Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

'De zus van' protesteert

  •  
06-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
romp_300.jpg
Tine van Rompuy demonstreert in Brussel tegen armoede
Een agent van de oproerpolitie in Brussel pakt haar hand beet. Tussen haar vingers houdt ze een fluitje geklemd. De politieman wil zo te zien voorkomen dat ze er op blaast. De vrouw kijkt geërgerd maar vastberaden. Maar wie is het?
RTEmagicC_romp_412.jpg
Het is Tine van Rompuy, zus van Herman, de ‘president van Europa’. Ze nam dinsdag deel aan het protest ‘Werknemers verdienen beter’. Tine is gemeenteraadslid in Leuven voor de PVDA, dat is de Vlaamse equivalent van de Nederlandse SP. Op Facebook schrijft ze over het protest:
Ik kan er niet meer tegen dat mensen in armoede terechtkomen terwijl aan de winsten van de ondernemingen niet geraakt wordt. Kinderen van armen krijgen geen kansen. En dat zijn er velen. 25% van de Leuvenaars, van de Antwerpenaars, van de Mechelenaars, van de Brusselaars; Dit onrecht moet en kan je anders aanpakken!
Overigens is de familie van de christendemocraat Herman van Rompuy een echt politiek nest. Zijn echtgenote – dus eigenlijk de First Lady of Europe –  Geertrui Windels is wethouder, evenals zijn christendemocratische broer Eric. Zijn zoon Peter, ook lid van de CD&V, was senator en is nu eveneens gemeenteraadslid in Leuven.

Meer over:

kijk nou

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

bruces
bruces6 feb. 2013 - 9:31

Mag ik wel. Een zus met ballen.

msj_meijerink
msj_meijerink6 feb. 2013 - 9:31

In elk geval is bij verjaarspartijen voldoende gespreksstof voorhanden

JoopSchouten
JoopSchouten6 feb. 2013 - 9:31

Een gebrouilleerde familie?

3 Reacties
bruces
bruces6 feb. 2013 - 9:31

Mevr. Lubbers was het ook niet altijd eens met meneer Lubbers.

trujac
trujac6 feb. 2013 - 9:31

" Een gebrouilleerde familie " Nee hoor zus en broer kunnen goed met elkaar opschieten volgens de Belgische media. Zij verschillen hardgrondig van mening maar de familiebanden zijn goed.

hannogroen
hannogroen6 feb. 2013 - 9:31

'Een gebrouilleerde familie? ' Nee, het zal je wellicht verbazen, er zijn mensen die ondanks het feit dat ze er totaal verschillende politieke meningen op na houden, toch respect voor elkaar kunnen opbrengen.

Bakoe
Bakoe6 feb. 2013 - 9:31

Als ze maar niet in botsing kwam met het protest van EU ambtenaren die het heel schandelijk vinden dat ze geen loonsverhoging krijgen , want er zijn er maar 11000 die bijv meer verdienen dan de heerRutte. De arme stakkers.

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger6 feb. 2013 - 9:31

1 op 5...das toch niet zoveel voor een instituut als Europa, er werken er maar 50.000..nou ietsjes meer, bijna 51.000. En dat is dan direct. Indirect (allerlei externe instituten, commissies, advies en onderzoeksbureaus etc.) zijn er het bijna 200.000 (dan tel ik bijv. Europol nog niet eens mee....want dat zijn er dan nog eens 60.000 extra) Dus Johannes dat valt allemaal wel mee. je ziet het veel te negatief, je moet dat zien in relatie wat al deze mensen ons teruggeven...in vrede...economische welvaart...veiligheid...welzijn. Priceless...