Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Johan Vollenbroek: ‘Boeren hebben een punt, Schiphol moet ook halveren’

Luchthaven heeft geen natuurvergunning... ‘Reizigers vertrekken nu van een illegaal opererend Schiphol’
Joop

De Nederlandse regering kan niks en brengt iedereen in moeilijkheden

  •  
17-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Geen video? Klik hier.
Marcel van Roosmalen analyseert op de hem bekende genuanceerde wijze de recente ontwikkelingen, met name de rol van Nederland daarin. Hij zoomt uit en ziet dat de afgang in Afghanistan geen incident is. Hij weet ook precies hoe dat komt en rond af met een weloverwogen advies voor de regering in Den Haag.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (17)

Phil2
Phil218 aug. 2021 - 11:34

"Kijk ons toch eens aanwezigheid zijn"... Mooi. "Voor de sier en nergens effectief" dat dekt inderdaad de lading. Ik hoop ook dat de legertop zich dit eens aantrekt.

Minoes&tuin
Minoes&tuin18 aug. 2021 - 8:08

Klopt, ik heb me doodgeërgerd voor, tijdens, en na de commissie bijeenkomst. Ik houd mijn hart vast voor al die mensen die daar het slachtoffer van zijn. Als we de mensen willen leren hoe het ook kan, dan sturen we ze morgen naar huis. Als ze op de vlucht willen slaan zorgen wij wel voor een vliegtuig.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin18 aug. 2021 - 8:12

Ik bedoel uiteraard op de vlucht voor de politieke gevolgen, de politieke opinie, anders zou het verkeerd opgevat kunnen worden en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Nou ja, kijk...
Nou ja, kijk...18 aug. 2021 - 6:04

Ik kon er wel om gniffelen, maar niet bepaald een hart onder de riem van onze veteranen.

The Apple
The Apple17 aug. 2021 - 21:13

Het is altijd weer een genoegen om de commetaren van mijn stadsgenoot te beluisteren. Je hoort het gelijk: hier is een echte Ernemmer aan het woord.

EenMening
EenMening17 aug. 2021 - 20:41

Na het droevig stemmend verhaal van Van Roosmalen wordt het tijd dat we eens kijken naar de zaken waar we, ondanks de matige kwaliteit van onze politici en bureauambtenaren, wel goed in zijn: - watermanagement - sport - de beste landbouwuniversiteit van de wereld - betere algemene universiteiten dan Frankrijk en Duitsland - zevende in het Nobelprijsklassement - een groot aantal topmusea - het beste orkest van de wereld - een groot aantal fraaie, goed gerestaureerde steden met als absolute topper Amsterdam - grootste en meest prestigieuze kunstbeurs van de wereld (TEFAF) - de mooiste stranden van West-Europa - het grootste laaglandbosgebied van West-Europa - het beste pensioenstelsel van de wereld - op 2 na de beste infrastructuur van de wereld - het beste snelwegennet van de wereld (er ontbreken nog wel een aantal tracés) - het drukst bereden spoorwegnet van Europa - de eerste en vierde haven van Europa - de 17e economie van de wereld - de beste economie van Europa - de 7e goederenexporteur van de wereld - de 8e dienstenexporteur van de wereld - toonaangevende bedrijven als Philips en ASML - toonaangevend op het gebied van transport en logistiek

9 Reacties
Mark Huysman
Mark Huysman18 aug. 2021 - 5:36

Vergeet niet: toonaangevend als belastingparadijs. Nummer drie op de wereld als het gaat om het faciliteren van belastingontduiking door buitenlandse bedrijven en burgers!

FLex2
FLex218 aug. 2021 - 6:08

We zijn een waanzinnig fantastisch kutland

LaBou
LaBou 18 aug. 2021 - 6:27

Lekker belangrijk, die lijstjes. Het gebruik ervan laat vooral zien dat van Roosmalen gelijk heeft: het zijn vooral uitvluchten en excuses.

Jozias2
Jozias218 aug. 2021 - 7:39

@een mening Klopt , als je alle commentaren lees snap je niet dat de vliegtuigen naar Afghanistan niet vol zitten met Nederlanders die Nederland ontvluchten.

EenMening
EenMening18 aug. 2021 - 10:02

@Allen Nederland is niet perfect en het kan altijd beter, maar het is voor de meeste mensen een prima land om te wonen. Mensen die het hier niet bevalt, kunnen natuurlijk altijd het vliegtuig nemen naar een van de vele heilstaten die deze wereld telt. Er zijn, zoals overal zaken die beter kunnen, waaronder: - het onderwijs - het woningtekort (3,5% van het totaal) - het toeslagenstelsel - studiefinanciering - verhogen minimumloon (5% van alle werknemers) - aanpak CO2- + stikstofuitstoot - aanpak georganiseerde criminaliteit - bevorderen integratie - aanpak discriminatie - aanpak belastingontwijking - bevorderen eigen woningbezit (premie-A weer invoeren) Het is aan het volgende kabinet om deze problemen aan te pakken.

Cave Canem
Cave Canem18 aug. 2021 - 11:50

De grootste varkensdichtheid, zowel per inwoner als per km2.

Ik weet het wel
Ik weet het wel18 aug. 2021 - 15:28

@LaBou Die lijstjes laten vooral zien dat er ook een heleboel goed gaat in dit land. De vraag is of dit de verdienste is van het kabinet, maar Nederland is (voor het overgrote deel van de mensen) vooral een prachtig land om te wonen en dat moeten we niet vergeten, anders zou je er moedeloos van worden. Daarom is het naar mijn mening belangrijk dat we een kabinet krijgen dat in balans blijft en dat de randverschijnselen niet de overmacht krijgen, anders wordt het een stuk slechter (voor de gemiddelde inwoner) dan het nu is.

Wil76
Wil7618 aug. 2021 - 15:53

En niet te vergeten toonaangevend op het gebied van narcotica

RaRa17
RaRa1719 aug. 2021 - 20:45

Labou: de lijstjes zijn wel belangrijk. Je wil toch meten of iets beter of slechter gaat en hoe we het doen tov andere landen (om daar evt van te leren of zij van ons). Je kan uiteraard ook leiding geven met oogkleppen op.

EenMening
EenMening17 aug. 2021 - 19:41

"Stuur ons naar de Zuidpool en de ijskappen smelten" LOL We kunnen osn beter beperken tot sport en het bouwen van dijken en sluizen.

Pindaklaas
Pindaklaas17 aug. 2021 - 19:15

100 kudos voor van Roosmalen.