Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De Grave: Scheringa wilde schoon schip, maar kon het niet

  •  
24-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schule_300.jpg
'DSB-topman kon zijn dure hobby's niet loslaten'
Dirk Scheringa had het diepe verlangen ‘om schoon schip te maken’. Frank de Grave spreekt donderdag in de Volkskrant voor het eerst over de acht weken dat hij directeur was van DSB.
“Scheringa wilde breken met het imago van een bank die shabby was, die rotzooide.” Dat zegt De Grave in de Volkskrant. Over Scheringa’s motieven meldt hij:  
Scheringa overtuigde mij ervan dat het zijn ambitie was van DSB de beste consumentenbank van Nederland te maken. Of hij is de grootste toneelspeler van Nederland en dan mag hij zeven Oscars krijgen of hij is oprecht. Ik geloof het laatste. Hij begreep heel goed dat hij een einde moest maken aan de discussie over zijn bank.
Dat lukte niet. De reden daarvoor volgens De Grave: 
Mijn taxatie is dat Scheringa wel wilde, maar niet kon. Hij kon zijn dure hobby’s, het voetbal, de kunst, het schaatsen, niet loslaten. De bank moest daarom veel winst blijven maken en de consequentie daarvan was dat Scheringa geen afscheid kon nemen van zaken die kwestieus waren.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.