Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De meltdown van Moszkowicz

  •  
24-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Moszocool.jpeg
Twitterrelletje bouwde spanning rond uitzending Pauw en Witteman op
Met spanning werd uitgekeken naar het interview van Bram Moszkowicz bij Pauw & Witteman, mede vanwege een Twitter-relletje. Quote-journaliste Nikki Sterkenburg had eerder op de dag haar twijfels geuit over het gesprek omdat volgens haar Jeroen Pauw een zakenrelatie heeft met de voormalige topadvocaat. Pauw weersprak dat en verweet haar een gebrek aan feitenkennis.
Sterkenburg stelde na afloop haar mening bij: “Ik vond het uiterst lekkere televisie, ze hadden in ieder geval meer grip dan voorgaande keren. Mag ook gezegd.”
De twitterconversatie tussen Sterkenburg en Pauw leest u hier. Waarom het volgens haar terecht is dat Moszkowicz uit zijn beroep is gezet leest u hier.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (26)

JoopSchouten
JoopSchouten24 apr. 2013 - 9:05

Rotte appels zijn en blijven niet te vreten dus was het een goede beslissing om 'intelligente' Bram naar het UWV te sturen ...

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij24 apr. 2013 - 9:05

Wat gisteren ook niet duidelijk werd is waarom Bram het heeft laten klappen. Eerst hooghartig wegblijven en iedereen voor idioot uitmaken. Vervolgens door het stof en je leven verbeteren. Uiteindelijk nauwelijks iets verbeteren en geschrapt worden, dat lijkt mij opzet. Bram leek wel opgelucht en deze topadvocaat wist zogenaamd niet dat er een kans was om over een paar jaar te vragen of hij weer advocaat mag zijn. Terwijl dat zijn eigen broer gelukt is! Er lijken mij meer dingen te spelen. Je laat je niet weghouden door een paar onaangename mensen uit het metier, die heb je overal. Tenzij het onaangename topcriminelen zijn? Of heeft hij al lang een ander lucratief contract in zijn binnenzak?

shepu
shepu24 apr. 2013 - 9:05

En nu wil ik er niets meer over horen. גענוג

Grootbekje
Grootbekje24 apr. 2013 - 9:05

Bram Moszkowitz...

vanessa2
vanessa224 apr. 2013 - 9:05

Steeds duidelijker wordt wel dat net als B.M, nu ook Jeroen P. de grenzen van betamelijkheid is zijn beroep opzoekt, en net als B.M. in dat proces langzaamaan een samenhangend visie op zichzelf verliest. Je kunt niet, gratis of niet, leuke dingen doen voor of met iemand en de volgende dag een indringend interview met hem hebben. Dat leidt naar Italiaanse toestanden.

MichelReiziger
MichelReiziger24 apr. 2013 - 9:05

Ik vond het helemaal niet zo spannende televisie. Je zag een man die zich het afgelopen jaar constant voordoet als slachtoffer dat is zelfs na de terechte uitspraak nog niet veranderd. Ik zei al een paar maanden geleden die gaat een boek schrijven over alles wat hem is aangedaan en het wel even vertellen hoe het werkelijk in elkaar zit...nou het verkoop praatje is in ieder geval gelukt. Bram is niets meer dan een ordinaire patjepeeër die rechten heeft gestudeerd en zich zelf sliimmer voordoet dan hij is. Dat bleek wel weer uit de discussie gisteren. Niets nieuws.

msj_meijerink
msj_meijerink24 apr. 2013 - 9:05

De deconfiture van een hyper-arrogante superblaaskaak werd heel subtiel doorgevoerd. Bram nam -ook gisteren weer- iedereen de maat, maar aan hem mag je niet komen.

Grootbekje
Grootbekje24 apr. 2013 - 9:05

Ik zou dat 'tableau' wel eens willen zien...

elise1964
elise196424 apr. 2013 - 9:05

Wat een arrogant, mislijk, verwend, verongelijkt en narcistisch mannetje zeg!!!

Bakoe
Bakoe24 apr. 2013 - 9:05

Eindelijk weer eens een goede uitzending van P&W. Maarten van Rossum was subliem, een man waar ik uren naar kan luisteren. Bram Moszkowicz vond ik oprecht overkomen, met hier en daar een paar foutjes, maar toch speelde hij dit niet. En inderdaad lijkt het me dat er meer speelt als alleen zijn scheve schaatsen. Plassterk viel niet eens echt uit de toon, alhoewel hij natuurlijk behoorlijk vast gezet werdt door van Rossum. Kortom een goede P&W deze keer, waarbij beide heren eindelijk eens niet het gesprek konden sturen.

Hazmat Guy
Hazmat Guy24 apr. 2013 - 9:05

Meltdown? sorry.. 27 jaar Tsjernobyl - 10 miljoen mensen getrofffen Op 26 april 1986 ging het mis in de Tsjernobyl reactor in de Ukraine. Nu, 27 jaar later, is een groot gebied nog steeds ongeschikt voor bewoning of gebruik voor bijvoorbeeld landbouw. In de jaren na de ramp zijn honderdduizenden mensen geevacueerd en verspreid over de hele Sowjet Unie. Er woedt nog steeds een hevig debat over de vraag hoe erg de gevolgen voor mens en milieu nu precies zijn. De tienduizenden mensen die besmet zijn geraakt met radioactieve fallout zijn nooit langdurig en stelselmatig onderzocht en 'medisch gevolgd'. WISE heeft meerdere malen 'de zone' (het verboden gebied) bezocht, heeft talloze artikelen gepubliceerd over de gevolgen van de ramp (Engelstalig, in de Nuclear Monitor) en ondersteunt verschillende milieuorganisaties in de Ukraine die zich verzetten tegen de bouw van nieuwe kerncentrales. De ramp lijkt bijna vergeten maar voor miljoenen mensen zijn de gevolgen nog dagelijks merkbaar, volgens een studie van het Groene Kruis dat onlangs is gepubliceerd zijn tien miljoen mensen getroffen door de nucleaire ramp. Bron http://www.wisenederland.nl/node/3418

GerardLauwman
GerardLauwman24 apr. 2013 - 9:05

Meltdown?! Ik zie toch echt iemand die aannemelijk maakt dat er meer speelt. P&W komen er niet aan te pas. Of wil Joop graag die meltdown zien? Dat zou ik ook wel hoor, maar ik zie het niet! Wel eerlijk blijven aub.

2 Reacties
Lucifer2
Lucifer224 apr. 2013 - 9:05

Welnee, daar moet u niet intrappen. Advocaten worden voor minder van het tableau geschrapt. Mosko is bovendien een recidivist. Neemt u eens kennis van de disciplinaire beslissingen van de Raden en het Hof van Dicsipline door de jaren heen.

kindval
kindval24 apr. 2013 - 9:05

"Meltdown?! Ik zie toch echt iemand die aannemelijk maakt dat er meer speelt." Ik deel je mening.....een levenslange schorsing vind ik bovendien buitenproportioneel

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos24 apr. 2013 - 9:05

Het was buitengewoon spannende televisie. De man die rechtop wil leven had na zijn schrapping geen traan gelaten, toch vreemd voor iemand die zijn ziel en zaligheid er aan heeft verknocht. Maar jongetjes huilen niet, ofzo. Wel zag hij kans in de Telegraaf nog even uit te halen naar...euh...ja wie niet eigenlijk, collega’s (tuurlijk), ondankbare clienten (ze wilden geld terug), rechters die dingen met de mantel der liefde bedekken maar ja, dan uiteraard geen man en paard noemen. Ik zou zeggen ’s avonds een vent dan ook ’s ochtends een vent. Een paar maanden geleden nog ‘nederig’ in de bankjes knikken dat hij echt alles beter zal doen. Niet gedaan natuurlijk. En nu trapt de rancuneuze recht(s)prater naar iedereen die in de buurt komt. Als een kleuter die zijn zin niet krijgt. Het zelfinzicht van een verdampte dauwdruppel. Het mooiste was het niets verhullende dedain dat hij had, minutieus diverse stukken ‘close reading’ voorlezend op steeds hogere toon om toch maar aan te tonen dat werkelijk iedereen hem had kapotgemaakt, karaktermoord had gepleegd enzo. En zeg nou zelf, dat je je jaarrekeningen moet indienen en niet zomaar met zware koffers cash geld mag lopen slepen dat is toch klein bier? Geweldig om te zien hoe hij steeds minder zuurstof in zijn hersenen kreeg. De kleren van de keizer, dansend op de vulkaan. Het was een kwartier toptheater. Ik had het niet willen missen.

2 Reacties
GerardLauwman
GerardLauwman24 apr. 2013 - 9:05

hmmmmja zo kan je het ook zien. Wellicht trap ik in het theater van Bram.

Andy40
Andy4024 apr. 2013 - 9:05

U schijnt er nogal plezier aan te hebben beleefd. Vreemd, maar ik ben dan ook niet zo van leedvermaak. Ongeacht wat iemand ook "misdaan" heeft.

[verwijderd]
[verwijderd]24 apr. 2013 - 9:05

Ik ben een rechtse bal, maar het is natuurlijk meer dan terecht dat Mosko uit het ambt wordt gezet. Hij heeft alle regels aan zijn laars gelapt en zich een onbetrouwbare advocaat getoond. Einde verhaal. Ik ben voor law and order, maar die law and order moet wel voor iedereen gelden. Geen klassenjustitie svp. En waarom wordt hij niet strafrechtelijk aangepakt?

1 Reactie
SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch24 apr. 2013 - 9:05

De opmerking dat je een rechtse bal bent voegt niets toe aan de inhoud. Als linkschmensch ben ik het namelijk met je eens. En ja, dat 'linkschmensch' heeft ook geen toegevoegde waarde.

Grootbekje
Grootbekje24 apr. 2013 - 9:05

Van een maffia maatje had ik toch wel wat meer vuurwerk verwacht. Of is ie daar ook van het tableau geschrapt? Wat Moskowicz naar mijn mening de das heeft omgedaan - en de kop heeft gekost, is zijn bemoeienis met Bouterse en Wilders. Maar daar hoor je niemand over...

2 Reacties
hphilippens
hphilippens24 apr. 2013 - 9:05

Natuurlijk hoor je daar niemand over. Wel op de Elsevier-site, de aanhangers van dat vergeten blondje. Maar gelukkig hier nog niet. Tot vandaag :)

FransLenaen
FransLenaen24 apr. 2013 - 9:05

'Maar daar hoor je niemand over...' -- Natuurlijk niet, want het is onzin. Iedereen heeft recht op een advocaat.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa24 apr. 2013 - 9:05

'Er bloeit iets moois', zei Bram een paar maanden geleden tegen de Telegraaf, toen hij zijn relatie met Gaby Hingst, de kunstenares, heeft bevestigd.

1 Reactie
EricDonkaew
EricDonkaew24 apr. 2013 - 9:05

Maar die krant lees jij toch niet, Mostafa, zeg jij zo vaak...

RonVa
RonVa24 apr. 2013 - 9:05

Meltdown zou ik het zeker niet willen noemen. Eerder iemand die oprecht boos wordt omdat hij uit zijn vak gezet wordt door een commissie met een tweede agenda waar Spong ook al vrolijk op wees. Alle ingestuurde stukken en argumenten (over aanwezigheid, bijscholing, afhandeling van klachten ect) lijken dat prima te bewijzen. Het enige dat overbleef waren de jaarstukken. Nogal een forse straf, levenslang, omdat je achterloopt met je jaarstukken.

1 Reactie
Reinaert de Vos
Reinaert de Vos24 apr. 2013 - 9:05

Die connectie met nieuwe wetgeving van Teeven is behoorlijk suggestief want ook Spong is tegen bemoeienis van Teeven. Dat hij zo en passant even Moszkowicz een hart onder de riem kon steken was twee vliegen in een klap. Verder zijn de jaargegevens nogal essentieel voor een kwetsbare praktijk als die van een advocaat. Het feit dat deze nog niet in orde zijn laat zien dat er grote problemen zijn (anders zou je daar je carriere niet voor in de waagschaal stellen). Ook het in grote getale aannemen van contant geld zonder overleg met de deken is een praktijk die Moszkowicz zwaar wordt aangerekend omdat hier witwasserij bepaald niet is uitgesloten, zeker niet met clienten als Holleerder. Vooral het feit dat Moszkowicz op geen enkele manier verbetering heeft aangebracht behalve wat cursussjes volgen heeft bij velen de wenkbrouwen doen fronsen. Als je niet inzichtelijk kunt maken hoe het met je geldstromen zit dan valt het doek. Dat geldt trouwens voor veel branches. Ook Spong kon geen verklaring geven waarom Moszkowicz zoveel contant geld aannam. Hij verklaarde zelf dat dit in zijn praktij was teruggelopen en nog maar een klein deel van de transacties uitmaakte. Dan hebben we het nog niet over de schimmige praktijken die Moszkowicz jaren geleden had met Endstra en Holleeder die qua belangen rechtstreeks tegenover elkaar stonden waarbij Holleeder verdachte was in de zaak tegen Endstra. Moszkowicz riep wel heel stoer dat zijn berisping abject en infaam was maar het stonk aan alle kanten. Omdat Moszkowicz zo vaak in het nieuws is, rancuneus kan uithalen, en wild beschuldigend om zich heen slaat is men altijd voorzichtig. Volkomen ten onrechte. Laat je geen zand in de ogen strooien. Over twee weken gaat hij weer iedereen, behalve zichzelf, beschuldigen.