Joop

De gevaren van gewasbescherming

  •  
24-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gewasbescherming

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

sensibel
sensibel24 apr. 2021 - 16:06

Denk dat het allemaal wel een beetje mee valt, want de producenten van de gewasbescherming hebben toch zelf al wel aangegeven, dat het goed was.???? https://www.boerenbusiness.nl/agribusiness/artikel/10882083/louise-fresco-bestuurder-bij-syngenta https://en.wikipedia.org/wiki/ChemChina https://nl.wikipedia.org/wiki/Trilaterale_commissie ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Leestip, Hans Kielson: "In de ban van de Tegenstander" https://www.parool.nl/nieuws/hans-keilson-in-de-ban-van-de-tegenstander~b92c6a3d/ "Tegen het eind van de roman - in een adembenemende scène waarin hij B. triomfantelijk door de straten van de grote stad ziet rijden te midden van een uitzinnige menigte - luidt de conclusie dat hij veel aan zijn vijand te danken heeft: 'In hem heb ik mijn angst herkend.' Het is een inzicht dat hij, in alle bitterheid, als een geschenk voor het leven ervaart."

Pater
Pater24 apr. 2021 - 15:07

Juist bij zo'n plaatje doet het woord gewasbescherming vreemd aan. Landbouwgif.

3 Reacties
rupsje2
rupsje224 apr. 2021 - 20:07

Geen enkele Landbouwer gebruikt graag gewasbeschermingsmiddelen al was het alleen al omdat die vaak heel duur zijn. Het gebruik zo veel mogelijk beperken is altijd goed en en is ook zeker goed om naar alternatieven te blijven zoeken. Maar realiseer je wel dat als je helemaal zou stoppen met die middelen er grootschalige hongersnoden uit zullen breken en voedsel extreem duur wordt, beetje zoals vroeger, meer dan de helft van je inkomen uitgeven om te kunnen eten. Trouwens, het middelen gebruik is de laatste 20 jaar al zeer sterk vermindert plus dat de ''echte'' zware gifsoorten al lang verboden zijn in Europa, We zijn op de goede weg Vroeger spoot het waterschap bijvoorbeeld slootkanten dood (goedkoop met onderhoud) met DDT, ja die mannetjes die dat werk uitvoerden werden inderdaad vaak niet oud Het middel beschermt het te verbouwen gewas vandaar het woord gewasbeschermingsmiddel.

adriek
adriek25 apr. 2021 - 7:17

Gewasbescherming is dan ook een eufemisme voor vergif. Selectief gif waar niet alles dood van gaat. En dan is het goed.

Pater
Pater27 apr. 2021 - 2:53

@rupsje De kortzichtigheid van je reactie doet me schrikken. De landbouwgrond wordt totaal door gemaakt, de biodiversiteit vermindert sterk, veel te veel stikstof: op de lange termijn is deze landbouw desastreus en juist heel duur.