Joop

De Erdogan van Hamelen

  •    •  
26-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
596 keer bekeken
  •  
Online1386sm
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

Joost Spits
Joost Spits28 mei 2023 - 0:25

- DE TURKEN KIEZEN VOOR DICTATUUR. - Nu kan iedereen zien wat er gebeurd...Erdogan gaat vandaag zeer waarschijnlijk winnen!! Ieder baalt dat dictator Erdogan weer mag aanblijven... Maar laten we vaststellen dat de meerderheid in Turkije voor een dictator kiest, dat blijkt nu met waarschijnlijk meer dan 50% stemmen, waarop Erdogan afstevent. Dus kiezen de meeste Turken voor: 1. Ondermijning van de democratie. 2. Het recht van vrouwen komt zwaar onder druk te staan. 3. Hij blijft lonken naar het Rusland van  massamoordenaar Poetin. Van twee walletjes eten... 3.Onmogelijk lid te kunnen worden van de EU. 4. Turkije is een hoofdpijndossier voor de NAVO.  (o.a. Zweden, bewapeningsmix met Rusland) 5. Hele bevolkingsgroepen (Koerden) worden ernstig gediscrimineerd. 6.De rechterlijke macht dreigt definitief zijn onafhankelijkheid te verliezen.

3 Reacties
KC1
KC128 mei 2023 - 6:39

Wat een onzin zeg, wanneer meer dan 50% van de mensen voor Erdogan kiezen in een democratische verkiezing, en het dan over dictatuur te hebben, betekent dat je niet goed weet waar je het over hebt, verblindt door Erdogan-haat. Hater.

Joost Spits
Joost Spits28 mei 2023 - 9:50

@KC1, wat een onzin kraamt u eruit! U bent weer zo iemand die slecht, mag wel zeggen buitengewoon slecht politiek geëngageerd is; ja, zelfs op het trieste af. Door mensen zoals u worden dictaturen stap voor stap in de hand gewerkt, evenzo nu gebeurd in Turkije. Denk beter na en zorg dat je beter geïnformeerd bent voordat je begint te schrijven!

KC1
KC129 mei 2023 - 10:14

Joost, practice what you preach!

Joost Spits
Joost Spits28 mei 2023 - 0:12

7. Mensen worden gefolterd en gemarteld   in gevangenissen, tijdens verhoren of na arrestaties op politiebureaus. 8. Erdogan heeft sympathieën voor de sharia. 9. Journalisten en politieke tegenstanders zitten met politieke processen in het gevang of worden uit de weg geruimd. 10. De kerken en het Christendom staan onder spanning. Priesters zijn hun leven niet zeker en worden soms vermoord. Etc, etc... Dát is waar thans de meerderheid van de Turken voor kiest; dan moeten ze ook niet klagen dat de mensenrechten in hun land geopprimeerd worden. Eender onlangs dacht ieder gezond denkend mens, dat de Hongaren van Orban afwilden... Het tegendeel bleek... Het is het Turkse volk zelf, dat aan de poten zaagt van hun eigen rechtstaat, net zoals de Hongaren... Ze krijgen waar ze voor kiezen, ze krijgen wat ze verdienen, ik heb er geen medelijden meer mee...

KC1
KC127 mei 2023 - 9:00

Zijn alle Turken die hun democratisch recht om te stemmen op wie ze willen, namelijk Erdogan (een gerespecteerde leider in de ogen van een groot deel van de mensheid), als 'ratten' die betoverd/bespeeld worden? Zo niet, voortaan enkele woorden om uit te leggen waar we naar zitten te kijken.