Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.
Mijn dank aan de vervatters van dit bericht:welluidend een duidelijke benadering van een spreekwoord: "schoenmaker houd zich bij de leest". Een wenk voor onze politieke leeghoofdigen welk zich laten leiden door interessegroeperingen en aan deze hun oren laten hangen. Mogelijk debet aan meerdere implementaties van andere aanzienlijk importante zaken! Marktwerking kan verworden tot Marktziekte waarvoor geen kruid gewassen is! j.k.
Marktwerking en concurrentie in de zorg trekt geen vakmensen aan, slechts graaiers en aasgieren. Zorg, samen zorgen voor diegenen die dat nodig hebben en de onbeschaamde, ongebreidelde verrijking van zogenaamde topmanagers is een onoverbrugbare tegenstelling. En dat gaat ten koste van de patient, de kwaliteit van de zorg en ten koste van de zorgverleners.
"De zorg is geen markt. Samenwerken is efficiënter en beter voor patiënten dan concurrentie." Waarom niet gelijk het gehele probleem aangehaald? Het leven is geen markt. Samenwerken is efficiënter en beter voor mensen (en de planeet) dan concurrentie.
"Het leven is geen markt. Samenwerken is efficiënter en beter voor mensen (en de planeet) dan concurrentie." Wat ben ik blij dat iemand het eens begrijpt.
We gaan helemaal niet richting Amerika. Het beoogde model van de VVD lijkt in de verste verte niet op dat van de VS. De kosten van de vrijgegeven zorgproducten stijgen minder hard als de rest. De wachtlijsten zijn drastisch afgenomen sinds 2005. De toegankelijkheid van de zorg is hoger dan ooit. De kwaliteit is hoger dan ooit. Het enige waar we nog vanaf moeten is de bemoeizuchtige overheid. De overheid verbied de nieuwste medicijnen omdat deze te duur zijn. De overheid verbied pre scans. etc. De enige kostenbeheersing die de overheid kent is kwaliteits- en kwantiteits- verlaging. Daarom lopen de kosten bij de overheid altijd uit de hand. Waar ik het wel mee eens ben is dat er een keuze moet worden gemaakt. OF je geeft het vrij en je houd er slechts minieme controle op. OF de overheid doet het zelf.
Q:We gaan helemaal niet richting Amerika. Het beoogde model van de VVD lijkt in de verste verte niet op dat van de VS./Q Nou, ik wil jouw bel niet inprikken, maar daar gaan we wel naar toe. Het enige verschil is dat een verzekering jouw basisverzekering niet kan opzeggen. Q:De kosten van de vrijgegeven zorgproducten stijgen minder hard als de rest. De wachtlijsten zijn drastisch afgenomen sinds 2005./Q Omdat de NZa dit zegt is het waar? Q:De toegankelijkheid van de zorg is hoger dan ooit. De kwaliteit is hoger dan ooit./Q De toegankelijkheid is afgenomen: Verzekeraars gaan steeds meer bepalen waar jij met jouw zorgvraag naar toe moet. Verder is de werkdruk onder de verpleegkundigen zo hoog dat de kwaliteit aan het afnemen is. Q:Het enige waar we nog vanaf moeten is de bemoeizuchtige overheid./Q Alles aan de markt overlaten? Dat je dan voor een gebroken been een ziekenhuis 50km verderop moet bezoeken. Omdat die een 10,- goedkoper is? Q:De overheid verbied de nieuwste medicijnen omdat deze te duur zijn. De overheid verbied pre scans. etc. De enige kostenbeheersing die de overheid kent is kwaliteits- en kwantiteits- verlaging. Daarom lopen de kosten bij de overheid altijd uit de hand./Q De nieuwste medicijnen komen meestal uit een speciaal budget van ziekenhuizen. Veelal kankermedicijnen. Prescans (preventief medisch onderzoek) zijn helemaal niet verboden. Wat niet mag, is dat een verzekering jou weigert voor een basisverzekering. Nee, waar we vanaf moeten is die enorme bureaucratie die de overheid en de verzekeraars vragen van de zorginstellingen. DBC's waren een mogelijkheid om zorgaanbieders te kunnen vergelijken. Maar DBC's maken de zorg ook een stuk starrer. Als patient pas je maar in 1 DBC.
Dat kan allemaal wel zo zijn en marktwerking is mischien niet de juiste oplossing, maar waarom hebben ziekenhuizen en specialisten het allemaal zo laten verslonzen voordat er sprake was van marktwerking? Lange wachtlijsten, slechte zorg, fout op fout, geen samenwerking en al helemaal geen samenwerking tussen ziekenhuizen en specialisten. Waarom zou het opeens allemaal anders en beter gaan als we het weer aan deze 'vakmensen' overlaten? Als er geconcurreerd moet worden doen ze mischien een beetje meer hun best... En met een manager aan boord kunnen ziekenhuizen zich focussen op de zorg en kunnen specialisten zich bezighouden met hun patienten (en met de boot). We zijn het gelukkig eens dat patienten het niet goed hebben momenteel in de Nederlands ziekenhuizen. Dat besef is er gelukkig en eindelijk praten nu over een bus. Nu nog de juiste bus...
"We zijn het gelukkig eens dat patienten het niet goed hebben momenteel in de Nederlands ziekenhuizen. " Waar baseer je dit op? Geef mij een onderzoek waar Nederland het slecht doet op het gebied van zorg in vergelijking met het buitenland.
Patiënten zijn geen 'cliënten'. Patiënten zijn zieken. Patiënten lever je maatwerk zonder gesodemieter in een marktkraam ! 'Geef de beschikbare budgetruimte aan de ziekenhuizen en geef de vakmensen het vertrouwen om de zorg zo goed mogelijk in te richten.' Precies. 'Scherp inkopen' kunnen ze zelf wel ... Marktwerking aanhangers die zieke mensen 'het verkeerde busje' lokken, en óók nog geld voor de rit durven te vragen, zijn pas echt 'ziek' te noemen... Laat deze 'verslaafden' hun eigen bus maar nemen, ik hoef niet mee.: http://www.youtube.com/watch?v=Cq35G0XXujc