Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.
Mijn complimenten voor dit stuk vervuiling. Als reisorganisatie geloof je nauwelijks meer in de reisjournalistiek. Toch pikte destijds een journaliste de zgn zwarte lijst van de ANVR op en vroeg alle 30 zgn. financieel onbetrouwbare touroperators naar hun garantieregeling- en de effecten van het zwartmaken door de ANVR. Hieruit is de VvKR ontstaan, vereniging van kleinschalige reisorganisaties. Getuige het feit, dat er per 2014 voor de reiziger 4 gelijkwaardige reisgarantiefondsen bestaan: GGTO, SGR, STO-reisgarantie + een fonds voor Turkse reisorganisaties vind ik die vervuiling door deze vorm van reisjournalisme een grote plus. Kleinschalige reisorganisaties vervuilen niet, zij houden rekening met mens en natuur. Houd dus in de gaten, of een reisorganisatie is aangesloten bij de ANVR of bij de VvKR. Kies als journalist dus ook voor de niet-vervuilende touroperator, als je voor de lezers in de media schrijft over reizen.
Ik zou zeggen als je je echt zorgen maakt over het broeikas gas CO2, blijf dan lekker thuis. Een beter manier van CO2 besparen is er niet. Vakanties zijn pure luxe, prima maar accepteer dat of blijf thuis.
Helemaal mee eens. Bovendien kan je ook vakantie vieren, door elke dag ergens anders naar toe te fietsen, op een terrasje een kopje koffie te drinken en dan via een andere weg weer terug te fietsen. Camera mee. Er is genoeg moois. Kost weinig en vooral heel weinig vervuiling door CO2.
“je wilt ook…die prachtige koraalvis vasthouden en als het even kan 4-sterrenservice voor een prikkie.” Blijf met je commerciële poten van de koraalvissen af, zeg. Zulke destructieve decadentie moeten we ontmoedigen, om te beginnen met hoge belastingen op verre vliegreizen. Als Telegraaflezers per se natuur willen vernietigen, dan niet voor een prikkie.
Nou, als ze de koraalduivel wil vastpakken zou ik toch moeten adviseren om dat vooral NIET te doen.... nogal giftig. :-))