthouden voor de toekomst, gaat nog lachen worden als er dan opeens een andere partij betrokken is in plaats van een of andere rechtse wappie club.

Phantom3
Phantom319 sep. 2020 - 18:29

Voor figuren als jij is er een nieuwe partij opgericht. Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit.

Harba Lorifa2
Harba Lorifa219 sep. 2020 - 23:39

"Stuk voor stuk mensen die in de verkeerde tijd zijn geboren en daar de tijd de schuld van geven." Daar hebben ze dan volkomen gelijk in.

mmx
mmx20 sep. 2020 - 1:39

@Martin, Je snapt wel dat die onvrijheden juist onderdeel zijn van de reden om naar Hongarije te verhuizen? Streng immigratie beleid/strenge abortus wetgeving/verbod op geslachtsverandering etc etc

rvb2
rvb220 sep. 2020 - 14:01

@mmx: Het klopt inderdaad dat inperken van vrijheid een basisprincipe van rechts is. Vooral de vrijheid van anderen.

GoudenBergen
GoudenBergen20 sep. 2020 - 21:25

@rvb "@mmx: Het klopt inderdaad dat inperken van vrijheid een basisprincipe van rechts is. Vooral de vrijheid van anderen. " Het is juist het linkse principe van een grote, machtige staat met een groot ambtenarenapparaat dat een bedreiging vormt voor de vrijheid ("1984"). Juist de communistische landen waren totalitaire dictaturen waar miljoenen mensen in Goelags zaten en een IJzeren Gordijn nodig was om ze binnen te houden. Mensenrechten bestonden daar niet. Maar ook Venezuela is een openluchtgevangenis waaruit mensen alleen maar weg willen. Daarbij vergeleken is zelfs het meest conservatieve Westerse land een toonbeeld van vrijheid. Jouw opmerking slaat dus helemaal nergens op.

RealistischLinks
RealistischLinks19 sep. 2020 - 9:43

Natuurlijk moet dit kunnen. Sterker nog, het naakte lichaam wordt al te veel met sex geassocieerd en daarom is het douchen met onderkleding aan na het sporten een intens treurige ontwikkeling. Wel vraag ik mij af waar de schrijver het 'extreem rechts' op baseert. Hebben we het nu over nazi-achtige figuren, of over een stel preutse mannetjes en vrouwtjes?

2 Reacties
RealistischLinks
RealistischLinks19 sep. 2020 - 9:45

Excuus, zeker omheen gelezen: "Peter Skaarup van de uiterst rechtse Deense Volkspartij"

mmx
mmx20 sep. 2020 - 1:41

Dat is juist lekker multicultureel, jezelf naakt tonen is een schande.

VaderTijd
VaderTijd19 sep. 2020 - 9:06

Weg met al dat pseudo-goede preuts gedoe van rechts. Zonder dit prima programma blijft dit alles 'vies en voos' bij de Deense (en onze) jeugd.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij18 sep. 2020 - 19:53

[ Peter Skaarup van de uiterst rechtse Deense Volkspartij spreekt er schande van: volgens hem zou je kinderen geen geslachtsdelen mogen laten zien. ] Zou Peter net zo hard tegen porno op internet geprotesteerd hebben? Iets dat kinderen al op jonge leeftijd tegen zullen komen. Of zijn Deense kinderen engelen die dat nooooit zullen zoeken?

2 Reacties
Eric Minnens
Eric Minnens20 sep. 2020 - 4:58

@Fransss en Vrij Kinderen weten dus al hoe geslachtsdelen van volwassenen eruit zien. En zien via porno vooral hoe mooie mensen/ vrouwen eruit zien. Dit programma is breder, gaat ook over gewone, lelijke en gehandicapte lichamen. Eigenlijk ook goed voor volwassenen om naar te kijken. Als taboe moet m.i. blijven bestaan: een programma voor volwassenen/ kinderen om naar naakte kinderlichamen te kijken.

adriek
adriek20 sep. 2020 - 11:32

Juist in het openbaar extreem preutsen blijken achter de voordeur en (vooral) achter de PC vaak bizarre voorkeuren te hebben. In het parlement luikeels prostitutie illegaal verklaren, maar privé wel regelmatig naar 'de hoeren' gaan (en die meiden dan ook nog als oud vuil behandelen), die mentaliteit.

[verwijderd]
[verwijderd]18 sep. 2020 - 19:27

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
FransAkkermans1947
FransAkkermans194719 sep. 2020 - 16:59

Mijn pak voor in de kist hangt al in de kast.

Rechtse Bal6
Rechtse Bal618 sep. 2020 - 16:39

te walgelijk voor woorden... ik neem aan dat ''hogne'' zoiets betekent als ''hoepla'' ? en die man met die olijke oogopslag familie van Servet is ?

5 Reacties
Marinus Calamari
Marinus Calamari19 sep. 2020 - 8:41

Het is een afkorting die in het Nederlands ruwweg "Pas op voor vadsige ondernemers met een verlopen studentikoos voorkomen die in een AUDI voor de school staan" een verwijzing naar de tijd dat de VVD zich hard (haha) maakte voor het verlagen van de leeftijdgrens voor seks naar 12 jaar. Want voor een liberaal betekend vrijheid klaarblijkelijk dat je een brugpieper moet kunnen neuken als je daar in hebt.

ton14024
ton1402419 sep. 2020 - 10:59

Zin is nu ook al een vies woord.

Rechtse Bal6
Rechtse Bal619 sep. 2020 - 16:49

tja, zo ust ik er nog wel een aar

GoudenBergen
GoudenBergen20 sep. 2020 - 21:12

@Marinus Dat en meer stond ook in het partijprogramma van de PSP. Hun standpunten zouden nu strafbaar zijn.

Marinus Calamari
Marinus Calamari21 sep. 2020 - 10:34

@GoudenBergen De PSP bestaat niet meer, de VVD nog wel.

[verwijderd]
[verwijderd]18 sep. 2020 - 16:21

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
ton14024
ton1402419 sep. 2020 - 10:57

Ja. Maar niet als bezoeker, wel als artiest. Wel leuk dat je mijn mening vraagt. Heb je er zelf geen?

Eric Minnens
Eric Minnens20 sep. 2020 - 5:14

@Ton14024 "leuk dat je mijn mening vraagt" Ik zou me gevleid voelen Ton... Jouw mening wordt gewaardeerd. De mijne zal ik niet geven, want mij wordt niets gevraagd. ????

jantje
jantje18 sep. 2020 - 16:11

Kinderen worden op deze manier ook weerbaarder tegen mensen die géén goede bedoelingen hebben. Mijn moeder zei vroeger altijd tegen me: "Pas op voor jongens".. Ik begreep er niks van, want ik was zelf net als een jongen; In bomen en op daken klimmen, met de hond ravotten, enz. Als ik toen beter voorgelicht was, dan had mijn leven er nu heel anders uitgezien.

1 Reactie
Frans Kwakman
Frans Kwakman19 sep. 2020 - 9:38

Jannie, je hebt daar wel een punt. Ik heb sex voorlichting gehad en weet veel van geslachtsziekten. Maar verder had ik best wat andere voorlichting kunnen gebruiken en toen ik van het bestaan van de NVSH hoorde was ik al vastgeroest in het oude. Ik weet niet of je er gelukkiger van wordt. Gisteravond pizza-party met de kleinkinderen, even een onderbreking van de coronasleur. Daar word ik gelukkig van. Dus mijn leven hoeft er echt niet anders uit te zien!

Mostafa
Mostafa18 sep. 2020 - 15:58

Je hebt bloot en je hebt naakt en het verschil is zo groot !

1 Reactie
Eric Minnens
Eric Minnens20 sep. 2020 - 5:27

@Mostafa "het verschil is zo groot" Ja, naaktslakken lopen schaamteloos rond, maar ik heb nog nooit een blootslak gezien.

ton14024
ton1402418 sep. 2020 - 15:14

Blijkbaar nemen wij hier extreemrechts zonder moeite in bescherming, door het filmpje geblurd te laten zien. Waar zijn we mee bezig? Als extreemrechts weer eens met nazivlaggen paradeert doen we dat niet. En is dat niet veel ernstiger?

7 Reacties
Markzelluf
Markzelluf18 sep. 2020 - 15:35

Het eerste viel me ook op, maar misschien is er iets heel anders aan de hand. Wat is in dit geval de definitie van extreem rechts? Bedoelen ze hier niet extreem behoudend? Ik vermoed dat de achterban van een partij als Denk een dergelijk programma ook ongepast vindt. In sociaal-economisch opzicht zie ik die partij echter als (conservatief) links. Misschien zit de beeldredactie van deze site ook wel in die hoek en noemen sommigen dat extreem rechts. Je weet het niet.

JasDon
JasDon18 sep. 2020 - 15:57

Vergeet niet dat de hele wereld vervuild is met achterlijke geloven, dus daar houdt YouTube rekening mee.

Natnekker
Natnekker18 sep. 2020 - 16:52

Richtlijnen YouTupe.

tempest
tempest18 sep. 2020 - 19:35

Geslachtsdelen mogen niet van YouTube, daarom is het geblurd. Je hebt overal preutse mensen, maar voor mijn gevoel wel iets meer bij rechts dan links. Ben het niet met ze eens, maar er zijn ernstiger dingen waar ze tijd aan kunnen besteden.

Diantha2
Diantha218 sep. 2020 - 19:44

In het filmpje zeggen ze in het Deens dat dit ivm de YouTube regels is maar dat de link naar volledig naakt in de beschrijving staat ;)

SG87
SG8718 sep. 2020 - 20:34

Volgens mij is dat filmpje van Youtube gepakt en Youtube verbied naakt nu eenmaal....

ton14024
ton1402419 sep. 2020 - 10:52

Als er in mijn pubertijd internet was geweest dan had dit hier op Joop open en bloot gestaan. Zo niet dan had heel het land geroepen: In Denemarken kan het, wat zijn wij een achterlijk volkje! Rechts is niet voor vrijheid. Rechts is voor angst.

Quatsch2
Quatsch218 sep. 2020 - 15:13

Onder invloed van vreemde culturen is er steeds minder bloot te zien in het openbaar (stranden e.d.) en wordt er steeds meer lichaamsdelen bedekt tot in extreme gevallen zelfs het gezicht. Goed idee dus om wat bloot op de buis te plempen. Ook al neemt extreem rechts het op voor lieden die buitengewoon veel problemen hebben met bloot. Een volgende stap zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat er een verbod komt om in je ondergoed te douchen na het sporten e.d. Ook al is extreem rechts daar tegen.

2 Reacties
Henri Zwols
Henri Zwols18 sep. 2020 - 22:04

"Onder invloed van vreemde culturen" Vreemde culturen zoals Amerika, Zuid Korea en China waar ze apparaatjes maken met camera en GPS-verbinding. Ander bloot in de openbare ruimte vind je in reclameuitingen, is sterk gecommercialiseerd en heeft express een associatie met seksualiteit. Waardoor 'je bloot geven' geassocieerd wordt met promiscuïteit. De vreemde culturen waar jij op doelt hebben wel geleid tot douchen in ondergoed, iets wat inderdaad absurd is. Jammer. Wanneer twee kinderen douchen in hun ondergoed dan worden andere kinderen bewust van hun naaktheid. Er volgen een paar en snel wordt het de sociale norm in de groep, dankzij die eerste twee.

mmx
mmx20 sep. 2020 - 1:49

Je wil toch niet serieus dat de overheid gaat bepalen hoe wij ons moeten verzorgen? Doe mij dan ook maar direct één van de verplichte staatskapsels.

Appel2
Appel218 sep. 2020 - 15:07

Behalve "extreemrechts", een etiket wat iedereen die niet extremistisch links is tegenwoordig toebedeeld krijgt, zijn het behalve gewone fatsoensrakkers van allerlei soort tegenwoordig nog vaker mensen die alles tot seksisme veroordelen.

1 Reactie
Norsemen
Norsemen18 sep. 2020 - 23:10

Jij vindt PVV en FvD links?

HarrieV2
HarrieV218 sep. 2020 - 15:06

Op YouTube stond een muziek video met leeftijdsrestrictie. Er was namelijk een blote borst in te zien. Iemand stelde daar vraagtekens bij en ik heb even uitgelegd hoe dat zit. Die leeftijdsrestrictie houdt in dat je alleen maar naar die video mag kijken als je jonger dan 18 jaar bent. Je bent dan namelijk nog niet zo geïndoctrineerd door de ‘bloot is sex’ doctrine zoals die heerst in een groot deel van de wereld onder volwassenen. Ooit een baby van een moederborst zien schrikken? Ooit een puber in paniek zien raken als pa of ma bloot onder de douche vandaan komt. Als je echter 18+ bent is het helaas te laat. Bij het kijken naar zo'n video gaat het dan ook helemaal fout. Je kunt zomaar een beroerte krijgen of in het ergste geval val je ter plekke misschien wel dood neer. Zo’n video waarbij een blote borst is te zien kan dan ook echt niet meer vanaf die leeftijd. Veel te gevaarlijk.

Bert de Vries
Bert de Vries18 sep. 2020 - 14:58

Voor rechts is fatsoen een dingetje voor de show. Hoe rechtser een samenleving, hoe preutser en hypocrieter de moraal. Neem bijvoorbeeld de VS. Op foto's van 2-jarige meisjes moeten de tepels worden afgeplakt. Terwijl er voor 5-jarigen modeshows zijn waarbij de meisjes gevulde bh-tjes dragen. Trouwens, in ons land stond de VVD pas in 1999 het homohuwelijk toe. Niet omdat de partij (Volkspartij voor Vrijheid -jaja- en etc) principieel voorstander was, maar omwille van politieke macht.

3 Reacties
JoostdeV
JoostdeV19 sep. 2020 - 8:49

Fatsoen is voor rechts ook een fijne kapstok voor repressie. Tolerantie, verscheidenheid en ruimdenkendheid vormen de doodsteek voor conservatief rechts.

Marinus Calamari
Marinus Calamari19 sep. 2020 - 8:54

Nog niet zo lang geleden pleitten VVD-ers er openlijk voor om de leeftijdsgrens voor seks te verlagen naar 12. Blijkbaar is het niet kunnen neuken van brugpiepers wél een ernstige restrictie op de vrijheid van de rechtsgeaarde liberaal. Natuurlijk heeft het exploiteren van kindertjes een lange geschiedenis in het liberalisme, die helemaal teruggaat naar de tijd dat liberale grootgraaiers kleuters te werk stelden in hun fabrieken en zo. VVD: Geen visie, geen principes, geen integriteit.

mmx
mmx20 sep. 2020 - 1:54

@Marinus Calamari 19 september 2020 at 10:54 Das wel grappig die leeftijd hebben ze zelf in eerste instantie van 12 naar 14 verhoogd in 1996.

Aart van de aap
Aart van de aap18 sep. 2020 - 14:50

Lijkt me juist goed, zo'n programma. Dat maakt dat kinderen minder onzeker over hun lichaam worden, als ze andermans lichamen zo zien

6 Reacties
Tamer Aslantas
Tamer Aslantas18 sep. 2020 - 16:27

Zou u denken? Ik zou echt niet willen dat mijn zon van tien hier iets mee te maken krijgt. Hij leert het wel van mij op een nette manier. Zo heb ik de oudste (nu twaalf) ook dingen uitgelegd.

Eric Minnens
Eric Minnens20 sep. 2020 - 5:41

@Tamer Aslantas "niet willen dat mijn zon van tien hier iets mee te maken krijgt" Blij dat ik jouw zoon niet ben.

Aart van de aap
Aart van de aap20 sep. 2020 - 10:15

Tamer Ik heb geen kinderen. Maar ik zou het niet erg gevonden hebben. We zien blote lichamen. So what ? Het is toch geen harde porno ofzo. Hmmm. Je wilt dus niet dat ze dit op televisie zien ? Maar, zo heftig is het toch niet ? Of wel ? Als ze dit op school doen, via school tv etc. Ik snap dan wel dat het een probleem wordt, als mensen als u er een probleem mee hebben. Dan kunnen ze het niet opdringen, vind ik. Maar op tv. U kunt toch de tv uitzetten dan Aart

Tamer Aslantas
Tamer Aslantas20 sep. 2020 - 23:30

@Eric Minnens Blij dat u mijn zoon niet bent.. ;) Allebei blij, toch? @Aart Seksuele voorlichting is niet het showen van naakte vrouwen die het normaal vinden er naakt bij te lopen. Dat geeft een verkeerd beeld van wat seksuele voorlichting zou moeten zijn. Waarom maken ouders niet gewoon een filmpje van hen samen in bed. Geen porno maar pure Liefde, toch? Wat zou ervan vinden als uw zoon of neefje een kleintje had en daarvoor gepest wordt. Sommige dingen hoeven anderen niet te zien of te weten. Daar hoort de penis van een (jonge)man of de borsten van een (jonge)vrouw ook bij.

Eric Minnens
Eric Minnens21 sep. 2020 - 9:51

@Tamer Aslantas U mag best een kleintje hebben hoor, u mag ook een kleine neus hebben. Hoeft u niet te bedekken, niks om u voor te schamen. Een kleine mond mag ook, is zelfs beter dan een grote mond. (????) In een open, vrije opvoeding zou dat allemaal aan de orde moeten komen. Niet dat we de kinderen de hele dag met naakte volwassenen moeten confronteren, hè bah, zou ik ook niet willen, al die vetkwabben... Maar zo af en toe, om daar iets van te leren, bijvoorbeeld dat bijna iederéén een kleintje heeft, wat is daar tegen? Klein maar fijn! Als ie het maar doet. ????

Aart van de aap
Aart van de aap22 sep. 2020 - 19:23

Maar, het is toch goed dat die kinderen dan een meer realistisch beeld krijgen Kijk, op billboards zie je altijd perfecte lichamen etc Dit programma laat dan aan kinderen zien, dat lichamen niet perfect zijn. Het werkt dus ontwapenend. Bloot is ook niet per se 'seks' Dit is ook niet per se seksuele voorlichting. Meer een soort lichaams voorlichting. Het hoort bij verzorging etc. Tja, het is allemaal vrij relatief Er zijn gemeenschappen, stammen, waar het normaal is om in je blootje te lopen Ook heb je in het westen nudisten. Die vinden bloot ook normaal. Is bloot raar ? Dat is heel cultureel bepaalt, of je bloot raar vind of niet. Maargoed, we agree to disagree toch Ik heb geen zoon of dochter, dus het interreseert met verder ook niet zoveel eigenlijk. Zoals ik wel eerder zei Kijk, als ze die blote mensen laten zien aan de kinderen van ouders die niet willen dat die kinderen bloot zien. Dan vind ik dat wel een probleem. Je kan het die mensen niet door de strot duwen. Mijn anarchisme gaat over persoonlijke vrijheid. Ik vind niet dat een staat via een school, een bepaalt programma kan opdringen aan mensen, als die mensen het verwerpen.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland18 sep. 2020 - 14:21

voor bepaalde mensen staat bloot gelijk aan seks ik vraag me dan af of die dan altijd met een stijve onder de douche staan of zouden die in het donker douchen om dat te voorkomen?

5 Reacties
Aart van de aap
Aart van de aap18 sep. 2020 - 15:20

Ik douche altijd met mijn ogen dicht, anders word ik geil van mijzelf, zegmaar

Eric Minnens
Eric Minnens20 sep. 2020 - 5:53

@Aart van de aap ???? Ik durf al niet eens meer in de spiegel te kijken, vanwege mijn blotebillengezicht.

Aart van de aap
Aart van de aap20 sep. 2020 - 10:04

blotebillengezicht ? wow Was het niet Rita Verdonk die het billengezicht had uitgevonden ?

Eric Minnens
Eric Minnens20 sep. 2020 - 13:27

https://images.app.goo.gl/gidbFbuuGmmdKpXb9 ????????

Aart van de aap
Aart van de aap20 sep. 2020 - 13:30

Eric ik weet niet of je blij moet zijn, als je zo'n gezicht hebt :__)

Joop Schouten
Joop Schouten18 sep. 2020 - 14:18

Bijzonder open en leerzaam. Een mooie manier om preutsheid af te leren.

1 Reactie
Eric Minnens
Eric Minnens20 sep. 2020 - 6:02

@Tal "de afgelopen 25 jaar alleen maar preutser worden" Daarom juist! (@Joop Schouten's "Een mooie manier om preutsheid af te leren.")