Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Remkes: boerencrisis reikt veel verder dan stikstof

Bemiddelaar noemt eerste overleg zonder protestboeren "buitengewoon constructief"
Joop

De lange armen van Erdogan

  •  
26-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
online682sm

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (10)

Tigranes
Tigranes27 okt. 2020 - 14:59

@Leontrotsky, "Het leger van Turkije is 2 of 3 keer sterker dan alle legers van alle EU landen samen + het EU leger erbij." Nog steeds aan het trollen zie ik, afijn alleen het VK en Frankrijk zijn al op zichzelf sterker dan Turkije op militair gebied. "De EU (en met name Nederland) zou dus haar toon iets mogen matigen, ik snap dat men een externe scapegoat zoekt om de binnenlandse problemen in de EU te maskeren maar je kan beter niet Turkije daarvoor gebruiken." Hier verwar je de EU met Turkije die een externe scapegoat zoekt om binnelandse problemen te maskeren. Dit is exact wat Turkije / Erdogan al een aantal jaren aan het doen is.

Leontrotsky
Leontrotsky27 okt. 2020 - 13:54

Het leger van Turkije is 2 of 3 keer sterker dan alle legers van alle EU landen samen + het EU leger erbij. De EU (en met name Nederland) zou dus haar toon iets mogen matigen, ik snap dat men een externe scapegoat zoekt om de binnenlandse problemen in de EU te maskeren maar je kan beter niet Turkije daarvoor gebruiken.

1 Reactie
axetothehead
axetothehead28 okt. 2020 - 11:02

Werkt het zo? je mag alleen wat zeggen als je een groot leger achter je hebt...Mooie wereld zou dat worden, verklaard ook direct jouw nick.

BigKnor
BigKnor27 okt. 2020 - 11:41

Tekenaar is misschien geïnspireerd door de Serio-Comic War Map for the year 1877? https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/18/Satirical_map_of_Europe%2C_1877.jpg

Max6
Max627 okt. 2020 - 8:13

De tekenaar is had Syrië ook wel een groen vakje mogen geven. Het lijkt er op dat Erdogan Syrische strijders overal weet in te zetten. Dat is wel makkelijk, want Turkse doden is intern natuurlijk moeilijk te verkopen... (dat er Syrische huurlingen onder Turks bestuur sneuvelen is niet zo erg). Ondertussen staat de Lira op het laagste punt in 20 jaar... en dreigen er sancties van de VS aan te komen... Om de mensen (nogmaals) af te leiden zal Erdogan ondertussen wel op zoek zijn naar het volgende groene vakje.

5 Reacties
De Baas
De Baas27 okt. 2020 - 9:33

dat westelingen die duizenden kilometers vandaan komen daar doden, schieten en bombarderen is ok , maar Turkije van wie het de buurlanden zijn en haar omgeving is het de lange arm van .......... hahahahahahaha . Het is niet voor niets dat niemand Westen nog serieus neemt , zelfs USA niet

Max6
Max627 okt. 2020 - 9:50

@Hakim, ik zeg nergens dat wat 'het westen' doet 'ok' is... dat maak jij er van. Ik heb eigenlijk alleen maar medelijden met de Turken, die zich onder deze populist naar de rand van de afgrond laten leiden.

Jerry Bidet
Jerry Bidet27 okt. 2020 - 9:51

@hakim USA is het westen slimmerik.

Dave Velzen
Dave Velzen27 okt. 2020 - 10:40

Ja hoor zeker wel. Toen ik 10 jaar geleden nog politiek actief kwam. Kwam er een Koerd naar mij toe en die zei Erdogan is grijze wolf. Wat had deze meneer gelijk. Erdogan is een grijze wolf en zijn doel is landje pik en delen Europa veroveren.

Buitenstaander
Buitenstaander27 okt. 2020 - 10:53

@Hakim Fijn dat u een fan bent van Erdogan. Het geeft idd een duidelijk inzicht in waar het Westen en Turkije verschillen, en ook niet snel tot elkaar komen. Niet voordat het Ottomaanse Rijk weer hersteld is.