Joop

De gevaren van Grindr

  •    •  
02-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
Afgelopen week werd het lichaam van de 17-jarige Orlando Boldewijn gevonden. De tiener was al een week vermist. Nadat hij twee dates had gehad, die hij via de datingapp voor homo’s, Grindr, had geregeld, werd niets meer van hem vernomen.
Of er een relatie is tussen (één van) de dates en zijn overlijden, is niet bekend. Toch vinden journalisten Bo Hanna en Thomas de Man het belangrijk dat er over de risico’s van de app wordt gesproken. In het BNNVARA-programma De Nieuws BV vertellen zij erover.
Bo Hanna:
Ik wist wel hoe het eraan toeging, maar schrok er nog steeds van. Een jongen vertelde me dat hij vorige maand had afgesproken met een man die zich voordeed als negentienjarige jongen. Voor zijn deur bleek hij veertig, dwong hij hem het huis binnen te stappen en heeft hij hem misbruikt.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

punt2
punt23 mrt. 2018 - 13:07

Tinder is natuurlijk heel anders...

Minoes&tuin
Minoes&tuin3 mrt. 2018 - 7:46

In die zin zijn openbare homo-ontmoetingsplaatsen ook niet zo veilig. ook daar komt het voor.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe3 mrt. 2018 - 11:41

Laten we nu eindelijk eens serieus werk maken van de maatschappelijke acceptatie van homosexualiteit. Dan kan een partner worden gevonden zonder gevaarlijk stiekum gedoe en kunnen dit soort "afwerkplekken" misschien ook verdwijnen. Veel recente reacties op SuitSupply maken me wel somber.

OlavM
OlavM3 mrt. 2018 - 1:42

Goed gesprek. Heel belangrijk dat de moeilijke positie van vooral tieners aan de orde wordt gesteld, en ook dat de feitelijke seksualiteit van homo's inderdaad eigenlijk nog taboe is (zo "bevrijd" en "progressief" is Nederland nu ook weer niet), en dat ook op dit gebied misbruik wordt gemaakt van machtsposities.

Thuiszitter
Thuiszitter2 mrt. 2018 - 19:50

Check check dubbel check met alles wat je met internet wil afspreken of handelen.