Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De mooiste kerstwens komt dit jaar van het fietspad

  •  
23-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
76 keer bekeken
  •  
newsfromthecyclepath
Anna Holligan, correspondent van de BBC in Nederland, geeft elke ochtend via Twitter een nieuws-update op de fiets. Haar ‘Dutch news from the cycle path’ kan rekenen op enthousiaste reacties van een grote schare fans in binnen- en buitenland.
Holligan heeft inmiddels navolging gekregen van Nederlandse ambassadeurs van Moskou tot Toronto en van Santiago tot Hanoi. Ambassademedewerkers nemen video’s op om de beste Nederlandse traditie – fietsen – wereldwijd onder de aandacht te brengen.
In een speciale kerstuitzending van Dutch news from the cycle path zet Holligan de ambassadeurs in het zonnetje. Een betere kerstboodschap is nauwelijks denkbaar.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

Oki Doki
Oki Doki24 dec. 2021 - 16:31

Wat zou het mooi zijn als de hele wereld deze Nederlandse traditie van het fietsen over zou nemen.

Karingin
Karingin23 dec. 2021 - 13:58

Aaaaw...heart warming!

Berend22
Berend2223 dec. 2021 - 8:17

Logisch, blijf je binnen de stadsgrenzen dan is de fiets sneller, goedkoper, gezonder voor berijder en stadsgenoten, neemt minder ruimte in, is makkelijker te parkeren, etc etc dan de auto. Auto’s en bijbehoren nemen zo’n 50% van de publieke ruimte in beslag, dat is echt gigantisch.

1 Reactie
JJP2
JJP223 dec. 2021 - 8:25

En je maakt inderdaad plek voor mensen die wel van de auto gebruik willen blijven maken; win-win zogezegd.