Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De klok is weer een uur teruggezet

  •  
30-10-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
881 keer bekeken
  •  
image1

Meer over:

cartoon, wintertijd
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (5)

Prisunic
Prisunic30 okt. 2022 - 16:08

Rechts is sowieso altijd blij als de klok wordt terug gezet.

Juppé🎗
Juppé🎗30 okt. 2022 - 9:44

Tja van mij mag het altijd zomertijd blijven. Wij hebben dat uur er inderdaad gisteravond al aangeplakt. Dat het vannacht twee keer half drie was daar heb ik geen bewuste belevenis meer aan sinds onze wilde jaren voorbij zijn. Bijna alle klokken gaan vanzelf, behalve die in oude hobbieauto , dat is een cabriootje dus die blijft op zomertijd. Antieke uurwerken zoals het hoort altijd op 10 over 10. Ik begrijp dat er in europa geen meerderheid is voor altijd zomertijd. Altijd wintertijd is doodzonde dus dan maar twee keer per jaar schakelen. Zo erg is dat dus niet.

2 Reacties
pahan
pahan31 okt. 2022 - 6:16

Altijd wintertijd is veel natuurlijker, zullen we de discussie gewoon weer eens opstarten? :)

Juppé🎗
Juppé🎗31 okt. 2022 - 10:56

« Altijd wintertijd is veel natuurlijker, zullen we de discussie gewoon weer eens opstarten? :)« ……dat wel, er zijn bij allebei voordelen. Die kunnje proberen te combineren en dan hebbje het nadeel van schakelen. Het was niet mijn bedoeling de discussie te herstarten. Er zijn grotere problemen. Je kunt veel zelf, zo doe ik bij wintertijd overdag dingen wat eerder, vooral buiten..

Eric Minnens
Eric Minnens30 okt. 2022 - 9:21

"De klok is weer een uur teruggezet" Dus dat irritante gejengel van die kerkklok dat ik op dit moment door mijn dubbele beglazing hoor, had eigenlijk een uur geleden al voorbij moeten zijn geweest... Lekker dan.