Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte tracht stikstofbom van Hoekstra onschadelijk te maken

Sigrid Kaag wil draaiend CDA aan afspraken houden
Joop

De leugen regeert nog steeds

  •  
03-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Wilde de PvdA de verkiezingen uitstellen? Oordeel zelf.
In deze tijd van flitsnieuws gaan geruchten steeds sneller rond. Media met scoringsdrift maken daar gretig gebruik van. In verkiezingstijd spelen dan ook nog eens politieke motieven een rol.
Dit is wat er gebeurde.
Vragen van het de leden Heijnen en Kalma (beiden PvdA) aan de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken over mogelijke verplaatsing van de gemeenteraadsverkiezingen * Heeft u kennis genomen van het artikel “Campagne in de vrieskou” in Lokaal Bestuur, jaargang 34, nummer 2 van februari 2010?  * Heeft u het ook zo koud bij het campagnevoeren voor de gemeenteraadsverkiezingen?  * Heeft u het ook zo te doen met al die vrijwilligers van uiteenlopende politieke partijen die deze weken campagne voeren voor de gemeenteraadsverkiezingen?  * Bent u bereid te onderzoeken wat de voor- en nadelen zijn van verplaatsing van de gemeenteraadsverkiezingen naar een warmer tijstip?  * Bent u bereid daarbij in het bijzonder ook onderzoek te doen naar het verband tussen opkomstpercentages en het moment van verkiezingen? (landelijke verkiezingen hebben in alle jaargetijden plaatsgevonden)  * Bent u bereid hierover onder andere advies te vragen van de Vereniging Nederlandse Gemeenten?  En bent u bereid op basis van uw onderzoeken en de ingewonnen adviezen een standpunt over mogelijke verplaatsing van het tijdstip van de raadsverkiezingen aan de Kamer te doen toekomen? Zo ja, wanneer? Zo nee,
PVDA-kamerleden Kalma en Heijnen opperen gem.raadsverkiezingen uit te stellen. Het zou te koud zijn om goed campagne te voeren.

Meer over:

opinie, media,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (51)

doeidoei
doeidoei3 feb. 2010 - 10:01

Dus ook de heer Wouter Bos, volgens mij nog steeds van de PVDA, heeft het verkeerd, wanneer hij dit optreden van de PVDA coryfeeën een 'grote' fout noemt, waarvan hij vindt dat men er 1 per campagne mag maken? Iedereen maakt fouten, klaar, maar op deze manier helpt de JOOP redactie de PVDA m.i. verder het moeras in.

HanzChristian
HanzChristian3 feb. 2010 - 10:01

Een ding levert die mallotige kwestie de PvdA dan weer wel op: media aandacht. Er is nog niet echt een wet die zegt dat alle media-aandacht zetelwinst oplevert, maar die komt er vast nog wel een keer. "De PvdA en de PVV krijgen de meeste aandacht in berichtgeving over de gemeenteraadsverkiezingen in de landelijke media. Dat blijkt uit tellingen van communicatiebureau Euro RSCG Bikker. Vooral het nieuws dat twee PvdA'ers het te koud vinden voor de campagne en de deelname van de PVV aan de raadsverkiezingen in Den Haag en Almere zorgt er voor dat er veel wordt bericht over beide partijen." Bron: VillaMedia http://www.villamedia.nl/nieuws/bericht/veel-media-aandacht-voor-pvda-en-pvv/44347/ Het lijkt wel alsof het politici nu pas opvalt dat carnaval in Rio zoveel sexier is dan die in b.v. Oeteldonk. Het een en ander zorgt er voor dat Prins Frits eindelijk volgers krijgt in zijn Twitter-polonaise.

kassakijker73
kassakijker733 feb. 2010 - 10:01

"Wilde de PvdA de verkiezingen uitstellen? Oordeel zelf." Je bedoelt natuurlijk "Lees mijn oordeel"?

LaurensVerhagen
LaurensVerhagen3 feb. 2010 - 10:01

Mooi stuk Francisco. Maarrr... Het - inderdaad neutrale - NU.nl wordt in dit stuk in één adem genoemd met de berichtgeving in de Telegraaf. Dat is niet helemaal terecht vind ik. In het stuk op NU.nl staat namelijk wel degelijk de nuance: "Een woordvoerder laat weten dat het verzoek geen betrekking heeft op de verkiezingen van 3 maart aanstaande, aangezien het daarvoor te laat is." En verderop: "De PvdA benadrukt dat het haar om de toekomst gaat en dat ze niet wil dat deze verkiezingen worden uitgesteld." Francisco, misschien voortaan verder lezen dan alleen kop en intro? Of mis ik ergens wat? http://www.nu.nl/politiek/2174755/pvda-oppert-uitstel-gemeenteraadsverkiezingen.html

Hersenschraper
Hersenschraper3 feb. 2010 - 10:01

...door de media die de macht moeten controleren... We hebben joop.nl, we hebben geenstijl en we hebben nog een heleboel andere sites, kranten en andere media. Elk met zijn eigen kleur. Joop is volgens mij ook opgezet met het idee een duidelijk links geluid te laten horen. En zo is alles weer keurig in evenwicht. Gelukkig weet de lezer van dit alles dat er meerdere bronnen geraadpleegd moeten raadplegen om een objectief beeld te verkrijgen. Prima toch?

BosHout2
BosHout23 feb. 2010 - 10:01

Dat mensen en vrijwel alle media uit deze vragen concluderen dat het op de komende verkiezingen slaat vind ik niet vreemd: - de vragen komen een maand voor deze komende verkiezingen - het is NU koud - er staat nergens dat het over de volgende verkiezingen gaat.

vanderhoorn2
vanderhoorn23 feb. 2010 - 10:01

Ik kreeg ook meerdere malen het NU.nl artikel http://www.nu.nl/politiek/2174755/pvda-oppert-uitstel-gemeenteraadsverkiezingen.html getweet van mensen die blijkbaar moeite hebben om het artikel ook daadwerkelijk te lezen. Met name paragraaf 3, 4 en 5 bleken ongelezen. Maar goed, het is ook lekker makkelijk om al koppen-snellend je mening in 140 tekens te proppen.

vaclavklaus
vaclavklaus3 feb. 2010 - 10:01

Het was gewoon dom van Kalma en Heijnen. Je moet weten dat je het middelpunt van spot wordt met zo'n voorstel. Als je er een item van wilt maken, doe dit dan rondom de vaststelling van de volgende verkiezingsdatum, niet nu. Hoe komt de PvdA ooit in goed vaarwater met zulke kamervragen en een Pronk die het kabinet wil laten vallen.

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods3 feb. 2010 - 10:01

Dit vind ik geen sterke verdediging, Francisco. Er staat inderdaad nergens in de kamervragen dat het alleen maar de volgende verkiezingen betreft. Dat staat wel heel duidelijk te lezen in het bericht dat de PvdA naar het ANP gestuurd heeft en waarop de Telegraf etc. zich op baseerden, en daar had je gewoon op moeten en kunnen wijzen.

BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek3 feb. 2010 - 10:01

Overigens Fransisco, de Democraten in de VS zijn nog rechtser dan de VVD.

Yggdrasil
Yggdrasil3 feb. 2010 - 10:01

Al langer is er een discussie omtrent de verkiezingen en met name die van de lagere overheden waarbij al diverse voorstellen zijn gedaan. Toen ik dan ook het stuk las van de twee PvdA-leden over een nieuw voorstel trok ik geenszins de conclusies die anderen wel razendsnel trokken. Sterker nog ik vond de inhoud wel hout snijden hoewel de verkiezingen verplaatsen naar een warmere periode al eens eerder zijn gedaan. Wat ik echter tamelijk stuitend vind is meteen ook de makke van de PvdA. De twee kamerleden werden al onterecht veroordeeld door het kamp van de tegenstander maar als je dan ook nog eens volledig onder de groene zoden wordt geschoffeld door je eigen partij dan is de fout niet de twee kamerleden, de fout is ook niet het voorstel wat ze hebben gedaan maar de blunder is dat Samson en Bos die twee collega's afbranden met de kwalificatie "uitermate dom". De heren Samson en Bos dienen zich te beseffen dat hun reactie historisch dom is en niet het voorstel wat de leden Kalma en Heijnen hebben gedaan. De hele PvdA dient zich af te vragen waar toch het verlangen vandaan komt om zichzelf op te blazen.

StevenGeurts
StevenGeurts3 feb. 2010 - 10:01

De grote vraag is natuurlijk, meneer Van Jole, waarom Joop kinderachtig met een vingertje moet wijzen? "Telegraaf-media doen alsof ze dom zijn PvdA zou volgens Telegraaf-media komende gemeenteraadsverkiezingen willen uitstellen... ANP-bericht waar ze dat op baseren zegt duidelijk iets anders... " Waarom geen bericht gewoon puur gewijd aan hoe de vork dan wel in de steel zit? Om concurrentie hoeft het niet te gaan, de Telegraaf en Joop vissen uit andere vijvers. Dat de Telegraaf op de Joop-redactie onderdeel van spot is, hoeft niet te worden uitgedragen op deze website. Wat begon als een veelbelovend "alternatief geluid" gaat rap de verkeerde kant uit. Richt jullie eens op wat media zou moeten doen, ipv mensen erop te wijzen dat andere media het fout doen.

rgeurtsen
rgeurtsen3 feb. 2010 - 10:01

Wester is een redelijk goed journalist, en hij is zo ongelofelijk CDA-minded, dat dit soort manipulaties en de ongeremde gevolgen hem het grootst mogelijke plezier doen. De grootste sufferds en verliezers waren: Hamer, Bos en Samsom.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa3 feb. 2010 - 10:01

Mijnheer Van Jole, In de logica klopt het ook, twee keer lieggen is één keer de waarheid zeggen. Mostafa! nou ben je echt de weg kwijt. Denkt u ?

BengaBenga
BengaBenga3 feb. 2010 - 10:01

lol: "de Democraten (de Amerikaanse versie van de PvdA)" Serieus? Francisco, wel eens de standpunten van de Democraten bekeken? De VVD komt nog wel een stukje links van de Democraten uit. Daarbij heeft Bos gewoon toegegeven dat het een domme fout is geweest. Als je de Telegraaf geen munitie geeft kunnen ze ook niet schieten... Lekker makkelijk om altijd maar de vervelende rechtse media de schuld van alles te geven, maar zelfkritiek is waarschijnlijk een stuk nuttiger.

Peter502
Peter5023 feb. 2010 - 10:01

Het is hoe dan ook non-nieuws, en hoe ook de ware toedracht, het wekt de indruk dat de PvdA probeert de aandacht af te leiden van de werkelijke issues.

Janssen3
Janssen33 feb. 2010 - 10:01

Eens kijk of die na 4 geblokkeerde reacties er nou wel doorheen komt... Is het nou echt moeilijk om toe te geven dat de timing gewoon ongelooflijk slecht was. Van zulke seniore kamerleden mag je toch verwachten hoe de politiek rond verkiezingstijd werkt, en hoe de media daar op inspringt. Dat doet echt niet alleen de Telegraaf... Zo'n beetje alle media hebben dit bericht op deze manier geinterpreteert, en zelfs Lodewijk Asscher en Wouter Bos toegeven dat dit gewoon een hele domme actie is geweest.

heinhenderson
heinhenderson3 feb. 2010 - 10:01

Geestig, mijn commentaar van eerder heeft het niet gehaald. He was een genuanceerd commentaar, gebracht als suggestie van een citaat van Van Jole. Het illustreerde datVan Jole zich makkelijk laat verlijden, dan wel uit de tent lokken, door Geenstijl. Onder dit alles is de schijn van persoonlijke vete en weerzin niet weg te denken. Rood/links is goed, rechts/conservatief is fout. Ongeacht de inhoud. Het statement van de twee kamerleden was ontzettend dom en onhandig. Het was ondoordacht en vroeg aan alle kanten om ongenuanceerd te reageren. Wat dat betreft is PvdA er goed vanaf gekomen. 1 de timing is slecht, vlak voor de verkiezingen, of je nu wel of niet het pas over de volgende termijn hebt 2 Het is in Nederland zelden te koud, duizenden mensen springen op 1 januari in de zee, al honderden jaren gaan wij over straat in de kou 3 Als er al reden is om verkiezingen in een bepaald seizoen te houden, doe dan onderzoek, kom met cijfers, redenen 4 Als je over het naar buiten brengen van zo'n punt 5 minuten nadenkt, over de mogelijke impact, tegen slechte peilingen PvdA... wat vermoed je dan dat je moet schrijven en wat (niet) weglaten.... Heer Van Jole, dit artikel klinkt als: Met de kennis van nu hadden we het toen anders gedaan, maar nu willen we niet geplaagd worden. Herkenbaar?

BosHout2
BosHout23 feb. 2010 - 10:01

"Hij (Samson) ging lachend door het stof, al voegde hij er en passant nog even snel aan toe dat het niet ging om deze verkiezingen." Waar zegt Samson dat precies? Heb het nog eens teruggekeken, maar hoor het hem niet zeggen. Alleen op aandringen van vNieuwkerk zegt Samson dat het niet waar is.

BasTaart2
BasTaart23 feb. 2010 - 10:01

Meneer van Jole, u roeptoetert nu heel hard dat het allemaal leugenaars zijn, van Frits tot GS. Maar om uw eigen woorden eens te nemen: "Er staat nergens dat het gaat om de komende gemeenteraadsverkiezingen" Hier heeft u gelijk. Echter, in de door u aangehaalde voorbeelden van Frits Wester en zelfs GeenStijl zie ik ook NERGENS 3 maart 2010 staan. U wel? Komt bij dat uw zin "er staat nergens dat het gaat om de komende gemeenteraadsverkiezingen" ook omgedraaid kan worden. Er staat namelijk ook nergens dat het daar niet over gaat. In deze schreeuwt u dus net zo inhoudsloos als uw aartsvijanden. Sneu.

averechts
averechts3 feb. 2010 - 10:01

Ik vind dit echt van een dusdanige kleinzieligheid getuigen om hier nu weer op terug te komen om een gelijk te halen wat er blijkbaar gewoon echt niet is??

WilliamP
WilliamP3 feb. 2010 - 10:01

En dan vandaag de vragen terugtrekken. hoezo geloofwaardig. Ik zeg, stoppen met deze partij, zou een zegen voor N'land zijn.

Andre2
Andre23 feb. 2010 - 10:01

De leugen regeert al jaren. Tachtig procent van wat zich in de maatschappij afspeelt is direct of indirect gebaseerd op bedrog, bij de journalistiek is het percentage minstens even hoog. Redacties van kranten, actualiteitenprogramma's e.d. zijn inmiddels zo ingekrompen dat ze niet of nauwelijks de tijd hebben kritisch naar de berichtgeving te kijken. Een klein groepje onderzoeksjournalisten proberen nog de naam van de journalistiek hoog te houden, maar worden structureel tegengewerkt (wie herinnert zich nog de 'behandeling' van Arnold Karskens m.b.t. de beslissing om naar Afghanistan te gaan?) Het grootste deel van de wetenschappers functioneert als een soort nieuwe priesterklasse die kritische geluiden probeert glad te strijken. Telegraaf, WNL en Geen Stijl e.d. blèren al jarenlang dat journalisten bij de omroep allemaal 'links' zijn, maar ze hebben daar tot op de dag van vandaag geen enkel steekhoudend argument voor kunnen geven, of het zou zo moeten zijn dat 'kritisch zijn' hetzelfde is als 'links' (terwijl dat z.g. 'kritisch zijn' heel erg bitter tegenvalt). De leugen regeert, tot het te laat is.

PedroS2
PedroS23 feb. 2010 - 10:01

Natuurlijk hadden de beide Kamerleden het wel over de KOMENDE gemeenteraadsverkiezingen. Ze verwijzen immers naar een artikel 'Campagne in de vrieskou' dat over de komende gemeenteraadsverkiezingen gaat. Je moet wel heel erg blind zijn aan je linkeroog om deze onvergeeflijke PvdA-blunder goed te praten.

Riesch
Riesch3 feb. 2010 - 10:01

Ach, wie heeft het monopolie op de waarheid? De leugen regeert, bij wie niet. Het mooie van Geenstijl vind ik dat ze het zelf van te voren aangeven bovenaan hun site: "tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend." Wel zo eerlijk. Wie toch nog moet reageren, laat dus eigenlijk zien op een of andere manier toch betrokken te zijn bij wat er ongefundeerd wordt gesuggereerd. Het zegt dus iets over de tactiek. Het is journalistiek met een psychologisch karakter. Je roept een suggestie en merkt aan de reactie of er inderdaad iets fout zit. Die tactiek heeft Nederland wel op scherp gezet de afgelopen jaren. Wat je er ook van mag vinden. En de linkse media die constant een 1-2-tje spelen met elkaar en politici, is dat nou zo fris?

martijn4
martijn43 feb. 2010 - 10:01

Als Twitter fan begrijp je vast ook dat het medium zijn beperkingen heeft. Voor nuance is in een bericht van max. 140 tekens weinig ruimte. Wester kan ook bedoelen dat de verkiezingen in de toekomst uitgesteld moeten worden maar zijn tweet is nu voor tweeerlei uitleg vatbaar.

stefanhoogland
stefanhoogland3 feb. 2010 - 10:01

Geef toch gewoon toe een fout gemaakt te hebben. Dit is gewoon jezelf ergeren aan Geenstijl.

1 Reactie
kwelwater
kwelwater3 feb. 2010 - 10:01

Ondanks dat ik er zeggen en schrijven 2x geweest ben op de site van geen stijl, erger ik mij graag aan geen stijl, de telegraaf heb ik volgens mij nog nooit gelezen, en ondanks de jaren 50 karikatuur van hun nieuwe aanvoerder erger ik me er toch aan.

Martijn46
Martijn463 feb. 2010 - 10:01

Ik kan nog een leuk, nou ja, leuk?, voorbeeldje geven van de DeTelegraaf te werk gaat. Een poosje geleden was de heer Paradijs, hoofdredacteur van De Telegraaf te gast bij Pauw & Witteman. In dat zelfde programma trad ook Herman Finkers op, dit maal als woordvoerder van een actiegroep die tegen een vliegveld in Twente was. Toen Paradijs Finkers voor hield dat het toch wel makkelijk was dat hij, Finkers, vanaf Twente mooi naar de Canarische eilanden kon vliegen, antwoordde Herman dat hij helemaal niet naar de Canarsiche eilanden toe wilde. Waarop onze wakkere Paradijs de gevolgtrekking maakte: "De heer Finkers haalt zijn neus op voor mensen die naar de Canarische eilanden willen". Het volledig en opzettelijk uit de context halen van een uitspraak of opmerking is een bewuste strategie van deze pulpkrant. En dat had niet beter geïllustreerd kunnen worden dan door deze (bewuste) verdraaiing van Finkers woorden. Het zegt bedenkelijk veel over onze samenleving dat De Telegraaf zo'n veel gelezen krant is.

1 Reactie
paulvr2
paulvr23 feb. 2010 - 10:01

Als werkstudent werkte ik via een uitzendbureau voor De Telegraaf, vakantieabonnementjes omzetten. Als je overuren moest maken kreeg je in de kelder een gratis avondeten. Ik heb zowel in de lift als in die ruimte journalisten en redacteurs meermaals openlijk met elkaar horen overleggen hoe ze uit persberichten dingen zouden weglaten of verdraaien om er een hele andere betekenis aan te geven. Dat deden ze toen en dat deden ze nu. Toen was alleen erger omdat er meermaals mensen zelfmoord pleegden na een volstrekt onterechte laster- om niet te zeggen leugencampagne in De Telegraaf.

BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek3 feb. 2010 - 10:01

nou: * Heeft u het ook zo koud bij het campagnevoeren voor de gemeenteraadsverkiezingen? * Heeft u het ook zo te doen met al die vrijwilligers van uiteenlopende politieke partijen die deze weken campagne voeren voor de gemeenteraadsverkiezingen? * Bent u bereid te onderzoeken wat de voor- en nadelen zijn van verplaatsing van de gemeenteraadsverkiezingen naar een warmer tijstip? Als ik die vragen zo eens lees, die zijn toch allemaal redelijk op het heden gericht. "Hebt u het koud" is onvoltooid tegenwoordige tijd, "deze weken" is redelijk recent. In de derde vraag gaat het wat mij betreft over de komende verkiezingen. En dan de timing van de vragen? Nee Fransisco, je overtuigt me totaal niet.

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten3 feb. 2010 - 10:01

Waarom richt jij je blik niet op 'rechtse sites'. Daar vind je vast veel geestverwanten. Je kritiek is ondermaats en onder de gordel.

[verwijderd]
[verwijderd]3 feb. 2010 - 10:01

Het is een methode die we kennen van bijvoorbeeld de Amerikaanse zender Fox News, volgens eigen zeggen het grote voorbeeld voor de Telegraaf. Die rechtse zender heeft als strategie om over de Democraten (de Amerikaanse versie van de PvdA) zoveel mogelijk twijfel te zaaien. Zo geloven vele Republikeinen inde US dat; Obama geen US burger is...geboortebewijs zou vals zijn. Obama de socialistische Duivel is. Obama alle banken en de autoindustrie genationaliseerd heeft, Dat de gezondheidszorgvernieuwing doodscommissies heeft om te euthanaseren... enz..enz...enz... De Telegraaf heeft een mooi voorbeeld. Wakker Nederland mist straks alleen nog een presentatrice a la Sarah Palin. Ik ben benieuwd wie die rol op zich gaat nemen.

1 Reactie
mees.
mees.3 feb. 2010 - 10:01

Precies.... Foxnews, die gek van een Dominique Weesie is ook verkikkerd op Foxnews, hoe ziek moet je zijn dat nog te zien als een goede zender? Het is de manier waarop de Telegraaf ook schrijft, het meeste is gebaseerd op leugens, pure verdraaiingen en laster. Die krant is alleen maar goed voor de kattenbak, een krant zonder enige diepgang, net als de mensen die hem lezen.

ReinderVLC
ReinderVLC3 feb. 2010 - 10:01

Nou van Jole, nu heeft de rechtse media het weer gedaan. Is het niet zoals de opperleider van de PvdA zelf al zei gewoon een fout in de kamervragen door niet te stellen dat het niet om dit jaar ging? Maar ach, dat wordt in dit stukje natuurlijk weer niet genoemd... Denk daar maar eens over na...

1 Reactie
HanzChristian
HanzChristian3 feb. 2010 - 10:01

Nou Reinder ik heb je stukje gelezen en denk dat ik wel begrijp wat je probeert te zeggen bedankt voor je bijdrage. Niet? Maak daar maar even een chocoladeletter van.

adlag
adlag3 feb. 2010 - 10:01

Francisco, je hebt helemaal gelijk. Niet alleen de Telegraaf maar ook RTL-Nieuws houdt ervan om nieuws te *maken*. @Zingende Zaag: Wie u ook moge zijn. De fout waar Wouter Bos het over heeft, is niet dat de Kamervragen inhoudelijk verkeerd waren, maar dat je als kamervragensteller alleen die vragen moet stellen die niet gemakkelijk door je tegenstanders opzettelijk verkeerd geïnterpreteerd kunnen worden.

2 Reacties
doeidoei
doeidoei3 feb. 2010 - 10:01

Hoi Ad, Het doet toch allemaal heel amateuristisch aan. Als de PVDA dat op zich redelijke voorstel wil doen om kiezers niet langer door de kou te laten banjeren, waarom doet men dat voorstel dan niet na de gemeenteraadsverkiezingen? Die vinden mogelijk plaats in het zonnetje. En ik snap de heer van Jole ook niet. Ook in de door hem geciteerde teksten staat niet dat het om toekomstige verkiezingen zou gaan. Door de Geenstijl-waas die ik bij de heer van Jole vermoed, leidt dat m.i. tot een soort persoonlijke vendetta. Daar is niemand bij gebaat, en al helemaal de PVDA niet. En het enige dat gebeurt is dat de zepert nog verder uitvergroot wordt. Wie wordt hier nu beter van?

BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek3 feb. 2010 - 10:01

Dus nu moet de boodschap van Bos ook al achteraf bijgestuurd worden? Wat bedoelen ze nu met zijn allen bij die PvdA?

WilliamP
WilliamP3 feb. 2010 - 10:01

En zo is met deze column Joop definitief to Geen Stijl 2 verworden. Als dit het typisch linkse tegengewicht moet zijn, dan wordt het nooit niet wat. Nu wordt het een spelletje wie heeft de langste. Triest

1 Reactie
rgeurtsen
rgeurtsen3 feb. 2010 - 10:01

Uw mededeling over de vergelijking van Joop.nl en GeenStijl.nl begrijp ik niet. Een bezoek aan GeenStijl.nl laat een bewust gekozen taal-format zien, dat in gesproken vorm en straks op TV geen stand kan houden. In geschreven vorm heeft deze grofheid het effect van mislukte zelf-bevrediging - het stimuleert, maar houdt niet op. De echte release komt niet. Iemand die er niets mee heft, kert zich zonder gekwetst te voelen schouderophalend af van wat hij of zij leest. Op TV zal dit zeker niet lukken. Ik ben wel benieuwd of onder de huidige leiding van het publieke omroepstelsel we een bleek afgetrokken Glenn Beck leugen-stijl gaan krijgen. Eigenlijk moet ik er niet aan denken. Joop.nl concurreeert wat mij betreft niet met GeenStijl.nl. Wel mis ik verklarende informatie. Op de gebieden van 'economie', 'wereld' en 'groen' mis ik de berichten en betere columnisten die de werkelijke cijfers en bewegingen laten zien, en niet blind varen op nieuws of politiek geklater. Kwestie van redactie beleid? Kwestie van geld? Op vragen en opmerkingen hieromtren is zelden een steekhoudende reactie gekomen. Jammer voor Joop.nl.

paulvr2
paulvr23 feb. 2010 - 10:01

En dat type leugenaars hebben niet alleen alle commerciële media in handen maar komen dan met een zielig gezicht vertellen hoe "links" de publieke omroepen wel zijn. Minder goed nadenkende types als Plasterk trappen daar dan natuurlijk in en geven er maar liefst twee tegelijk zendtijd door terwijl een van de twee door oplichtingspraktijken van De Telegraaf tot stand is gekomen (de facto meer dan gratis lidmaatschap van die nieuwe omroep voor alle Telegraaf abonnees. En alsof dat nog niet genoeg is meent Plasterk dan ook nog dat KRO met NCRV en VPRO met VARA moeten fuseren, had hij er dan niet beter aan gedaan om eerst die twee Telegraaf spruiten te laten fuseren alvorens hen toegang tot ons bestel te verlenen? En waarom geen woord over kleurloos rechts? Niets over AVRO en Tros om te fuseren, of EO met NCRV en KRO. De man is van de PvdA maar net als bij Kok had hij net zo goed een VVD-er kunnen zijn! Daarom zul je mij geen PvdA meer zien stemmen, het ontbreekt hen ten ene male aan visie.

1 Reactie
RodeKater2
RodeKater23 feb. 2010 - 10:01

Kort samengevat komt je tekst neer op: Linkse journalistiek is altijd goed. Objectief is niet-links dus rechts en dus fout Jokken voor de goede linkse zaak mag. Dan de linkse visie. Deze is bij het voltooien van de verheffing van de arbeider aan revisie toe. Zoek-en-vervang arbeider door allochtoon cq moslim in de visie geeft niet de juiste antwoorden.

Paradox2
Paradox23 feb. 2010 - 10:01

Is het nieuws dat de koppen van de Telegraaf en co niet bijzonder accuraat zijn? Ik vind de nieuwswaarde als ze een keertje kloppen een stuk groter. Hulde voor Bos zijn hand in eigen boezem te steken. Het getuigt niet van timing een onderwerp als deze voor het begin van de campagne naar buiten te brengen. Ik geloof dat de PVDA dat inmiddels ervaren heeft.

1 Reactie
AlbertHofmann
AlbertHofmann3 feb. 2010 - 10:01

Dat wordt wat op televisie...zal Telegraaf teevee ook sommige programma ondertitels gaan onderstrepen?

ErnsTT2
ErnsTT23 feb. 2010 - 10:01

Ach, het is bekend dat de Telegraaf en zijn voortbrengsels het presteren om ieder feit zo te verdraaien dat ze er alle kanten mee op kunnen, als het maar de verkeerde is. Dat deden ze in 40-45, en dat doen ze nog steeds, het enge is alleen dat ze kennelijk via het CDA een ingang op het ministerie van Plasterk hebben en zo zelfs staatsgefinancierde propaganda zendtijd krijgen. Maar goed, hoe dan ook zou het goed zijn als de PvdA er juist voor zou zorgen dat er veel verkiezingen in de vrieskou zouden zijn, namelijk dat er naast de gemeenteraads verkiezinen, gelijk tweede kamer verkiezingen komen, zodat de Telegraaf/VVD/Ton/PVV combinatie zelf kan gaan laten zien dat ze in staat zijn de problemen op te lossen, want het enge wat ze tot noch toe laten zien is dat ze problemen die er niet zijn weten te benoemen waardoor ze ontstaan, en ze dan uitvergroten... Maar dat is nog geen regeren... Opvallend ook weer dat Wilders weer wegloopt voor de verkiezingsdebatten, hij beseft kennelijk dat als het op oplossingen aankomt hij niks te vertellen heeft. Kortom; Beste PvdA, Laat het pluche even voor wat het is, en zet het beste (democratische) beentje weer eens voor, en geef de Kiezer zijn kiesrecht terug in handen. Het is niet van niks dat echte progressieve democraten als Pronk en Stemerdink daar toe oproepen. Het zal even doorbijten worden voor de huidige machtshebbers, om aan te zien hoe de ex-VVD en ex-LPF er weer een potje van maken, dat is echter de enige manier om het volk te laten zien dat daar op stemmen de samenleving verder ontwricht, je kunt het ze namelijk wel gaan "uitleggen" het is echter gebleken dat deze regering niet zo goed kan uitleggen wat niet uit te leggen is. Nationalisme is namelijk maar op een manier te relativeren, dat is door het aan de macht te laten knabbelen, waar dan altijd in ene duidelijk word dat dat het enige is waar het hen om te doen is, zelfbejag!

1 Reactie
RodeKater2
RodeKater23 feb. 2010 - 10:01

Je bijdrag roept bij mij wel wat vragen op. Sinds 2002 is er veel veranderd, zoveel is wel duidelijk. Wat is nu concreet jouw alternatief voor de PVV? De PvdA moet volgens jou het democratische beentje voor zetten, wat houdt dat in? Hoe gaan we om met de groeiende maatschappelijke invloed van religie? Ik ben benieuwd naar je antwoorden

[verwijderd]
[verwijderd]3 feb. 2010 - 10:01

Gewoon een mega blunder van Kalma en Heijnen. De andere partijen konden -terecht- hun geluk niet op. Bos heeft ook aangegeven dat Kalma en Heijnen uilskuikens zijn. Wat ontzettend flauw om daar dan de boodschappers (ditmaal de Telegraaf, overigens niet mijn krant) daarvan de schuld te geven. Doet mee een beetje denken aan een jengelende, stampvoetende kleuter die zijn zijn niet krijgt.

1 Reactie
JanVG2
JanVG23 feb. 2010 - 10:01

helemaal mee eens. Overigens, zoals al vaker gezegd, de Telegraaf was niet de enige die het bericht zo opvatte. Het feit dat sommigen dat blijkbaar hier niet wil zien, ondanks dat het zelfs door allerlei PvdA organisaties wordt erkend, lijkt er toch vooral op te wijzen dat het niet om leugen of waarheid gaat, maar een afrekening met een `vijand'....

sam tosha
sam tosha3 feb. 2010 - 10:01

Dat je je nog lang de Telegraafse Hetze Media tegen het LICHT mag houden Fransisco!

1 Reactie
Janssen3
Janssen33 feb. 2010 - 10:01

Heb zulke kritiek op dit stukje van Van Jole, en je reactie komt er niet doorheen. En dat voor een artikel met als kop "de leugen regeert nog steeds"