Joop

De mode van het komende seizoen: gekreukte kleding

  •    •  
03-10-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
965 keer bekeken
  •  
ellendeckwitz

Afgelopen week vond de Paris Fashion Week plaats. “De grote nieuwe trend blijkt gekreukte kleding”, praat Druktemaker Ellen Deckwitz ons bij. “Overal liepen de modellen erbij alsof ze van tevoren een uurtje in een centrifuge hadden doorgebracht. Diverse ontwerpers zeiden dat ze hiermee een ode brachten aan de imperfectie, aan de kleding die we droegen tijdens de lockdowns maar ook aan de gehavende tijden waarin de mens zich nu bevindt. Een trend die draait om ongestreken textiel is bovendien extra nobel met de huidige klimaat- en energiecrisis. Want zo’n strijkijzer slurpt natuurlijk stroom.”

“De beroemde ontwerpster Coco Chanel zei eens dat mode niet alleen in kleding zit. Mode zit in de lucht, in de straat, mode gaat over ideeën. Mode brengt aan de oppervlakte wat sluimert. Het is schrijnend dat er in de haute couture momenteel meer ruimte en aandacht is voor de krassen van deze tijd, dan bij de bewindstop.”

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout3 okt. 2022 - 17:28

Blij dat ook ik eens met de mode meeloop.

Olav Meijer
Olav Meijer3 okt. 2022 - 15:26

Goh, ben ik ook eens een keer een modieuze trendsetter. :)

EricDonkaew
EricDonkaew3 okt. 2022 - 14:53

Oh heerlijk. Ik heb altijd een hekel aan strijken gehad. Ik liep er zo vaak verfomfaaid bij. Heeft ook wel tegen mij gewerkt in mijn maatschappelijke loopbaan. Blij dat ik achteraf mijn tijd ver vooruit was.

Break on through
Break on through3 okt. 2022 - 13:52

Heb ik me net een krap half jaar terug een nieuwe strijkijzer gekocht, m'n oranje uit de 70's kwamen de vonken uit. Hoeft 't niet meer. :) Scheelt me wel een slok op een borrel qua tijd en een klein beetje aan opbrengst zonnepanelen.

Nicolay2
Nicolay23 okt. 2022 - 12:46

Alles beter dan de gaten in de broeken, de mode bedoeld voor kinderen, maar waar nu hun moeders en oma’s in rondlopen door het domme kuddedieren gedrag.