Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De jungle in Calais zoals je hem nog nooit gezien hebt

  •  
07-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
89 keer bekeken
  •  
Vijfduizend vluchtelingen waren op weg naar hun eindbestemming: de UK. Onderweg zijn ze gestrand in de Jungle van Calais, een erbarmelijke sloppenwijk in het hart van Europa. Dit vluchtelingenkamp is een symbool geworden van de actuele migratiecrisis.
‘2Doc: Calais. Welcome to the Jungle’ is een Nederlandse documentaire, die alles in het kamp laat zien. De bewoners, de inwoners van Calais, maar ook de vele vrijwilligers-initiatieven, die zonder enige coördinatie met elk hun eigen intentie hulp bieden.
Makers Teun Voeten (oorlogsfotograaf en cultureel antropoloog) en Maaike Engels (filmmaker en videokunstenaar) vragen zich in de documentaire af: hoe leven de mensen hier samen? Wat drijft de honderden vrijwilligers die elk weekend weer naar de Jungle komen om de migranten te helpen? En waarom faalt de migratiepolitiek van Europa? De documentaire kijkt kritisch naar de hulpverlening, de media, de vluchtelingen en de autoriteiten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.