Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De kleine basketballer die kampioen werd

  •  
29-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
klein_300.jpg

Brandon Todd is 1,65 meter, werd topscorer in een sport voor reuzen

Brandon Todd is klein maar al sinds kind dol op basketballen, een sport bij uitstek voor lange mensen. Niettemin bleef hij trainen op dunken, de sprong waarbij je de bal in de basket legt, dag in dag uit. Het leek een kansloze onderneming.
Tot hij op een dag een foto zag van een Russische gewichtheffer die een overwinning vierde. De sporter sprong tot Todds verbazing heel hoog in de lucht, wel een meter. Precies de afstand die hij nodig had om bij de basket te komen. Dat bleek de sleutel om het onmogelijke te realiseren.
Todd werd  professioneel basketballer en eindigde zijn carrière als de op een grootste topscorer uit de geschiedenis van zijn team. Met bovenstaande mini-docu Five/Five , een verwijzing naar zijn lengte 5’5″, wil Todd anderen inspireren hun fysieke beperkingen niet voor lief te nemen: “Ik heb al deze dingen niet alleen voor mezelf gedaan maar voor ieder van jullie die buitengesloten wordt, uitgelachen, of altijd pas als laatste gekozen. Je grootste barrière is niet je tegenstander maar ben je zelf.”

Meer over:

kijk nou
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

dino_radja
dino_radja29 sep. 2013 - 11:09

kijk ook eens naar Spud Webb. Ietsje langer(5 cm, of 2") maar ook NBA dunk kampioen.

LastShadowPuppet
LastShadowPuppet29 sep. 2013 - 11:09

Brandon Todd is helemaal nooit professioneel basketballer geweest, voor zo ver ik kan nagaan. College-ball is het hoogste wat hij heeft gehaald. Volgens Wikipedia is ie momenteel "Fitness expert, exercise instructor, Rehabilitation Specialist".