Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ironische speling van het lot: wapenlobbyiste in rug geschoten door eigen zoontje

  •  
09-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2016-03-09 om 18.12.26
Je zou bijna denken dat het om een ironische grap gaat, maar niets is minder waar: een Amerikaanse liefhebber van wapens en voorvechter van wapenbezit is deze week door haar eigen zoontje in haar rug geschoten.
Jamie Gilt is een 31-jarige vrouw die er geen doekjes om windt op internet: wapens zijn goed en we zouden ze allemaal moeten hebben. Om je te kunnen verdedigen, maar ook om je kinderen te kunnen beschermen. Maar uitgerekend haar eigen kind bracht haar bijna om het leven met haar wapen.
Gilt zat met haar vierjarige zoon in haar auto toen het jongetje, dat niet in zijn kinderstoeltje vast zou hebben gezeten, het halfautomatische geweer van de achterbank pakte en de trekker overhaalde. Het schot ging door de autostoel zo de rug in van zijn moeder, die vervolgens naar het ziekenhuis moest worden gebracht waar ze moest worden behandeld.
Gilt plaatst regelmatig berichten op haar Facebookpagina ‘ Jamie Gilt for Gun Sense ’ over haar liefde voor wapens en haar stellige overtuiging dat iedereen ze zou moeten bezitten en gebruiken. Ook op Twitter schrijft ze lovend over haar pistolen en geweren. Een van haar laatste posts is:
Sinds het nieuws de media heeft gehaald, regent het woedende reacties op haar Facebookpagina.
Beeld: Jamie Gilt

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.