Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De lange, lange treinreis

  •  
13-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
treinb_300.jpg
Tover je scherm om in een coupéraam: 7500 kilometer van Bejing naar Moskou, binnen 4 minuten
Je kent dat gevoel wel, je staart uit het coupéraam, de wereld glijdt aan je voorbij en het lijkt alsof je in een film beland bent. Rubén Sánchez en Cristina Fernandez weten die ervaring goed te vangen in een filmpje over een treinreis met de Trans-Mongolië en Trans-Siberië express. Kijk fullscreen en tover je scherm om in een coupéraam.
Deze route van Bejing naar Moskou is de op twee na langste treinreis die je ter wereld kunt maken. In 131 uur, oftewel 5 dagen. Met aan boord een restauratie, couchettes en buiten een wereld die aan je voorbij trekt: van nomadenkampen tot wereldsteden.
De keelzang en muziek is van Seeda , een Mongoolse band die nu door Europa toert.
Iedere woensdag in Lekker: Reizen

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (3)

drsAndus
drsAndus13 mrt. 2013 - 13:13

Mooie muziek ook! http://www.youtube.com/watch?v=ue1EihxQVNo

hphilippens
hphilippens13 mrt. 2013 - 13:13

Voor mij bekende beelden. Vele jaren geleden maakte ik de reis met de transsiberische spoorlijn, en in die tijd waren er militaire spanningen tussen China en de USSR. Mijn reist voerde bovenlangs, via onder andere Irkoetsk naar Chabarowsk en verder mochten wij westelingen niet, want Wladiwostok was verboden gebied. Ik herinner me dezelfde soorten dorpjes met de orthodoxe kerken die tussen de gekleurde daken uitstaken, de houten huizen van Irkoetsk. En de stomende samovar waar je steeds nieuwe thee mee kon krijgen. ik heb nog foto's van de uitzichten, inclusief de tentenkampen van het sovjetleger aan de grens. Nostalgie dus. Te meer omdat de beelden vooral nog Russisch zijn en nauwelijks mongools.

roher
roher13 mrt. 2013 - 13:13

Dan rijdt de trein weer vooruit en dan weer achteruit hoort dat zo.....