Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Deel van Europa bedekt onder dikke laag sneeuw, Nederland staat wat te wachten

  •  
03-12-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
103324 keer bekeken
  •  

De afgelopen dagen heeft een hevige sneeuwval voor de nodige overlast gezorgd in meerdere landen in Europa. Zaterdag viel tot nu toe de meeste sneeuw en het einde is nog niet in zicht. Zondag is Nederland aan de beurt. Volgens het KNMI kan er daarbij tot wel 5 centimeter sneeuw vallen. Voor verkeersgebruikers geldt vanaf zondagmiddag vooralsnog code geel. Behalve hier en daar wat overlast, zorgt de sneeuw in Europa ook voor mooie plaatjes.

Meer over:

kijk nou, sneeuw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (16)

Frits Jansen
Frits Jansen10 feb. 2024 - 5:01

Ga toch met wintersport in de Kaukasus: in landen als Turkije en Georgië zijn de bergen en zelfs de dalen veel hoger.

Frits Jansen
Frits Jansen10 feb. 2024 - 4:59

En altijd is het weer WITTE sneeuw. Als dat geen discriminatie is ...

Molly Veenstra
Molly Veenstra21 dec. 2023 - 9:02

Helaas gaat het met Kerstmis weer gewoon regenen.

Hardmaarfair
Hardmaarfair3 dec. 2023 - 19:24

Volgens klimaatexperts wordt de wintersportvakantie steeds korter. Alleen dit jaar start het seizoen wel erg vroeg.

1 Reactie
Backtobasics
Backtobasics4 dec. 2023 - 19:13

En die overvloedige regen van afgelopen tijd heeft natuurlijk ook "niets" met klimaatverandering te maken.......................welterusten.

the end is nigh
the end is nigh3 dec. 2023 - 19:03

We hebben in het verleden al eens eens medio December een Elfstedentocht gehad dus ik ben niet verrast. En als de winterse poolvortex door welke reden dan ook eens een iets meer zuidelijke koers richting West-Europa zoekt dan zijn de ijskoude rapen gaar!

Joop  den Uil
Joop den Uil3 dec. 2023 - 14:38

Sneeuw ? Bittere koude ! En dat heeft vooral invloed op oude botten. De dreiging van afbouw prijsplafond op energie doet het ergste vrezen voor heel veel mensen die net boven de toelage grens zitten en/of niet in een communegebouw zitten. Participatie, bestaansrecht, welzijn ....? amme hoela

de passie preker
de passie preker3 dec. 2023 - 12:06

Met het opwarmende klimaat vanmiddag kleine speldenprik (moet nog zien dat het meer dan 1 cm sneeuw wordt ). Schaatsen is de komende weken hier in Nederland uitgesloten. Dat de media al hysterisch wordt van een kleine kans op natte sneeuw geeft wel aan hoe erg het klimaat al is opgewarmd.

2 Reacties
adriek
adriek3 dec. 2023 - 14:02

De enigen die hysterisch zijn, zijn de reaguurders die op elk bericht dat met het weer te maken heeft 'de media' beschuldigen van bangmakerij, overdreven aandacht en dergelijke. Ze vergeten daarbij dat hun overdreven reactie ook 'de media' is, en met name verhitte discussies over niks veel clicks en dus advertentie inkomsten opleveren. De hysterische reaguurders doen dus precies datgene waarvan ze 'de media' beschuldigen...

de passie preker
de passie preker3 dec. 2023 - 15:11

@adriek Dus u ontkent dat er globale opwarming is ofwel u wil zelfs elke kleine koude afwijking (wat voor de klimaatopwarming zo normaal was dat we daar niet hysterisch over werden ) ook op conto klimaatopwarming schrijven

Yup
Yup3 dec. 2023 - 11:52

Deze reactie is verwijderd

Mathijsco
Mathijsco3 dec. 2023 - 11:32

Denkt u deze dagen even aan onze daklozen? Hun aantal is onder Mark Rutte verdriedubbeld. Mensen met een verslaving, oost-europeanen die op straat gekickt zijn door malafide uitzendbureau's, psychiatrische patiënten waarvoor de noodzakelijke zorg is wegbezuinigd, en steeds meer mensen die economisch tussen wal en schip vallen. Of simpelweg geen huurwoning kunnen krijgen wegens gigantische wachtlijsten. Overdag opgejaagd door Ruttiaanse 'handhavers' (dat is het laf-paarse compromis van 'meer blauw op straat') als ze geluk hebben kunnen ze savonds overnachten in een vieze koude zaal vol ellende. Gevangen door de kou. Geen eigen plek. Geen huurwoning. Geen privacy.

2 Reacties
Thuiszitter
Thuiszitter3 dec. 2023 - 12:55

Als ik eraan denk gaat het hun beter af ?

Mathijsco
Mathijsco3 dec. 2023 - 16:36

@Thuiszitter, Als er nou een bordje bij een woonerf staat: 'denk om onze kinderen'. Gaat u dan achter het stuur zitten nadenken over de buurt-jeugd?

Hardmaarfair
Hardmaarfair3 dec. 2023 - 11:14

Lekker dat winterweer. Hoop dat we net als vorig jaar december ook nu weer snel kunnen schaatsen.

3 Reacties
JoostJK
JoostJK3 dec. 2023 - 12:15

Mag ik dan hopen dat jij even snel door het ijs zakt?!

DeGewoneBurger
DeGewoneBurger3 dec. 2023 - 13:03

Pas maar op hoor dat je niet door het ijs zakt. Volgens klimaatgoeroe Mojib Latif zou er in Europa geen sneeuw meer vallen de komende jaren.

Yup
Yup4 dec. 2023 - 18:05

Deze reactie is verwijderd