Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

&... de Wordfeud-verslavingstest (TW)

  •  
30-11-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
144 keer bekeken
  •  
wordfeud300.jpg
Diederik van Vleuten stamt (bijna) af van grote held ... dochter burgemeester Aboutaleb zingt ... voetballertje geschorst wegens luiheid ouders ... gijzelnemer klaagt gijzelaars aan (nee, niet andersom)
Ander nieuws van vandaag
– Cabaretier Diederik van Vleuten zoekt graag uit waar onze voorvaderen vandaan komen. En omdat hij daar ook nog mooi over kan schrijven en vertellen, ontving hij de Boudewijn Büch-prijs. En toen die werd uitgereikt, vertelde hij bij Pauw & Witteman ook over de opmerkelijke ontdekking die hij had gedaan over zijn eigen voorvaderen:
– “Ik speel zoveel Wordfeud, dat ik al een ‘Wordfeud-duim’ heb”, dat is één van de vragen in de Wordfeudverslavingstest. Voor wie het nog niet kent: Wordfeud is Scrabble op je smartphone. Het enige verschil is dat Scrabble geassocieerd wordt met bejaardenhuizen en hoogpolige tafelkleden terwijl Wordfeud zeer 2011 is.  Het is zelfs zo populair dat veel spelers zich verslaafd kunnen noemen. Of je je woordlegdrang nog in de hand kunt houden of dat je overgeleverd bent aan de digitale tripple-wordwaarde kun je hier testen.
– Roufaida, dochter van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, is hard op weg met een serieuze zangcarrière. Ze won al diverse prijzen. Check haar nieuwste clip.
–  Een gijzelnemer gaat zijn gijzelaars aanklagen wegens het verbreken van een mondelinge overeenkomst. Want ze hadden echt afgesproken dat ze niet weg zouden lopen en al helemaal niet naar de politie zouden gaan. Maar, heel flauw natuurlijk, toen de boef in slaap viel, gingen ze toch. Als klap op de vuurpijl gingen ze ook nog ‘ns naar de politie en toen die kwam, werd de gijzelnemer beschoten. Ziekenhuiskosten: anderhalve ton. Wie is hier nou de boef? Vraagt de gewonde gijzelnemer zich nu af en hij stapt naar de rechter voor een schadevergoeding.
–  En ophef in Haps : de ouders van Jordy (10) hadden geen bardienst gedraaid en dus mocht de kleine superspits in wording niet meedoen met z’n vriendjes in de E3 van Hapse Boys. “De club draait niet zonder vrijwilligers” aldus de voorzitter van de vereniging en dus moeten dit soort maatregelen worden genomen. Hoe vrijwillig dan nog vrijwillig is, kun je je afvragen. Het past wel in het straatje van de minister die ouders ook bij scholen meer wil betrekken. Desnoods met een “vrijwilligerscontract”.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.