Een eenzijdig verhaal en dat is niet erg, maar de zelfverzekerdheid waarmee mevrouw Leijtens het brengt stoort mij mateloos. Mevrouw Leijtens is namelijk een politicus, geen arts/bestuurder/econoom/jurist. Mevrouw heeft geen enkele twijfel over de levensvatbaarheid van dit ziekenhuis en schat de waarde veel te hoog in. De waarde van dit ziekenhuis is namelijk geheel niet zo groot als mevrouw die schetst. De acute zorg kan wettelijk door de omliggende ziekenhuizen worden geleverd en dit moest hiervoor soms ook al omdat specialistische zorg op sommige gebieden al niet aanwezig was. Het Ruwaard ziekenhuis was al niet een allround ziekenhuis namelijk. Daarnaast zijn de problemen van het Ruwaard ziekenhuis zeer hardnekkig en heeft dit deels te maken met het feit dat het ziekenhuis niet zelfstandig kon functioneren. Dit kan namelijk niet door een veel te klein aanbod van patienten. Dan is het nog een kritiek op de verzekeraars. Deze worden aangevallen omdat ze simpel weg ons behoeden voor de laste post die de patienten niet kunnen dragen. Als de verzekeraars namelijk door waren blijven betalen had dat geld ergens vandaan moeten komen. Geld dat anders naar patienten zou gaan zou dan gewoon naar een invalide organisatie gaan. Het Ruwaard ziekenhuis is te lang blijven leven en heeft daarmee tot schade bij patienten en bij personeel geleidt. Dit goed praten getuigd van onrealistisch denken, maar toch zeker ook van populisme.
De ondergang van dit dodenziekenhuis is al geruime tijd bezig. Als in 2008 stelde het management de verkeerde prioriteiten en besloot dat het verboden was te roken in eigen auto op het parkeerterrein.
Ach ja, het 'Ruwe Trutten'-ziekenhuis zoals het hier in de regio genoemd wordt... Jaren geleden daar geweest wegens een scherpe pijn in mijn been na een val. Niks aan de hand, gewoon een verstuiking. Foto? Niet nodig. Na 3 dagen toch maar een second opinion gedaan bij een ander ziekenhuis. Conclusie: dubbele beenbreuk. En zo zijn er meer anekdotes in mijn kennissenkring. Dit ziekenhuis was al lang aan het wegzakken in het moeras.
Ken nog een zelfde geval. Direct daarna was operatie nodig in Ijssellandziekenhuis.
Als het aan de SP ligt krijgt Voorne Putten vast ook een eigen topuniversiteit, een professioneel symfonieorkest, een verdubbeling van het treinnet, en extra subsidie voor het behoud van de Voorne-Puttense cultuur. Dat is namelijk ook allemaal heel belangrijk voor de bewoners van het eiland.
beetje holle rethoriek is u niet vreemd lijkt me zo. in plaats van in te gaan op de inhoud gaan blazen over subsidiekranen. dat maakt een diskussie niet veel levendiger
Sorry maar ik vind dat een faillissement van een gemeenschapsvoorziening als een ziekenhuis onbestaanbaar is. Een bewijs van doorgeslagen commercie. Maar ik ben ouderwets en heb 3 of 4 zeer goede ziekenhuizen in de buurt plus een ambulanceservice binnen 200 m. Hoe is het lokale bestuur daaronder? Hoe is de aanrijtijd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis? Hoeveel ambulances staan gereed? Hoeveel is een mensenleven waard?
[Hoe is de aanrijtijd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis? Hoeveel ambulances staan gereed? Hoeveel is een mensenleven waard?] Dat zijn relevante vragen ja. Tussen 2 ziekenhuizen per huizenblok en 1 ziekenhuis in Nederland zal ergens een balans zijn waar we het mee moeten doen. Ik heb geen idee of die huidige situatie ten opzichte van die balans een faillissement van RvP nu een ernstige zaak of een rimpeling op het water maakt.