Joop

De voorspelbaarheid van de PVV

  •    •  
11-02-2012
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Moslimbashen is niet meer salonfähig en we gaan nu dus letten op de mensen die we hier naartoe halen om de banen te doen die we zelf weigeren om te doen
En woensdag 8 februari 2012 werd weer een open deur ingetrapt. Moslimbashen is niet meer salonfähig en we gaan nu dus letten op de mensen die we hier naartoe halen om de banen te doen die we zelf weigeren om te doen. Als deze mensen ook maar iemand verkeerd aankijken gaat er wat met de desbetreffende persoon gebeuren. Wat precies wordt niet al te duidelijk van de website Meldpunt Midden- en Oost-Europeanen. Dat je wel even je agressie kwijt kan over hen is wel duidelijk.
Waar je bij Meld Misdaad Anoniem anoniem kan blijven, dat staat in de naam overigens, is dat bij dit niet het geval. Je moet je naam invullen en dan mag je verder gaan.* En waarom zou je je echte naam invullen vraag je? Nou, het moment dat je niet je echte naam invult dan wordt er niks met je klacht gedaan, lijkt mij dan. Waarom zouden ze een klacht van Mickey Mouse over Rutger ( Castricum of Bregman ) serieus moeten nemen gezien beide figuren eigenlijk niet bestaan? Ik heb op mijn facebook timeline verschillende oproepen inmiddels langs zien komen van mensen die hun vrienden, waaronder ik dus ook, oproepen om te klagen over het bestaan van de website zelf. De grappigste vond ik zelf eentje over de vrouw van Wilders. Iets te persoonlijk misschien, maar het moment dat je iemand zijn of haar zoektocht naar een beter leven gaat misgunnen is het juist ook heel persoonlijk.
Klagen over de site vind ik dan zelf onproductief. Het is namelijk een prachtinstrument. Zo’n virtuele klaagmuur. Onder de Youtube filmpjes van mijn arrestatie in Dordrecht kunnen mensen ook hun harten luchten over de deplorabele staat van Nederland als er al zelfs bij de Sinterklaasintocht ook wordt aangegeven dat Zwarte Piet racisme is. Nee, iemand vertellen dat ze iets verkeerd doen moet je niet recht in hun gezicht doen zoals de Nederlandse mores dat eigenlijk voorschrijven. Dat hoor je in een achterkamertje te doen volgens velen. Ook websites als Geenstijl en Twitter werden vervuild door mensen die xenofobische of racistische gedachten niet voor zichzelf konden houden. Zo’n klaagmuur verwijdert al die uitspraken uit zicht. Dat is juist perfect. Ik hoef inderdaad niet weer meemaken hoe bijna niemand tegen de desbetreffende daders optreedt. Xenofobische woorden en daden worden meestal achteraf geconfronteerd. Dat gebeurt voor eigen parochie. Zoals op Facebook waar de mensen die het te zien krijgen je ‘vrienden’ zijn.
Midden- en Oost-Europeanen zijn een vitaal onderdeel van onze agrarische sector en worden nu overboord gegooid omdat er een nieuwe Zwarte Piet nodig is. In Amerika zijn, paradoxaal genoeg gezien de onstaansgeschiedenis van het land, ongedocumenteerde migranten nu de Zwarte Pieten. In de Amerikaanse staat Alabama werd illegaliteit onlangs een misdaad. De agrarische sector ligt daar nu op z’n gat omdat niemand het werk wil doen. In plaats van aangeven dat het tegen de universele rechten van de mens indruist om mens zijn te criminaliseren, was de populairste oplossing om de agrarische sector te helpen door gevangenen in te huren van privé gevangenissen. Afgelopen maand heeft de documentaire Slavery By Another Name nogal hoge ogen gegooid op het Sundance Film festival. In de film wordt getoond hoe het prison industrial complex in Amerika een continuatie is van het Amerikaans slavernijverleden. Alleen dan onder een andere naam. Niemand schijnt meer van zijn verleden te leren.
Zou dat hier ook kunnen gebeuren? Staatsscretaris van onderwijs, en boodschapper van de aanslagen vanuit het kabinet op de toekomst van Nederland Halbe Zijlstra , heeft net gezegd dat de Europese norm dat 40% van de beroepsbevolking hoogopgeleid is van tafel geveegd moet worden voor Nederland. Zoveel zijn er helemaal niet nodig. Hij grijpt de administratieve rampen bij InHolland en Windesheim van de afgelopen jaren aan om zijn punt te maken. Maar over wie heeft hij het wanneer hij dat zegt? Welke studenten zijn overtollig in het hoger onderwijs en zouden eigenlijk een beroepsgerichte opleiding moeten doen? Studiefinanciering moet weg en het moet een leenstelsel worden volgens hem. Naar Amerikaans model. Wat hierbij niet gezegd wordt is dat Amerika al jaren naar Finland kijkt. En waarom kijken ze naar Finland? Voor Finse lekkernijen of poëzie ? Nee, omdat Finland het beste onderwijsniveau van de wereld heeft. Onderwijs wordt niet gezien als een bedrijfstak maar als een instrument om sociale ongelijkheid tegen te gaan. Daarom is het ook gratis zodat het niet economische ongelijkheid in de hand werkt.
De Henk en Ingrid’s, die hun naam gehijacked hebben zien worden door een politieke opportunist die door het ooit conservatieve Newsweek magazine voor een schijnheilige en gevaarlijke xenofoob werd uitgemaakt, hebben niks aan een peperduur onderwijssysteem. Zij hebben niks aan populisten die hun beloftes niet waar maken en alleen een tegen-partij zijn. Zelfs Geenstijl noemt het een ‘compleet mislukt politiek experiment’ en vraagt openlijk waar de partij eigenlijk wel voor is? Klaarblijkelijk alleen emo-politiek en huillie huillie doen wanneer ze aangesproken worden op de daadwerkelijke resultaten van hun haatzaaiende woorden. Hopelijk gaan ze niet weer slachtoffertje spelen nadat ook dit wordt herkend als symboolpolitiek dat geen enkel wezenlijk probleem zal oplossen. Deze partij voor de onderklasse zou eigenlijk moeten opkomen tegen de uitbuiting van Midden- en Oost-Europese arbeidskrachten en moeten kijken naar het feit dat ze vaak te gegeneerd zijn om psychologische hulp te zoeken wanneer ze de onbarmhartigheid van Nederland niet meer aankunnen.
Klaag dan inderdaad alsjeblieft ergens op een afgelegen plek. Doe het achter gesloten deuren en zorg dat je bij elkaar steunt vindt voor je xenofobische uitspraken. Bij een steeds groter groeiende hoeveelheid Nederlanders zal je die namelijk niet krijgen. Van velen kan je namelijk eerder een repliek verwachten waarna je zal roepen om de recht op vrijheid van meningsuiting te willen inperken. Ook al gebruik je die zelf om te discrimineren.
*Inmiddels is gebleken dat de site je ook verder laat gaan als je je naam niet invult. Je kan ook aangeven dat Midden en Oost Europeanen jou niks verkeerd hebben gedaan en naar de PVV verzenden. Bij deze in navolging van Hard//Hoofd een oproep om de PVV te laten weten dat jij geen probleem met ze hebt.
Dit artikel is eerder verschenen op het weblog van Quinsy Gario, Zwarte Piet is racisme

Meer over:

opinie, leven
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (15)

JoopSchouten
JoopSchouten11 feb. 2012 - 21:24

Janken doe je altijd zelf. Pijn kan niet gedeeld worden. Ook als de oorzaak Kwantumkops' naar-de-mond-praterij emoties versterkt. ... Maak dát maar eens duidelijk aan gevoelsmensen met beperkte kennis. Of denk ik nu arrogant en krom?

ockham
ockham11 feb. 2012 - 21:24

In Duitsland is men druk bezig mensen naar Duitsland te halen voor werk waarvoor er onvoldoende goed opgeleide Duitsers zijn. De tijd dat de Hoogovens busladingen Joegoslaviers naar hier sleepten, om inderdaad het vieze werk te doen, de kreet 'passend werk' was net ingevoerd, ligt al een vijftig jaar achter ons. Expat regelingen bestaan in Nederland al heel lang.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman11 feb. 2012 - 21:24

Prachtig!

Dehnus
Dehnus11 feb. 2012 - 21:24

We weigeren ze zelf niet te doen, maar je kan er geen vast bestaan van op bouwen. Elke andere baan die maar voor een paar maanden is wordt gigantisch overbetaald om die reden. Maar boeren, aspergetelers en tuinbouw zijn altijd al krenterig geweest in dat opzicht. Nu mogen die mensen hier best van mij werken hoor, maar 25 cent het uur (wat ze via een constructie kunnen krijgen, door ze bijvoorbeeld als ZZP'er via een uitzend bureau in het buitenland aan te nemen) kan geen Nederlander voor werken. Ja sommige PVVD'ers geven dan de schuld aan de Soos, maar hoe wil jij 500 euro per maand huur op brengen die hun lobby vraagt voor een normale gezinswoning?

Thom Holterman
Thom Holterman11 feb. 2012 - 21:24

Jacht geopend Quinsy Gario beschrijft hier op een herkenbare wijze wat voor een zootje het handelen van politieke elementen oplevert, in binnen- en buitenland. Op de voorpagina van het Franse dagblad Le Monde trof ik gisteren, paginabreed, een schitterende foto aan van de ‘bende van Sarkozy’, met daaronder een venijnig redactioneel commentaar over het streven van de leider van die ‘bende’, het openen van de jacht op de kiezers van Front Nationaal, de evenknie van de PVV. Ik nam de foto over en vatte het commentaar samen; zie: http://tijdschriftdeas.wordpress.com/2012/02/12/bende-van-sarkozy/

eenfries
eenfries11 feb. 2012 - 21:24

Ik moet zeggen, dat ik zelf als bijbaan in de kassen werk. Naast een aantal Nederlanders werken hier ook Polen. Nederlanders die willen werken worden absoluut niet geweigerd. Het is alleen zo dat er vrijwel geen Nederlanders zijn die het werk willen doen. En de Polen willen wel werken, zelfs overwerken is voor hen geen bezwaar. In de kas aan de overkant van de straat werken mensen met behoudt van uitkering. Allemaal Henk'en en Ingrid's. Ze komen pas om half tien aan en om 10 uur is de eerste pauze. Om één uur hebben ze weer pauze en om drie uur nog één pauze. Om half vijf houden ze op met werken. Ze hebben daar veel meer mensen nodig dan bij ons. Ga me dus niet vertellen dat Henk en Ingrid graag in de kassen willen werken, want dat doen ze niet. Henk en Ingrid willen namelijk graag zo weinig mogelijk doen voor een zo hoog mogelijke beloning.

TheRealHandyman
TheRealHandyman11 feb. 2012 - 21:24

Ik heb aangegeven dat ik een ander probleem heb met oost-Europeanen. Ik heb namelijk niets tegen die mensen, geen overlast, geen irritatie, niets. maar het feit dat wij 2 a 300000 oost Europeanen hier hebben om te werken, terwijl wij meer dan 500000 werkelozen hebben zegt mij dat er minimaal 2 a 300000 van die werkelozen nietsnutten zijn. Verder is de EU van mening dat deze site tegen alles indruist wat de EU is, dan moet de site wel goed zijn. de EU is voor zelfverrijking, tegen het volk, tegen de logica en tegen de menselijkheid en al helemaal tegen de democratie. Alle redenen om een site waar de EU op tegen is van harte te ondersteunen.

2 Reacties
SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch11 feb. 2012 - 21:24

Optie is om babyboomers gewoon nog eerder met pre-pensioen te laten gaan. Kan de onderkant van de arbeidsmarkt ook weer lekker aangevuld worden. Begin jaren 80 deed men hetzelfde. Verheug mij er nu al op...

Qizilbash
Qizilbash11 feb. 2012 - 21:24

500.000 Nederlandse werklozen, 300.000 Oost-Europese arbeiders = 300.000 luie, werkloze uitvreters in Nederland. Dit is wel heel erg simpel geredeneerd. Je laat de werkgevers compleet buiten schot. Werkgevers nemen liever Oost-Europeanen aan die geen Nederlands én vaak ook geen Engels spreken dan dat ze Nederlanders (allochtoon of autochtoon) aannemen. In het geval van de allochtone Nederlanders is het extra wrang omdat bij hun vaak als reden voor weigering wordt aangevoerd dat ze het Nederlands niet goed genoeg beheersen terwijl dezelfde eis niet wordt gesteld bij Oost-Europese werknemers. Het gaat dan ook meestal niet om de kwaliteit van Oost-Europese arbeid. Het gaat puur om het omzeilen van het minimumloon en de afbraak van de onderhandelingspositie van de werknemers in Nederland. Stakingen in de sectoren (schoonmaak, productie) waar men gebruik maakt van ongeschoold arbeid, zijn zonder effect. Met een paar busladingen Oost-Europeanen is het probleem voor de werkgevers zo opgelost. De Oost-Europeanen zijn namelijk onderdanig, kennen hun rechten vaak niet en zelfs als ze die wel kennen eisen ze hun rechten niet omdat ze anders geen werk hebben. De Oost-Europeanen werken vrijwel altijd mee met de werkgever wanneer die het minimumloon ondermijnt door ze op papier minder uren te laten declareren dan dat er daadwerkelijk gewerkt is. De Nederlandse werknemers zouden om met de Oost-Europeanen te kunnen concurreren dus ook hetzelfde moeten doen. In plaats van dat de EU ervoor zorgt dat de positie van arbeiders in Oost-Europa verbeterd wordt en dat daar ook een sociaal vangnet wordt ingesteld, zorgt Europa ervoor dat de positie van arbeiders in West-Europa verslechterd wordt. Het zou me niets verbazen als na een decennia van grote werkloosheid, zeer hoge belastingen en bezuinigingen door het hoge aantal uitkeringstrekkers en de rechtse media die constant werklozen van uitvreten betichten, de animo groot genoeg is om de werkloosheidsuitkeringen geheel of gedeeltelijk af te schaffen. We zijn nu al immers op een punt aangeland waar je als laaggeschoolde werkloze óf het met een uitkering moet zien te redden en de dagelijkse beschimpingen als nietsnut moet tolereren óf je moet de concurrentie aangaan met de Oost-Europeanen en vrijwillig afstand nemen van je arbeidersrechten.

frankie50
frankie5011 feb. 2012 - 21:24

Waarom blijft toch iedereen die leugen deponeren dat Nederlanders sommige banen zouden weigeren die vroeger ook door ons en onze (groot)ouders werden vervult, waarschijnlijk zijn jullie te jong om te begrijpen dat wij vroeger naast een witte en grijze ook een zwarte arbeidsmarkt hebben gehad die gewoon door de overheid gedoogd werd, in de jaren zeventig kregen de meeste werknemers die deze banen vervulde gewoon nog een deel van hun salaris zwart uitbetaald in hun loonzakje, op deze manier kon een werkgever zijn loonkosten in de hand houden om concurrent te zijn tegenover het buitenland en hadden de werknemers door het zwarte gedeelte aan salaris toch een normaal inkomen. In de jaren zeventig moesten de werkgevers onder druk van onze overheid besluiten om hiermee te gaan stoppen en toen werden er mensen overgevlogen die tijdelijk tegen het minimumloon deze banen zouden gaan vervullen en die zouden zo was de verwachting weer terug gaan naar het land van herkomst, en dit werd ook in 2004 beweerd toen de grenzen werden opengezet voor arbeiders uit de MOE-landen, dit is een leugen die je zwart op wit terug kunt vinden in alle rapporten uit die tijden. Dus stop met de leugen dat Nederlanders deze banen niet zouden willen gaan vervullen, want de waarheid is gewoon dat werkgevers mede door het beleid uit de jaren zeventig van onze overheid voor een dubbeltje op de eerste rij moeten en willen gaan zitten en dat Nederlandse werknemers voor dat geboden loon geen droog brood kunnen kopen. De flexibilisering van de huidige arbeidmarkt is gewoon een trucje om de loonkosten bij vraag van arbeid in hoogtij dagen en bij seizoengebonden aanbod van arbeid te gaan opvangen tegen minimale loonkosten omdat je dit personeel ook zo weer als werkgever de straat op kunt sturen als de productiecapaciteit naar beneden moet worden bijgesteld.

1 Reactie
kees1311
kees131111 feb. 2012 - 21:24

Ja kben het helemaal met je eens,al die onzin reacties ben er zelf van af ongeveer 1980 bij geweest toen sommige voormalige gastarbeiders boven de sorteerschuur tussen het spinnerag sliepen er werkte een marokkaan en de rest waren gewoon nederlanders.Later verdwenen er heel veel nederlanders die aannemer waren omdat veel turkse aannemers onder de prijs werkte, ongeveer 2000 kwamen de eerste polen in het westland werken en hadden twee paspoorten duits en Pools in de kassen was dit en niet op het land.Ze begonnen de turken en marokkanen te vervangen die natuurlijk meer verdiende als de polen.Het is dan ook een leugen dat waar ik werkte de Nederlanders te bedonderd waren om te werken,ook de turken en marokkanen waren altijd gemotiveerd op een uitzondering na,maar dat was ook met polen die verslaafd waren aan de alcohol,en ja die zwarte piet echt zielig!!

JoopSchouten
JoopSchouten11 feb. 2012 - 21:24

'Alle reden voor een meldpunt voor overlastgevende PVV'ers' Thomas von der Dunk − 12/02/12

1 Reactie
msj_meijerink
msj_meijerink11 feb. 2012 - 21:24

Joop, 'een overlastgevende pvv-er' is een pleonasme. Nu (maandag) is de volgende boevenstreek van hen aan het licht gekomen: die Limburgse GS miep Stassen zit ook in het EP en 'weet niet' wat wel en wat niet mag met Europese bijdragen!

MartinQuandt
MartinQuandt11 feb. 2012 - 21:24

Er zijn genoeg Nederlanders die dat werk zouden willen doen. Ware het niet dat de tuinders een belachelijk laag salaris betalen. Personeel uitbuiten en van arbeidsrecht net zoveel begrijpen als gelovigen van wetenschap. In dit stuk en de comments lees ik regelmatig de suggestie dat werkelijk niemand te vinden is voor dit werk binnen de eigen gelederen. Nonsens! Maar dan wel voor een wettelijk minimumloon, me dunkt. Of verplicht met behoud van uitkering. Het eerste idee willen de VVD'ers onder ons niet, het tweede stuit Links Nederland tegen de borst. Met alle respect, maar dit probleem heeft vele vaders. Waarvan niet één uit het Oostblok komt.

1 Reactie
adriek
adriek11 feb. 2012 - 21:24

Weleens met een tuinder gesproken Martin? Ze (Hollandse werkzoekende) komen niet voor het minimumloon, en als ze komen leveren ze slecht werk af (beschadigd fruit, minder productief). Polen mag je niet zomaar binnenhalen, je moet eerst aannemelijk maken dat je je best hebt gedaan om nederlanders aan het werk te helpen.