Joop

De meningen van Sander Schimmelpenninck vind je overal

  •  
14-07-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
7215 keer bekeken
  •  
ANP-469169863

Het leven is niet te vangen in letters, toch schrijf ik, God weet waarom. Zoals een neanderthaler op de muren van zijn grot kalkte, hamer ik op mijn toetsenbord. Schadelijk is het niet, schrijven is een gezonder tijdverdrijf dan heroïne spuiten, het wordt pas schrijnend wanneer de schrijver zichzelf serieus gaat nemen. Bij sommige columnisten die u in de krant leest, is dit het geval, laten we er eens een uitlichten.

Voor het geval de naam Sander Schimmelpenninck u niets zegt, bekijken we de Wikipedia-pagina van deze Volkskrant-stukjesmaker. ‘Sander Cornelis graaf Schimmelpenninck werd geboren in 1984 te Hengelo, als zoon van Albert Hieronymus Schimmelpenninck en Marie Liesbeth Henriëtte Helène Scheiffers.’

Je zou denken dat je met zo’n afkomst alles al bent, en je jezelf niet hoeft te verlagen tot de status van mediamaker. Maar goed, zelfs leden van de koninklijke familie ambiëren tegenwoordig een influencer-schap, blijkbaar wil onze beschaving zo snel mogelijk richting afgrond. Ik ben hier niet verbitterd over, integendeel, het is reuzespannend om in zo’n destructief tijdsgewricht te mogen rondkijken.

Eigenlijk weet ik al niet meer waarom ik over Sander Schimmelpenninck wilde schrijven, omdat ik ook niet weet waarom ik schrijf, tik ik gewoon nog honderd woorden. Sander Schimmelpenninck is een serieuze opiniemaker, dat is een feit, de rest is mening, de meningen van Sander zijn overal, van Twitter tot talkshow.

Gelukkig trok de geschiedenis zich nooit iets aan van columnisten. Stelt u zich voor dat er met de snelheid van Sander-Schimmelpenninck-meningen-in-de-krant nieuwe wetten zouden verschijnen. Donderdag mag u nog roken in uw eigen tuin, vrijdag opeens niet meer. Dat u geen tuin heeft en niet rookt, maakt de bemoeizucht draaglijk, toch vraagt u zich af waarom een onbekende zich zo met u bezighoudt.

Filosofeerde Sander ook maar eens in alle oprechtheid over de vraag waarom hij schrijft.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (39)

pinkandfluffy
pinkandfluffy14 jul. 2023 - 16:27

Mogelijk zijn de meningen van Sander momenteel overal te vinden juist omdat hij zichzelf zo serieus neemt. Er is wat mij betreft ook niets mis met duidelijk stelling nemen. Te veel nuance en relativering is uiteindelijk nietszeggend. Ik vind alleen dat (online) gescheld zo armoedig. Als je schrijft, politieke ambities hebt, en zelf het publieke debat opzoekt, moet je beter met kritiek kunnen omgaan. Zo bezien, neemt hij zichzelf inderdaad veel te serieus.

vdbemt
vdbemt14 jul. 2023 - 15:21

Schadelijk is schrijven niet. "..., het wordt pas schrijnend wanneer de schrijver zichzelf serieus gaat nemen" . Waaruit ik opmaak dat deze schrijver zichzelf niet serieusneemt. Waarin ik hem gelijk kan geven. Schimmelpenninck, of je met hem eens bent of niet, komt met onderbouwde meningen en een visie over de maatschappij. Nog redelijk sociaal ook. En dát terwijl hij liberaal is. Dat is dubbel bijzonder. En dat mag je best serieusnemen. Deze schrijver weet zichzelf niet eens serieus te nemen als hij schrijft over... 1 persoon.

Olav Meijer
Olav Meijer14 jul. 2023 - 14:48

Net als ieder ander mag Sander Schimmelpenninck natuurlijk zijn eigen mening ventileren. Zo veel hij maar wil. Raymond Taams mag dat ook, alleen vraag ik mij af wat zo'n stukje over een andere stukjesschrijver toevoegt. Een mentaal Droste-effect, waarbij je al gauw op een zeer kleine versie uitkomt. Dat Sander toevallig een titel bij geboorte heeft meegekregen, waarvoor hij niets heeft hoeven doen.....Ach, daar kan hij zelf ook niets aan doen. Belachelijk om hieraan enig positief of negatief gewicht toe te kennen. Soms lees ik toevallig een stukje van hem. (Op Twitter kom ik überhaupt niet). Soms meer, soms minder zinnig, vind ik. Nou, bij deze Droste-bijdrage houd ik het verder maar.

Peterrr3
Peterrr314 jul. 2023 - 14:22

Dat zie je niet vaak, dat het intro langer is dan het verhaal zelf.

EenMening3
EenMening314 jul. 2023 - 13:06

Schimmelpenninck houdt ervan de knuppel in het hoenderhok te gooien. Dat is vaak wel verfrissend. Wat het schelden betreft, dat is de manier waarop mensen in bepaalde krachtwijken met elkaar om plegen te gaan.

2 Reacties
Peterrr3
Peterrr314 jul. 2023 - 14:51

Schimmelpenninck komt zelf niet uit zo'n krachtwijk en kijkt - gezien zijn reacties - heel erg neer op mensen die uit die wijken vandaan komen.

oproerkraaier
oproerkraaier14 jul. 2023 - 17:48

Peterrr, als je dat niet staaft lieg je gewoon. Jij hebt een hekel aan hem waarschijnlijk maar dat splijt alleen maar voor hem.

Andorimax
Andorimax14 jul. 2023 - 12:55

Wat een raar verhaal is dit. Had de heer Taams een verplichting om "iets" te schrijven? Als je niks te melden hebt, doe dat dan ook.

Proletarier
Proletarier14 jul. 2023 - 11:19

Ik ben het 100% eens met zijn analyse over de dom rechtse hordes in dit land

3 Reacties
Sonic2
Sonic214 jul. 2023 - 14:36

Ik zie Schimmelpenninck totaal normale dingen uitslaan. Hij is fel tegen mensen die felheid verdienen. En wat hij zegt zouden allemaal in een normaal tijdperk als centristische opvattingen worden gezien. In dit tijdperk is Schimmelpenninck weer iemand die alles rechts van D66 als ultra rechts ziet. @ Ruud62 Schimmelpenninck vertelt waarheden die door het uiterst onfatsoenlijke deel van der natie wordt gezien als wegzetten of beledigend. Het is de keiharde realiteit. De mensen die "rechts" stemmen moeten tot bezinning komen. En fatsoenlijk gaan stemmen. En dan hoeven ze ook niet beledigd te zijn door wat Schimmelpenninck zegt.

Peterrr3
Peterrr314 jul. 2023 - 14:55

@Sonic, je trapt met open ogen in het verhaal van Schimmelpenninck. Het klopt dat hij extreem rechts aanpakt. Het punt is dat het daar niet stopt bij hem. Hij pakt iedereen aan die hem tegen durft te spreken. Behalve als hij op TV is en heel braaf doet tegen Derksen en Van der Gijp. Schimmelpenninck ging maandenlang tekeer tegen 'henk en ingrid' die niet willen begrijpen dat het slecht is voor het klimaat als ze één keer per jaar all inclusief naar Turkije gaan. Maar zelf gaat hij niet minder vliegen, want zonder hem gaat het vliegtuig toch wel, omdat 'henk en ingrid bla bla bla...' Kortom... Schimmelpenninck is zwaar hypocriet.

Sonic2
Sonic214 jul. 2023 - 16:37

@ Peterr3 Jij bent zelf hypocriet. Elke keer lopen te blaten over vrijheid van meningsuiting en als ik dat doe demoniseer je mij. En bovendien zit hypocrisie in de mens. Iedereen is wel een beetje hypocriet. Ik ben dat gelukkig nauwelijks, maar ook ik ben een beetje hypocriet. Big deal. Alleen voor ultra rechtse kleuters is het een deal. U valt wel over D66 die een draai maakt. Maar over Wilders die opeens een tijdje terug weer onder Rutte wil dienen, hoor ik u niet. Schimmelpenninck pakt ultra rechts aan. En geeft ze hun verdiende loon. Ik ben niet voor het vernederen en beledigen van mensen. Maar je mag wel benoemen. Ik vind het in de laatste categorie vallen. Voor de rest zie je het te lineair. Het gaat er niet zozeer om dat je geen vlees meer eet. Of dat je niet meer vliegt. Het gaat om het besef. Besef je eens wat een paar dagen per week minder vlees eten doet. Of wat een keer de trein pakken doet. In plaats van het vliegtuig naar London. Het is een mindset. Best dat je dan vliegt, maar besef wel dat het niet zo goed is voor het klimaat. Ik ben ook pro klimaat maatregelen maar heb in Juni nog gevlogen. Naar Spanje. Rondom Malaga. Is dat goed? Nee. Maar heb ik het besef? Ja.

Gerygrr
Gerygrr14 jul. 2023 - 11:16

Een naar rancuneus stuk. Het gaat niet om afkomst, maar om overtuiging en hoe men dat kan overbrengen. Het is interessant om de verhalen van nakomelingen van deze of gene te vergelijken. Dat doe ik graag. De docu serie van Nina Jurna leerde mij dit: De nakomelingen van slaafgemaakten kregen de geschiedenis niet door van de eerste generatie. Door schaamte zwegen zij. Dat was vroeger, zeiden zij. Hetzelfde zien de kinderen en kleinkinderen van de vervolgden in de Tweede Wereldoorlog. Zullen we ooit elkaar beter begrijpen? Sanders mening vind ik inspirerend.

Ewout den Heijer
Ewout den Heijer14 jul. 2023 - 11:08

Wat heb ik zojuist gelezen? Columnisten schrijven stukjes, populaire columnisten schrijven veel stukjes en eentje heet Sander Schimmelpenninck?

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen14 jul. 2023 - 12:58

Met de terechte overweging: 'waarom schrijf ik dit eigenlijk?' Een mening over een meningmaker, en dan geef ik weer een mening over de mening over een meningmaker. En zo verder.

Ruud62
Ruud6214 jul. 2023 - 10:54

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

4 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier14 jul. 2023 - 12:07

Het probleem natuurlijk is dat het in dit land stikt van de rechtsextremististen en dat Twitter er ook vol mee zit en dat die hem daar lastig vallen. Ik heb respect voor hem.

Peterrr3
Peterrr314 jul. 2023 - 14:24

@Oproerkraaier, extreem rechts valt Schimmelpenninck helemaal niet lastig, want iedereen die ooit iets heeft geschreven dat meneer niet aanstaat heeft hij geblokkeerd.

oproerkraaier
oproerkraaier14 jul. 2023 - 17:50

peterr, heel begrijpelijk dat hij rechtsextremisten blokt. Die zaaien alleen maar haat en leugens.

Sonic2
Sonic214 jul. 2023 - 20:42

@ Peterrr 3 Als ik de gelegenheid hier zou hebben zou ik ook minimaal 5 of 10 mensen hier blokken. Omdat ze alles wat ik zeg uit zijn verband trekken. En me zeer onfatsoenlijk en ongemanierd behandelen. Discussie voer ik wel met mensen die met een open vizier een debat voeren. De vrijheid van meningsuiting wordt vooral op Twitter ernstig misbruikt door allerlei ultra rechtse figuren die maar denken dat je overal drek over uit mag storten. We moeten ons ook niet verplicht worden om met elke clown in debat te gaan. En niet elke clown hoeft mee te regeren. Aanpassen mag van 2 kanten komen en moet een kwestie zijn van gelijk oversteken.

M. Grootendorst
M. Grootendorst14 jul. 2023 - 10:49

Ik snap dit hele stuk niet en het grootste deel van de reageerders hier ook niet. Sander gebruikt, zover ik weet, zijn adellijke titel nooit (dat doet Jonkvrouwe Ollegren ook niet, en die heeft ook een predikaat, zo ook mevr. Jonkvrouwe de Jonge van Ellemeet) n zijn artikelen zijn prima voor een lezer van die krant. Rechtse types, die meer houden van de krant van Liegend Nederland, zullen er aanstoot aannemen. Typisch Hollands trouwens weer om hier niet de boodschap centraal te stellen maar de boodschapper. Kan je weer lekker zeiken en jijbakken. De schrijver van dit artikel heeft helaas niets aan het een en ander toegevoegd.

Ewout Pool
Ewout Pool14 jul. 2023 - 10:02

Opinions are like assholes, everybody has one. De heer Schimmelpennick is gelukkig nog niet zover afgezakt als de heer Breedveld, die met het schuim op zijn lippen (zo lijkt het) zijn blog volscheldt.

Molly Veenstra
Molly Veenstra14 jul. 2023 - 9:34

Wat moet een mens doen, nadat hij heeft vastgesteld dat iets niet deugt? Je kunt natuurlijk in de tuin gaan zitten, jezelf een glas bubbels inschenken en er verder niet meer over nadenken. Veel mensen vinden dat iemand die het getroffen heeft in het leven dat ook hoort te doen. Waarom moet uitgerekend zó iemand ons komen lastig vallen met een misstand? Je hebt het toch goed? Straks moet de gewone man die misstand van jou zeker weer gaan oplossen! Bespreek het met je vrouw of met je vrienden en als je die niet hebt, maak je dan boos over wat je op de televisie ziet, maar laat het daarbij svp. Berusting. Het gevolg is dat de vaststelling van een misstand niet leidt tot een verandering. De misstand blijft gewoon bestaan. Dit is het lot van de mensheid. We zullen de misstand moeten accepteren. Gelovigen zeggen dan: 'deze misstand is nu eenmaal de wil van God'. Gelukkig zijn er mensen die wél iets doen om een misstand aan te pakken. Ze gaan in de politiek, voeren actie, verenigen zich met andere mensen die dezelfde misstand hebben vastgesteld of ze schrijven een stukje in de krant. Mensen als Sander Schimmelpenninck zijn hard nodig. Als zij er niet waren kwam er nooit sociale verandering tot stand.

4 Reacties
FelixFlex
FelixFlex14 jul. 2023 - 11:17

Alsjeblieft zeg, heb je de Twitterlijn van deze veelvliegende, "do as I say" opiniemaker wel eens bekeken? Schimmelpennick neemt graag anderen de maat, maar is zelf onfatsoenlijk. Er zijn veel betere opiniemakers in NL, ik snap niet waarom tout links NL met deze man wegloopt.

Mathijsco
Mathijsco14 jul. 2023 - 11:31

(...) So far so good. Maar dan: "Gelukkig zijn er mensen die wél iets doen om een misstand aan te pakken. Ze gaan in de politiek, voeren actie, verenigen zich met andere mensen die dezelfde misstand hebben vastgesteld of ze schrijven een stukje in de krant." "Mensen als Sander Schimmelpenninck." En dan houd het voor mij toch echt een beetje op. Sander Schimmelpenninck, die zich volledig laaft aan de (herrezen faam van) zijn adelijke komaf. Dat vervolgens 'inzet' door bij Quote te gaan werken. Dat 'inzet' om op een blauwe maandag de autocue bij de NPO voor te gaan lezen. Dat 'inzet' door in coronatijd te pochen over het feit dat hij een fijn lockdown-heenkomen heeft gevonden op het landgoed van zijn ouders. En dat inzet door documentaires te maken over patriciaat Philips. Tot slot is 'rijke mensen die de hele dag bubbels drinken' een redelijk lotto-winnaars narratief.

Molly Veenstra
Molly Veenstra14 jul. 2023 - 18:06

@Felix - 'Schimmelpennick neemt graag anderen de maat, maar is zelf onfatsoenlijk.' Ik geloof dat je bedoelt dat je Schimmelpenninck onfatsoenlijk vindt, in de zin van ongemanierd, of onbeleefd. Daar kan ik mij wel iets bij voorstellen, want hij strijkt mensen graag tegen de haren in. Kun je een voorbeeld geven waar hij iemand de maat neemt vanwege ongemanierd gedrag? Volgens mij spreekt hij mensen aan (of neemt ze de maat, zoals jij zegt) op hun domheid (iedereen hij domrechts vindt, of domlinks), hun oppervlakkigheid (vd Plas) of hun doortraptheid (Wierd Duk), maar eigenlijk niet op hun ongemanierdheid. Nazi's, andere fascisten of graaiers en geldwolven zal hij wel eens hebben aangesproken op hun morele onfatsoenlijkheid, maar ik kan mij moeilijk voorstellen dat hij ze heeft aangesproken op hun ongemanierdheid.

Molly Veenstra
Molly Veenstra14 jul. 2023 - 18:27

@Mathijs - "Dat vervolgens 'inzet' door ..." etc. In je opsomming vergeet je te vermelden dat hij zijn komaf heeft ingezet door pizza-boer te worden. Wat is dat nou voor kletskoek? Hij is gewoon gaan doen wat hij leuk vond. Had hij dat van jou niet mogen doen vanwege zijn afkomst? Daarmee bevestig je precies wat ik hiervoor heb geschreven, snap je dat? Je mag mensen nooit beoordelen op wat ze zijn. Niet tot hun nadeel en niet tot hun voordeel. Je mag ze wel beoordelen op wat ze hebben gedaan. Dus kom maar op.

Mathijsco
Mathijsco14 jul. 2023 - 9:05

"Je zou denken dat je met zo’n afkomst alles al bent, en je jezelf niet hoeft te verlagen tot de status van mediamaker." Ja. Nou. Nee. Dat is nou juist het treurige. Zonder melancholisch te willen worden (dat heeft altijd iets machteloos) wil ik toch graag even wijzen naar de jaren 60, 70, 80 en 90. Bevrijd van het juk van kerkelijke systemen die zichzelf belangrijker vonden dan het woord ze verkondigden, werden ook de relikwieën van het adellijk 'juk' uitgefaseerd. 'Van adel? Muhahahaha,'. 'Je titel? Schrijf er een boek mee!' Men bleef daarop mokkend op hun landgoederen van weleer interen. Helaas: met de fatale komst van Mark Rutte kwamen ook dit soort nostalgische 'titelvoerenden' onder -of liever gezegd uit- hun half jaar open half jaar gesloten voor (en vooral door) publiek. Gesponsorde stenen tijdperk landgoederen vandaan kruipen. De potten zelfgemaakte 'landgoed jam' werden ingeruild voor dikke potten subsidie en een nieuw soort 'cool'. Jort Kelder mocht er programma's over maken: 'hoe heurt het eigenlijk', graaf Schimmelpenninck werd weer op een voetstuk geplaatst.

Martin van der Linde
Martin van der Linde14 jul. 2023 - 8:53

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

west012
west01214 jul. 2023 - 8:37

Wie schijft, blijft.

Norsemen
Norsemen14 jul. 2023 - 8:36

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

BartP2
BartP214 jul. 2023 - 8:26

Ik ken hem alleen van zijn onbehouwen gescheld op twitter. Grappig dat hij een link heeft met D66.

3 Reacties
S. Thales
S. Thales14 jul. 2023 - 9:42

BartP2, 14 jul. 2023 - 8:26 "Ik ken hem alleen van zijn onbehouwen gescheld op twitter..." * Liever mensen, die hun 'getergde' hart luchten en onbehouwen schelden, dan 'keyboard-terroristen', die bijna iedereen bedreigen, omdat ze een andere mening erop nahouden. En al zou hij een link met D66 hebben, so what, we leven - volgens mij - toch in een vrij land!

BartP2
BartP214 jul. 2023 - 12:48

@S. Thales "Liever mensen, die hun 'getergde' hart luchten en onbehouwen schelden, dan 'keyboard-terroristen', die bijna iedereen bedreigen, omdat ze een andere mening erop nahouden." Oh ja, ik kan óók wel wat mensen opnoemen die erger zijn dan deze Sander. Ik vind de combinatie grofgebekt / D66 alleen nogal apart.

Sonic2
Sonic214 jul. 2023 - 16:39

Ik ben blij dat er op deze site zoveel PVV haters zijn dan. Want als je wat tegen onbeschoft schelden hebt dan ben je vast erg tegen de PVV. Dat heb ik bij een groot deel hier gemist. Dus die zijn dus dubbel zo hypocriet. Wel het "schelden" van Schimmelpenninck aanpakken. Maar laf weg kijken als hork Wilders zich voor de zoveelste keer misdraagt. En een vrouw de politiek uit pest. Maar als Wilders pest is het goed voor de ultra rechtse horde

Radio-Head
Radio-Head14 jul. 2023 - 8:08

Beste Raymond, je opent met deze zin. "Het leven is niet te vangen in letters, toch schrijf ik, God weet waarom. Zoals een neanderthaler op de muren van zijn grot kalkte, hamer ik op mijn toetsenbord." Heb ooit het geluk gehad de "Pre Historische" wandschilderingen in de grotten van De Peche Merle te mogen zien, heb de wandeling door de grotten denk ik ondergaan als een spirituele ervaring, een einde~loos verhaal. Denk dat daar de clou van jou openbaring in verscholen ligt, de Schimmelpeninck achtige Media verschijnselen zijn door het ego-centrische concept, in hun eindtijd aan beland, dat voel ik aan mijn water, en zoals je weet water stroomt oneindig.😊 https://www.cahorsvalleedulot.com/nl/patrimoine/grotte-du-pech-merle/

1 Reactie
Radio-Head
Radio-Head14 jul. 2023 - 9:32

Misschien ter aanvulling, deze muzikale beeld~spraak opname. Depeche Mode - Enjoy The Silence (Live in Berlin) https://www.youtube.com/watch?v=-_3dc6X-Iwo

guy yacobi
guy yacobi14 jul. 2023 - 7:56

schimmelpenninck is wel heel erg oud geld, verschimmeld geld zelfs, dat het nog in omloop is verbaast mij, maar ja geld stinkt niet, nou dat weten we zo net nog niet van dit verschimmelde oude geld (hoezo "maar ja "?) ik ben van twitter gesmeten wegens harde woorden over//tegen een jager op herten in india, die kutto had het hert verkeerd aangeschoten en dat dier liep met een pijl door de nek, in de usa is jagen een vrijheid van meningsuiting en expressie, en daar mag je als europeaan die partij van de dieren stemt geen harde woorden aan vuil maken, dus stemadvies: stem partij van de dieren de stukjes van schimmelpenninck in de volkskrant kan ik niet lezen want altijd achter de betaalmuur, hoewel schimmelpenninck opkomt voor de minder bedeelde heeft hij mij nog geen volkskrantabonnement gegeven als ie nou eens ging columningen op de nrc dan kan ik via geschiedenis wissen en browser verversen zijn stukjes wel gratis lezen en liefst in het zweeds met nederlands eronder dan kan ik ook nog gratis zweeds leren stom dat de zweden van volvo nooit een V10, V20 of V30 heeft gemaakt, dan had ik als armoedzaaier nu eindelijk eens een betaalbare 2-de hands volvo kunnen kopen die in een gunstig wegenbelastingtarief viel en met een 1200-1400cc motor ook nog zuinig was verder valt er eigenlijk weinig te zeggen over schimmelpenninck gelukkig zijn zweedse vrouwen mooi, want wie zou er in zo'n noordelijk en 's winters koud land willen wonen genoeg geouwehoerd, wat zullen we vandaag een doen?

1 Reactie
S. Thales
S. Thales14 jul. 2023 - 9:45

guy yacobi, 14 jul. 2023 - 7:56 "...gelukkig zijn zweedse vrouwen mooi, want wie zou er in zo'n noordelijk en 's winters koud land willen wonen..." * O.a., mooie Zweedse vrouwen...

Jan Wijn
Jan Wijn14 jul. 2023 - 7:41

Filosofeerde Raymond ook maar eens in alle oprechtheid over de vraag waarom hij dit schrijft.

Rick Hofland
Rick Hofland14 jul. 2023 - 7:40

Sander plaatst regelmatig berichten op Twitter die puur en alleen zijn bedoeld om te polariseren, stof op te doen waaien, alles om maar veel reacties los te maken. Uiteindelijk gedraagt hij zich niet anders dan een verdwaalde korps bal en dan ook nog 1 van adel, lekker arrogant het gepeupel op badinerende toon op hun plek zetten.

1 Reactie
Peterrr3
Peterrr314 jul. 2023 - 14:48

Het bizarre is dat als Schimmelpenninck hierop aangesproken wordt, hij het keihard ontkent, of zijn gedrag bagatelliseert.

TanteJuut
TanteJuut14 jul. 2023 - 7:39

Je telt gewoon niet meer mee als Sander je geen domme l@l heeft genoemd.

1 Reactie
Peterrr3
Peterrr314 jul. 2023 - 14:49

Shit... dan tel ik niet mee. Ik had een kritische tweet richting hem geliked en zelfs dat was voldoende voor een blok. Voorkwam wel dat ik een 'domme l@l' genoemd kon worden door Schimmelpenninck ;-)

Sam V
Sam V14 jul. 2023 - 7:39

Zie mij.