Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

&... De wereld gezien vanuit de vuilnisbak

  •  
23-06-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
foto3.jpg
Vuilnismannen maken prachtige foto's van hun favoriete plekken... Wilders wil kwartje van Kok teruggeven... Voor de 4e keer in honderd jaar Sumatraans neushoorntje geboren... Zwaarlijvigen slokken energie en voedsel van 300 miljoen mensen extra op... & Meer
Ander nieuws van vandaag.
Vuilnisman zijn, op het oog niet het allerleukste beroep dat je kunt hebben. In Hamburg daarentegen wel. Het vuilnisbedrijf wilde het werk aantrekkelijker en leuker maken voor de vuilnismannen en vroeg een reclamebedrijf met een PR-plan te komen. De uitkomst: Van een container op wielen werd een pinholecamera gemaakt. De vuilnismannen maakten met de ‘trashcam’ een serie foto’s van hun favoriete plekken in Hamburg. De uitkomst is prachtig. Bekijk hier meer foto’s. ( Spiegel )
RTEmagicC_foto2.jpg
PVV-leider Geert Wilders wil ‘het kwartje van Kok’ teruggeven aan automobilisten. In 1991 werden de benzineaccijns verhoogd om de rijksbegroting op orde te krijgen. De eerste drie jaar na de invoering van het kwartje zijn de accijns bevroren. De overheid meent dat hierdoor het kwartje allang teruggegeven is. ( De Volkskrant )
In een Indonesisch reservaat is een Sumatraans neushoorntje geboren. Het is de vierde geboorte in gevangenschap in honderd jaar. De diersoort wordt met uitsterven bedreigt. Volgens natuurbeschermers geeft de geboorte hoop op overleving van de soort. ( Trouw )
Mensen met obesitas slokken wereldwijd energie en voedsel van 300 miljoen mensen extra op. Volgens Britse wetenschappers wordt dat, als de trend zich doorzet, binnenkort zelfs een half miljard mensen. ( De Morgen )
De Algerijnse schrijfster Boualem Sansal zou een prijs van 15.000 euro ontvangen. De Arabische sponsoren van de prijs hebben zich echter teruggetrokken vanwege een bezoek van Sansal aan Israël. Ze was in mei eregast bij het Jeruzalem Schrijvers Festival. ( France24 )

Meer over:

kijk nou, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

Lucyfer
Lucyfer23 jun. 2012 - 12:27

Over voedsel: het komt voor mij niet als een verrassing. Ook: Een onthutsende documetaire-serie op de BBC: The men who made us fat. Op YouTube deel 1 en 2 te zien: http://www.youtube.com/watch?v=7cD4CLSmIRQ&feature=relmfu Nee, het is geen hapklare brok, je moet even doorbijten. Maar het geeft een beeld van de voedselindustrie waar ik me rot van schrok. Het lijkt wel de tabaksindustrie maar dan voor eters. Iedereen dus. En ga nou niet na 3 minuten zeggen dat dikke mensen het tóch aan zichzelf te danken hebben, zíj eten het op. Nee, kijk het uit! oja, je moet wel Engels verstaan. Ik hoop dat Zembla het uit gaat zenden.

Lucyfer
Lucyfer23 jun. 2012 - 12:27

En echt, als je nou niets anders kunt verzinnen dan het kwartje van Kok. Geesh, wat afgezaagd zeg!! Er is een hele generatie nieuwe kiezers die écht niet weet waar dát over gaat hoor!!

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods23 jun. 2012 - 12:27

"PVV-leider Geert Wilders wil 'het kwartje van Kok' teruggeven aan automobilisten." >> En tegelijkertijd de derde wereld laten creperen. Dat is niet eens nationaalsocialistisch, dat is nationaalasocialistisch!

1 Reactie
lancelot2
lancelot223 jun. 2012 - 12:27

Ga jij je naar maar eens verdiepen wat het ontwikkelingshulp nou werkelijk brengt. De landlords cq krijgsheren kopen er o.a. wapens voor. En wat het kwartje van Kok aangaat, die zou er maar tijdelijk zijn! Dus: komop met dat kwartje!!

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods23 jun. 2012 - 12:27

"Ga jij je naar maar eens verdiepen wat het ontwikkelingshulp nou werkelijk brengt." >> Een iets minder aanmatigende toon graag. Vooral daar ik er in een voorgaande discussie al duidelijk blijk heb gegeven me te hébben verdiept in de materie. Ik kopieer en plak even: Een paar feiten en cijfers: * Nederland heeft een deel van zijn rijkdom te danken aan het regelrecht uitgebuit hebben van derdewereldlanden als Indonesië, tot en met slavenhandel aan toe. * Europa geeft 45 miljard per jaar uit aan "inkomenssteun" voor agrariërs. De concurrentievervalsing die daarmee ontstaat ontneemt de Afrikaanse boeren een eerlijke kans op de wereldmarkt. * In Nederland is het modale jaarinkomen € 33.000 (gemiddelde jaarinkomen: € 22.000 per 18-plusser), in derdewereldlanden moeten mensen vaak van € 2 per dag rondkomen. * In Nederland woont zo goed als iedereen in een huis voorzien van tv en een scala aan meubilair. In derdewereldlanden hebben veel mensen niet eens een lek- en tochtvrije hut met een stoel en een tafel. * Wij staan te douchen onder drinkwater. Daar hebben ze niet eens genoeg drinkwater om te drinken, als ze überhaupt al drinkwater hebben. * Ontwikkelingsgeld heeft heel veel goeds gedaan, en is al een tijd lang gericht op het zelfstandig maken van landen. Zie http://www.eo.nl/tv/moraalridders/artikel-detail/evelijne-bruning-kom-we-schaffen-de-brandweer-af/ (zet Videokwaliteit op Normaal indien nodig). Dat het een bodemloze put is of dat alles aan de strijkstok blijft hangen is onzin. En jij wilt die paar lullige euro's die Nederland besteedt aan OS, nog minder dan 1%(!), nog verder gaan verminderen? Dan ben je verschrikkelijk asociaal bezig. En over dat kwartje zelf: lees nou eens verder dan de eerste zin. Dan had je kunnen lezen: "In 1991 werden de benzineaccijns verhoogd om de rijksbegroting op orde te krijgen. De eerste drie jaar na de invoering van het kwartje zijn de accijns bevroren. De overheid meent dat hierdoor het kwartje allang teruggegeven is." Dus er is alle reden om dat gezeur over het kwartje i.c.m. het laten creperen van de derde wereld nationaalasocialistisch te noemen.

2 Reacties
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods23 jun. 2012 - 12:27

Sorry, had onderaan gemoeten.

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods23 jun. 2012 - 12:27

"Een iets minder aanmatigende toon graag." >> Dat neem ik terug. Ik las: "Ga jij je naar *eerst* maar eens verdiepen wat het ontwikkelingshulp nou werkelijk brengt.", maar dat stond er niet.