Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Finland vraagt lidmaatschap NAVO officieel aan

Russische dreigementen maken geen indruk
Joop

De laatste ronde

  •  
05-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
000

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (10)

Dave Velzen
Dave Velzen6 nov. 2020 - 6:36

Nog effe geduld hoor. Wel heeft Biden de populair vote gewonnen hij heeft 2,7 a 2,8 % meer stemmen dan Trump.

Paulus3
Paulus35 nov. 2020 - 20:59

De meeste verkiezingen daaar gaan maar over twee partijen, over een paar staten, en over een paar percentages verschil. Deze keer is het niet anders. Ook is conflict en stemmen verdoezeling probeersels tussen die twee niet nieuw. Jim Crow, volks opstootjes, Macarthyisme, rellen bij racisme, schieten op studenten, enz. Dat land is altijd al zo'n achterbakse bijna burgeroorlog zooi geweest. Wat nieuw is, is dat we deze binnenlands politieke aangelegenheden zo breed en in detail op TV en internet zien.

Oki Doki
Oki Doki5 nov. 2020 - 16:31

Wat dat betreft heeft het Westen ook nog een hele lange weg te gaan als het een harmonieus gebied wil worden waarin iedereen elkaar kan vertrouwen. Dat je er op kunt vertrouwen dat iedereen oprecht met goede bedoelingen iets van een samenleving wil maken voor ieder mens.

2 Reacties
Paulus3
Paulus35 nov. 2020 - 21:08

'Het westen'? Wat is dat? Dit gaat over de VS. Dat is een apart achterlijk imperium. Ga dat nu niet met Nederland, Spanje, New Zeeland, of Zweden vergelijken. Die hebben due helemaal niet het zelfde staat bestel of politieke of sociale onderbeschaafdheid. Men moet vershillen of overeenkomsten eigenlijk zien. Niet onder vage naampjes. Zo is Taiwan meer als Frankrijk dan Frankrijk als de VS, Wit Rusland meer als Kambodia dan als Canada, enz.

Mokker
Mokker5 nov. 2020 - 22:47

Alleen het westen? Het is allemaal niet perfect in de wereld, maar afgezien van wat dunbevolkte gebieden in de wereld en misschien Japan is ' het Westen' vanuit de persoonlijke kansen en mogelijkheden gezien een van de betere plaatsen om te verblijven, juist omdat de onbetrouwbaarheid van mensen en overheidsorganisaties (eg corruptie, en het nakomen van afspraken) relatief laag is.

The Apple
The Apple5 nov. 2020 - 14:51

De eerste ronde, want al dat gelul over "verbinden" is natuurlijk flauwekul. De aanhangers van Trump, Baudet en Wilders zijn de vijand, wen er maar aan.

4 Reacties
BobSon2
BobSon25 nov. 2020 - 15:12

Wellicht als je geïndoctrineerd bent . Dan denk je met termen als vijand wanneer je het over andere mensen hebt met een andere mening/visie.

The Apple
The Apple5 nov. 2020 - 15:57

Het zou goed kunnen dat degenen die de oorlog hebben verklaard aan links, met kreten als: "de kogel kwam van links", geïndoctrineerd waren, maar je bent dom als je die oorlogsverklaring niet serieus neemt.

Henri Zwols
Henri Zwols5 nov. 2020 - 16:50

Als je de andere kant als 'de vijand' beschouwd dan wordt verbinden inderdaad erg lastig. En dat is ook een beetje het punt van wat er mis gaat in de VS.

The Apple
The Apple5 nov. 2020 - 17:36

Henri Zwols - Je moet eens letten op het taalgebruik van de aanhangers van Baudet, Wilders en vooral die van Trump. Je bent toch wel heel naief als je dat niet serieus neemt. Of iemand nu "Allāhu ʾakbar" schreeuwt of "vuile communisten", ik neem het in beide gevallen even serieus.