Joop

De maatregelen van de VVD drijven mensen uit elkaar

  •  
28-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
RTEmagicC_inquisitie_02.jpg
Een open brief aan de Alkmaarse fractievoorzitter 
De VVD-fractie in Alkmaar stelt voor dat vluchtelingen niet de straat op mogen met meer dan drie personen tegelijk. Wie hier niet voor tekent, is niet welkom in de stad.
Met alle respect voor uw goede intenties, denk ik dat u de plank misslaat en deze maatregel als een boemerang gaat werken. Hoe u het ook wendt of keert: het verhaal dat vluchtelingen met niet meer dan drie op straat op mogen, geeft de boodschap af dat vluchtelingen in principe gevaarlijk zijn. Dat voedt juist de angst voor vluchtelingen. En wat gebeurt er als drie vluchtelingen een kennis tegenkomen die een eindje met hen meeloopt? Belt een bewoner meteen de politie omdat ‘zij’ zich niet aan de afspraak houden? Dikke kans dat het ‘wij’ en ‘zij’ denken sterker wordt en vluchtelingen en de bevolking meer tegenover elkaar komen te staan.

Meer over:

opinie, leven
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (30)

rbakels
rbakels28 okt. 2015 - 14:19

Professor Hilhorst, is de VVD in Alkmaar uw aandacht waard? Het voorstel is natuurlijk schandelijk, maar ik vermoed dat het alleen voor de Bühne is bedoeld, want voor zo'n voorstel vinden ze nooit een meerderheid. Landelijk loopt VVD loopt leeg richting PVV. Gelukkig is er in Alkmaar geen PVV, maar het signaal is de VVD toch de moeite waard blijkbaar. Bizar: hoe sneller de vluchtelingen Nederlands gaan leren, hoe sneller ze de vreselijke taal uit PVVD kringen horen. Dan willen ze vast allemaal weg. Hebben wij de noodopvang betaald, en daarna gaan ze geld verdienen in (en voor) Duitsland.

bendelft
bendelft28 okt. 2015 - 14:19

Ik vind die maatregel terecht en juist.

TomPoes2
TomPoes228 okt. 2015 - 14:19

Een maatregel die beoogt dat vluchtelingen nooit met meer dan met drie tegelijk de stad ingaan is in strijd met de grondwet, zo gemakkelijk is dat.

Armagaddon
Armagaddon28 okt. 2015 - 14:19

>>> Citaat: De maatregelen van de VVD drijven mensen uit elkaar >>> Chapeau....scherp opgemerkt...!! >>> De enige grond en doel is gebruik te maken van het doorzichtige verdeel en heerssysteem, een geliefde koers van het opportunistische inhumane (be)heers systeem van een onverantwoordelijk misdadig despotisme, bij gebrek aan voldoende humane IQ en vooral EQ in evenwicht. >>> M.i. een van de vele facetten van psychopatische aandoeningen van het menselijke ziekeljk afwijkend gedrag.....sad....sad...smile..

msj_meijerink
msj_meijerink28 okt. 2015 - 14:19

Het valt me nog mee dat de vluchtelingen geen lichtgevend-oranje overalls moeten dagen, om zo als zodanig herkenbaar te zijn.

ronald8
ronald828 okt. 2015 - 14:19

Wanneer een VVD raadslid in een stad wat roept en je schrijft een artikel met: "De maatregelen van de VVD drijven mensen uit elkaar" Dan gaat het niet meer om de inhoud, maar om de hele VVD te bashen...

Freeman2
Freeman228 okt. 2015 - 14:19

VVD Alkmaar gaat frontaal tegen de democratische Grondwet in en probeert deze uit te schakelen. Ht gebruikelijke werk van fascisten aan de macht. Is dit niet iets voor de OM om een zaak van te maken?

JStokx
JStokx28 okt. 2015 - 14:19

Dan komen ze toch niet? Vinden de bewoners vast ook niet erg.

TomPoes2
TomPoes228 okt. 2015 - 14:19

De VVD haalt de landelijke pers door iets voor te stellen dat tegen de grondwet is om de PVV stemmen af te snoepen.

geld1724b
geld1724b28 okt. 2015 - 14:19

Het nare is dat vluchtelingen juist uit een wij-cultuur komen en hier nog steeds deel van uit maken. De islamitische cultuur met hun soorten wij-stromingen, maar meestal soennitisch, is vijandig tegenover andere beschouwingen en niet-soennieten. Nederlanders hebben geleerd zelf de keuzes te maken met wie ze omgaan. De katholiek koopt niet alleen bij de katholieke middenstand. In hoeverre dat mogelijk is; een notie van vrije wil inzake contacten is een verworvenheid van Nederlanders. Jarenlang hebben politiek correcte denkers en doeners geprobeerd Nederlanders in de multiculturele mal te gieten. De wederpartij, de massa-immigratie, is op dat punt onaangeroerd gelaten. Dat is bij veel Nederlanders niet onopgemerkt gebleven. De mores van denkers zoals u is derhalve af te doen als te negeren idee. Dit soort denken heeft juist problemen veroorzaakt. Het knappen van het ballonnetje van Van der Rhee stelt niks voor vergeleken bij het krakaka van kalashnikovs. Die groepen slachtoffers zijn een veelvoud van 3.

hphilippens
hphilippens28 okt. 2015 - 14:19

Wat een dédain en arrogantie van die VVD-ers in Alkmaar. Je komt als vluchteling ontheemd aan en je wordt beschouwd als een ordinaire hooligan. Kunnen die VVD-ers zich nu echt niet in de psyche van anderen verplaatsen?

2 Reacties
Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer28 okt. 2015 - 14:19

Integendeel ze verplaatsen zich uistekend in de psyche anderen, hoewel enkele punten belachelijk zijn. De psyche van de normaliteit van het minderwaardig vinden van vrouwen, de ingebakken rechtsongelijkheid t.o.v. minderheden en het superioriteitsdenken t.o.v. anders gelovigen en anders denkenden. Even in een one pager factsheet tonen dat onze maatschappij, onze vrije tolerante democratische rechtstaat iets anders in elkaar steekt dan datgene waar ze mee opgegroeid zijn. Even een appel dat er zowel aan onze tolerantie als aan hun eisen of verzoeken cultureel of religieus wettelijke grenzen gekoppeld zijn. Tenslotte ter accoord even tekenen op het stippellijntje. Niet tekenen ook goed, even goede vrienden, dat wordt zelfs gehonoreerd met een gratis economy ticket in een low cost charter naar Damascus. Contractbreuk overigens eveneens. Humaan en simpel.

lembeck
lembeck28 okt. 2015 - 14:19

Kunnen? Misschien wel niet, nee. Nooit geleerd zelfs, denk ik. De tekortkoming zit dan ook aan de VVD kant.

[verwijderd]
[verwijderd]28 okt. 2015 - 14:19

En met de rest van de voorwaardes bent u het dus wel eens? Zoals het respecteren van andere religies, bezittingen, respecteren van de andere sekse of andere sexuele voorkeuren? Het accepteren van de Nederlandse wet en dat deze boven elke religieuze wet staat? Waarom pikt u alleen deze maatregel er uit?

1 Reactie
7anpau1
7anpau128 okt. 2015 - 14:19

Omdat deze regel in strijd is met de in Nederland geldende grondrechten. Dus je wenst dat de overheid iemand een verklaring ondertekenen om een aantal grondrechten te onderschrijven (uit pure symboliek, want die grondrechten gelden toch wel) terwijl je met diezelfde verklaring de grondrechten van de ondertekenaar op een schandalige wijze met voeten treedt? Hoe debiel kun je het bedenken? En dat zijn dan raadsleden van een behoorlijke stad.

[verwijderd]
[verwijderd]28 okt. 2015 - 14:19

En alweer ben ik de logica helemaal kwijt. Waarom is het fout mensen die hier naar toe zijn gekomen , teneinde hier langdurig te verblijven , te vertellen hoe de regels en de grondwet hier in elkaar zitten? Wat is daar in allejessisnaam mis mee? Ik hoor het graag, niet in de laatste plaats van bijvoorbeeld Huub Philippens

3 Reacties
Jan de Kort
Jan de Kort28 okt. 2015 - 14:19

"...hoe de regels en de grondwet hier in elkaar zitten?" Staat er in de grondwet of welke andere wet dan ook dat men zich niet met meer dan 3 personen buiten mag begeven? Daarnaast is het logisch dat zij zich aan de geldende wet- en regelgeving moet houden. Dat geldt ook voor ons als wij naar Syrië zouden reizen. Daar is geen handtekening voor nodig...

arieroos
arieroos28 okt. 2015 - 14:19

En alweer ben ik de logica helemaal kwijt.¨ Het enige dat je doet is een klassieke stroman opzetten. Maar op zich, dat heeft weinig met logica te maken, dat dan weer wel. Waarom is het fout mensen die hier naar toe zijn gekomen , teneinde hier langdurig te verblijven , te vertellen hoe de regels en de grondwet hier in elkaar zitten?¨* Waarom zou dat fout zijn ? Volgens mij heeft niemand gezegd dat dat fout is, behalve jij. Dat komt je wel mooi uit, namelijk. Door het standpunt van je tegenstander te verdraaien, kan je net doen alsof die tegenstander onzin verkoopt, en hoef je zelf niet meer met argumenten te komen.

lembeck
lembeck28 okt. 2015 - 14:19

Op zich is daar niet mis mee. Sterker, Dijkhoff stuurt elke nieuwe binnenkomer in ons land een brief met daarin in simpele bewoordingen wat de rechten zijn van iedereen in dit land. Daar zit gelijk ook de plicht aan die rechten te accepteren voor iedereen die ze tegenkomen. Klaar is Kees.

[verwijderd]
[verwijderd]28 okt. 2015 - 14:19

Ja, erg he? Dat je gewoon van mensen die hier komen aankruisen vraagt zich aan de Nederlandse grondwet te houden....het moest niet mogen. Wat is dit nou weer voor een zotteklap? Dacht je nou echt serieus, meneer Philippens, dat deze "gasten" niet wisten waar ze heen gingen? Dat ze overvallen worden door de regels, normen en waarden die we hier hanteren? En dat ze die niet aan zouden kunnen??? Even goed luisteren, deze asielzoekers weten precies waar ze heen wilden en gingen, internet is ze niet vreemd.... Dus mag je van ze verwachten dat ze zich op zijn minst aan een aantal grondregels houden.

1 Reactie
7anpau1
7anpau128 okt. 2015 - 14:19

Waar staat precies in de Grondwet dat men met niet meer dan 3 mensen tegelijkertijd de straat op mag? Ben in 1993 afgestudeerd dus ik ben dit kennelijk vergeten. Of heb ik een wijziging van de Grondwet gemist. Op wetten.nl kon ik het niet zo snel vinden. http://wetten.overheid.nl/BWBR0001840/geldigheidsdatum_28-10-2015 Gekheid natuurlijk. Wat deze sukkels hier doen is vluchtelingen een verklaring laten ondertekenen dat zij zich aan de Nederlandse grondwet dienen te houden, terwijl diezelfde verklaring een enorme inbreuk op de Nederlandse Grondwet bevat. Te zot voor woorden.

Tom Meijer
Tom Meijer28 okt. 2015 - 14:19

Ik heb Van Rhee niet op de radio beluisterd (want ik luister nooit radio) maar zonder te weten wat daar gezegd is ben ik het 100% met de briefschrijfster eens. Als dat verbod tegen meer dan drie personen bij elkaar op straat te zijn waar is dan is dat echt te mallotig voor woorden. Wat denken die VVDers eigenlijk wel niet. Ik schaam me rot voor mijn plaats'genoten'. Sterker, ik vind het walgelijk. Ik vraag mij trouwens af of zo'n permanent verbod wel rechtmatig is.

1 Reactie
poelly12
poelly1228 okt. 2015 - 14:19

tuurlijk Tom, je weet niet wat er gezegd is, maar je volgt iemand die het voor je duidt. Slaap lekker verder

José
José28 okt. 2015 - 14:19

Misschien zou een derde alternatief nog kunnen zijn om de Alkmaarders (en de overige Nederlanders) te vertellen dat de befaamde 'Nederlandse waarden' ook in de Syrische grondwet te vinden zijn: "Syrië heeft namelijk ook een grondwet, waar grotendeels dezelfde rechten in staan. Bijvoorbeeld dat discriminatie op basis van sekse, ras, taal, godsdienst of levensovertuiging in Syrië net zo goed verboden is, en dat je ook daar vrijheid van godsdienst en meningsuiting hebt." http://www.grutjes.nl/2015/10/politiek-begrijpt-eigen-grondwet-niet/#more-697

1 Reactie
lembeck
lembeck28 okt. 2015 - 14:19

Leuke site he? Heb hem ook net gevonden. Nog geen tijd gehad om 'm goed door te spitten, maar zeer de moeite waard. De foto van de ridders laten overigens iets anders zien dat er niet echt in hoort volgens mij: The Horned One... HERNE.

[verwijderd]
[verwijderd]28 okt. 2015 - 14:19

Waarom altijd maar zeuren, het lijkt iets voor linkse mensen om altijd maar te zeuren en dan nog even verder te zeuren. Alkmaar biedt vluchtelingen tijdelijk en sobere opvang, dat lijkt mij voldoende, de keuze tussen een oorlogsgebied en een paar simpele regels alhier is een eenvoudige.

1 Reactie
Armagaddon
Armagaddon28 okt. 2015 - 14:19

Hmm...mijn waarde m.i. zijn de door uw linkse zeuren gemoemde kawalificatie, van meer wetenschappelijke bewezen humane evenwichtige gehalte en verantwoorde normen en waarden, dan het rechtse hypocriete paranoïde opportunistisch gebral in de ruimte...!!....mean smile..

Stechelwald
Stechelwald28 okt. 2015 - 14:19

Een Samenscholingsverbod is gewoon mogelijk dmv een APV. Het kan besloten worden bij overlast. Meestal wordt het toegepast bij hooligans of andere groepen die aantoonbaar overlast veroorzaken, maar het kan ook als er overlast verwacht wordt. Of het moreel acceptabel is, is weer een heel andere zaak. Het beste is dat de asielzoekers het gewoon ondertekenen, en vervolgens naar de rechter stappen om te toetsen of het verbod wel om de juiste redenen is uitgeroepen. Want ze worden wel als overlast veroorzakers weggezet. Beetje hysterisch roepen hier 'dat het tegen de grondwet is' is voorbarig. En iedereen praat elkaar weer na natuurlijk. Het debat wordt met dit soort onderbuik geroeptoeter ondermijnd.

2 Reacties
7anpau1
7anpau128 okt. 2015 - 14:19

Een samenscholingsverbod in een APV is van een andere orde. Het is een noodmaatregel. Het bestuur moet de noodzaak aantonen. Er is een democratische besluitvorming voor nodig en het is toetsbaar door de onafhqnkelijke rechter. Bovendim geldt het voor een bepaald gebied wn/of tijdstip en dan geldt het daar voor IEDEREEN, niet voor een bepaalde groep. Kortom, hetgeen de VVD franctie van de Alkmaarse gemeenteraad hier voorstelt is wel degelijk contra legem.

ton14024
ton1402428 okt. 2015 - 14:19

Niemand moet iets tekenen. Gevolg: VVD wordt teruggefloten.