Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De media corruptie van Murdoch

  •  
18-07-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Reken er niet op dat in het huidige politieke klimaat de onderste steen boven komt
Het Murdoch schandaal lijkt als een geweldige ballon zich op te blazen en dan te ontploffen. Meer dan journalistiek over het randje is het nu een crimineel complex geworden, met omgekochte politiemannen, gecorrumpeerde Scotland Yard directeuren en algehele incompetentie of, erger, opzettelijke nalatigheid. Murdoch is daarvoor verantwoordelijk.
Het staat te bezien of hij in de VS in de problemen komt. Het congres, nooit te beroerd om stevig te roepen, is opmerkelijk stil. James deMint, de theeslijmende senator van South Carolina, zegt dat hij het te druk heeft met het ruïneren van de Amerikaanse kredietwaardigheid om zich met Murdoch bezig te houden. Eerder lijkt het alsof de Republikeinen hun bevriende mediacomplex, van Wall Street Journal tot Fox News via de Weekly Standard, niet willen aanpakken.
In de NYT een bijtend verhaal van Joe Nocera over de manier waarop de Wall Street Journal, vroeger een serieuze krant, heeft nagelaten serieus over het News Corporation verhaal te rapporteren. Het is uiteindelijk een business verhaal van enorme proporties. De WSJ heeft er nauwelijks iets aan gedaan. Ja, interviews met Murdoch en zijn zoon, van Telegraaf niveau. Interviews waarin de vragen die nodig zijn niet gesteld worden en de antwoorden gedicteerd zijn door het pr bureau van News Corporation.
Gelukkig hebben we het laatste woord nog niet gehoord maar reken er niet op dat in het huidige politieke klimaat de onderste steen boven komt. Klik hier voor Nocera.
Dit artikel verscheen eerder vandaag op de weblog van Frans Verhagen

Meer over:

opinie, wereld
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (12)

Rokvok
Rokvok18 jul. 2011 - 9:32

In de wereld zijn er maar zes of zeven grote mediaconglomeraties te vinden die tezamen zowat alles beheersen. De Nederlandse commerciële zenders vallen onder Bertelsmann, één van deze conglomeraties. Met zulke grote molochen, in de hand gewerkt door Europees beleid die de wat kleinschaligere nationale media kapot wil maken en wil laten op gaan in trans-Europese media-machtsblokken (dit proces wordt door de Europese Commissie gestimuleerd), is het niet verwonderlijk dat de waarheid geweld aan wordt gedaan. Ze zijn simpelweg te groot, te log, te overheersend en te machtig.

ErnsTT2
ErnsTT218 jul. 2011 - 9:32

Nou, ik zie toch andere berichtgeving aan de overkant van de plas [quote] Foxnews outfoxed The tabloid was closed after allegations that its reporters hacked into cell-phone voice-mail accounts of a young murder victim, politicians, and the royal family, and bribed police to get phone records of victims of the 9/11 attacks. "The allegations, if true, may constitute a violation of the Foreign Corrupt Practices Act, which prohibits corrupt payments intended to influence any act or decision of a foreign official," Rockefeller and Boxer wrote in a joint statement. "The reported allegations against News Corporation are very serious and indicate potentially thousands of victims and a pattern of illegal activity. It important to ensure that no United States laws were broken and no United States citizens were victimized." Other senators soon jumped into the fray, including Sens. Frank Lautenberg (D-N.J.) and Robert Menendez (D-N.J). Lautenberg also wrote a letter to Holder and Schapiro asking for an investigation. Outrage was not limited to Democrats alone. House Homeland Security Chairman Peter King (R-N.Y.) asked FBI Director Robert Mueller to investigate. The Federal Communications Commission oversees the licenses for the U.S. broadcast stations owned by News Corp [/quote] Kortom de ook hier zichtbare innige verweving van Macht en Media ligt opeens als een pijnlijke zenuw open en bloot...

JanJansen17
JanJansen1718 jul. 2011 - 9:32

Censuur wordt overal gepleegd.... laten we als Westerse beschaving ons niet beter voor doen ... De media is zó ontzettend machting, daar hoef je geen Murdoch voor te heten. Het gaat in de media vooral om het kapitaal; de journalist die oprecht objectief nieuws wilt brengen loopt onverhoopt tegen zijn hoofdredacteur aan die op zijn beurt van hogerhand een duidelijke taakomschrijvingen heeft gekregen... " het gaat er niet om wat voor nieuws je brengt, maar 'hoe' je het nieuws brengt, en als het dan 'een beetje' ingekleurd moet worden ... so be it" Wie zei ooit eens: " de leugen regeert" en wie voelden zich ernstig aangesproken? Niet de ware journalist die uit bezieling zijn werk wilde doen..... bestaan ze nog?

1 Reactie
ErnsTT2
ErnsTT218 jul. 2011 - 9:32

Het gaat hier niet om censuur, maar om media manipulatie, oftewle een krant die zelf door een heel team van bellende impursonators *zelf* nieuws maken, niet gelezen over hoe ze als Gordon Brown met makelaars zijn gaan bellen om een bron te krijgen waarmee ze dan konden "bewijzen" dat *hij* corrupt zou zijn? Pure Character Assasination, die je hier in het klein ook al ziet opstomen... Werpt ook gelijk een heel ander licht op de DSK affaire :-(

[verwijderd]
[verwijderd]18 jul. 2011 - 9:32

Ach zolang de diverse indoctri-naties volop gelegaliseerde corruptheid opleveren kun je 'derden' maar moeilijk iets verwijten. Het is net zoiets als ene Madoff vervolgen voor het ten uitvoer brengen van hetgeen het systeempje op gebaseerd is...not done onder je maten zullen 'we' maar denken?

1 Reactie
keck66
keck6618 jul. 2011 - 9:32

Iemand moet het systeem ontworpen hebben...

KrokoGena
KrokoGena18 jul. 2011 - 9:32

Vrije pers moet afgeschaft worden. Ik begrijp zowiezo niet wat vrije pers nou eigenlijk is want zeg nou zelf welke pers is nu echt vrij? De pers is net zoals het bankwezen ze kunnen niet omgaan met hun vrijheden en de pers is zo corrupt als het maar kan.

3 Reacties
DikBrix
DikBrix18 jul. 2011 - 9:32

Als je dat denkt, kan je beter niet meer reageren op dit forum, want daarmee committeer jij jezelf m.i. aan die vooronderstelde algemene corruptie.

keck66
keck6618 jul. 2011 - 9:32

Macht corrumpeert, maar jij bedoelt dat niemand vrij is te berichten, zo ook heb je jouw bijdrage niet in alle vrijheid gepost, welke mens is werkelijk vrij, omdat ook jij verwikkeld bent in allerhande ondoorzichtige machtsstructuren waaraan niet te ontkomen is...??? Wauw!

ErnsTT2
ErnsTT218 jul. 2011 - 9:32

Daarmee zeg je dat je *zelf* niet met die vrijheid om kunt gaan, besef je dat wel ? :-)

[verwijderd]
[verwijderd]18 jul. 2011 - 9:32

Fox News US is verontwaardigd over al het gehack van tegenwoordig. http://www.youtube.com/watch?v=n9gOSsvLIO4&feature=player_embedded

1 Reactie
ErnsTT2
ErnsTT218 jul. 2011 - 9:32

Ze zijn verontwaardigd over hun eigen werk ?