Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Ultraconservatieve vrouwenhaters in Amerikaans Hooggerechtshof schaffen recht op abortus af

Zware klap voor vrouwenrechten in de VS
Joop

De rentmeester

  •  
03-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Cartoon over de uitkomst van het CDA-congres

Meer over:

cartoon, politiek

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (17)

BATikker
BATikker3 okt. 2010 - 8:21

Haha, hij is weer prachtig! Een schitterende weergave van het feit dat democratie niet altijd de juiste weg is, of in elk geval in Nederland niet langer de juiste weg blijkt te zijn. Leuk gevonden ook, 'brand bier'!

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa3 okt. 2010 - 8:21

Adriaan, jij bent het einde, ook een teken van hoop en lachen.

meijerlahn
meijerlahn3 okt. 2010 - 8:21

Jetzt ist es Feiertag!!

mees.
mees.3 okt. 2010 - 8:21

"De krant van een zwakker Nederland" Knollenland krant......Ja ja...knollen voor citroenen verkopen haha...mooi gevonden weer en dat CDA kopvod op die tafel

Gavi5
Gavi53 okt. 2010 - 8:21

Geweldig, zo uit mijn hart! Je bent een van de weinigen die ik nog echt volg op Joop.nl Je bent overduidelijk en er is geen discussie over mogelijk! :-))

skinney
skinney3 okt. 2010 - 8:21

Verhagen oogt echt trots ... Hele mooie Adriaan !!

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen3 okt. 2010 - 8:21

Een Nederlands driekleur op de linkerschouder had niet misstaan. Verder is weer heel mooi!

Piranesi2
Piranesi23 okt. 2010 - 8:21

Hoofdredacteur Knollenlandkrant: Peretz V. Velvel Wilders Rubriek culinair/vaste recept: na zuur bitter

Sternenstaub
Sternenstaub3 okt. 2010 - 8:21

Fleurt toch de ellendige realiteit van alledag wat op, vind ik altijd, zo'n spotprent. Al sinds eeuwen (ouwe ellende dus).

Milieunet
Milieunet3 okt. 2010 - 8:21

Mooi werk weer.

ErnsTT2
ErnsTT23 okt. 2010 - 8:21

Ehm, prachtige plaat, maar Brand Up is een progressief bier, dus heeft niets op die tafel van die Hagenees te zoeken, sinds hij asiel heeft gevraagd in Den Haag is ie echt geen Limburger meer, hij heeft Limburg alleen maar in de Kou laten staan, terwijl ie zelf in zijn Loden Jas loopt...

[verwijderd]
[verwijderd]3 okt. 2010 - 8:21

Al die afgehakte handen...heeft de CDA de Sharia ingevoerd?

1 Reactie
KlaasKlasbak
KlaasKlasbak3 okt. 2010 - 8:21

hahahaha!

[verwijderd]
[verwijderd]3 okt. 2010 - 8:21

Als je de immigratie symboliseert met een hand die een bijdrage vraagt is dat een beetje dom vind ik. Zo geef je Wilders gelijk.

1 Reactie
Jahannas
Jahannas3 okt. 2010 - 8:21

't is maar net wat u erin wilt zien, meneer Appelmelk... Ik zie er de duim/vingerbeweging in die symboliseert: dat kost geld. Daarnaast is het toch ook niet anders dat Verhagen Wilders gelijk geeft?

dadoo
dadoo3 okt. 2010 - 8:21

Enerverende toestand daar in Arnhem. Ik merkte zondag bij Buitenhof dat ik niet als enige mijn wenkbrauwen fronste bij dat gesnotter van Verhagen. Het was net zo overtuigend als dat gesnik van May Weggen toen ze in het nauw kwam tijdens de verhoren van de Bijlmerenquette. Gered door de gong zullen we maar zeggen. Maar wat was dat allemaal met die Camiel Eurlings? Buiten de spoedopname van het GGZ zie je ze zo histerisch bijna nooit. Of hij helemaal naturel was betwijfel ik.

1 Reactie
ErnsTT2
ErnsTT23 okt. 2010 - 8:21

Je moet niet vergeten dat het CDA naast een politieke partij ook gewoon een enorm *bedrijf* is. Dat is wat weinigen zich nog beseffen, maar als je opeens de helft van je zetels in gemeenteraden en de 2de kamer van de 1 op de ander dag *kwijt bent* zit je dus opeens met een enorme berg werkelozen. Al die kamerleden gemeenteraadsleden kunnen opeens gaan stempelen, dus naast in politieke doodsnood, bevind het CDA zich ook bedrijfsmatig opeens in het vagevuur. Zeker in Limburg waar meer dan de helft van alle CDAers opeens hun zetel kwijtraakten aan Wilders is er nogal een desastreuse situatie ontstaan. Want het zijn niet alleen die raadsleden, maar ook al die fractiemedewerkers die opeens d everkeerde bloedgroep blijken te hebben, sommigen stappen gewoon over, zoals we feitelijk bij Leers hebben gezien want die leek wel opeens PVV sympathisant geworden, dat viel me erg tegen... Kun je je er nu iets bij voorstellen hoe hog die emoties opliepen, het was heel eenvoudig de beker leegdrinken of verzuipen.