Joop

'De enige anderen die een telefoon net zo gebruiken als Rutte zijn criminelen'

  •  
18-05-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2255 keer bekeken
  •  

Kee & Van Jole bespreken de brisante onthulling van de Volkskrant dat premier Rutte zijn sms-berichten systematisch vernietigt. Volgens Rutte is dat 'noodzakelijk' omdat hij een oude telefoon gebruikt die slechts een beperkte opslagcapaciteit heeft. Kee merkt op dat zelfs minister Conny Helder, tevens partijgenoot van Rutte, de premier laat vallen. Ook zij vindt dat het berichtenverkeer gewoon gearchiveerd moet worden, zoals de regels voorschrijven.

Van Jole stelt dat Rutte doelbewust bezig is sporen te wissen. "Als iemand voldoende geld heeft en toch gebruik blijft maken van een telefoon waar je niks mee kunt, tot welke sector reken je zo'n persoon dan?" Presentator Natasja Gibbs weet het wel. "Dat is wat criminelen doen." Van Jole legt uit dat wel valt te achterhalen met wie hij heeft gesms't en de berichten vervolgens bij die personen op te vragen moeten zijn. "Als zij die berichten ook gewist hebben wordt het wel een heel vreemd verhaal." Hij sluit niet uit dat deze affaire Rutte uiteindelijk de kop gaat kosten.

Daarna gaat het over Verantwoordingsdag. Kee legt uit dat de Rekenkamer geconstateerd heeft dat er weer voor miljarden geld uit is gegeven zonder dat daarbij de regels zijn gevolgd. Van Jole gaat in op het betoog dat Rekenkamer president Arno Visser hield in de Tweede Kamer. "Hij gebruikte als metafoor de roman Dode Zielen van Gogol. Dat gaat over een goedlachse kerel die iedereen bedriegt. Dan denk je aan Rutte maar volgens Visser gaat het om het systeem dat niet deugt. Zelf gaf hi nog aan dat het sinds een jaar of tien zo is. Dan weet je wel wie daar verantwoordelijk voor is."

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

Bert van der Neut
Bert van der Neut19 mei 2022 - 13:30

Criminelen gebruiken geen Nokia 301 en al helemaal geen SMS berichten.

Primarch
Primarch19 mei 2022 - 7:03

Hij zal daar vast geen actieve herinnering en/of sms'jes meer van hebben. Je moet je toch zo langzamerhand afvragen hoe de mensen die hem steunen zich voelen en ook wat hun denkwijze is. Zegt waarschijnlijk ook iets over het morele kompas van een groot deel van de NL bevolking.

1 Reactie
Zandb
Zandb19 mei 2022 - 9:18

Primarch het is wel zo, dat je aan heel veel zaken ook geen enkele actieve herinnering hoeft te hebben. Maar om problemen te voorkomen, is het raadzaam op de juiste wijze (helaas verstaat daar niet iedereen hetzelfde onder!) te archiveren.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin18 mei 2022 - 22:53

Voor geïnteresseerden in het sms debat https://debatdirect.tweedekamer.nl/agenda/2022-05-19

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin18 mei 2022 - 21:04

Morgen do 19 mei van 10.16 tot 16.00 staat een debat gepland n.a.v. de sms verdwijntruc van Rutte, ik denk dat het weer het toonbeeld van gewiekst verantwoording ontlopen wordt.

De 10e persoon
De 10e persoon18 mei 2022 - 19:12

Tsja wetjes, regels, moreel kompas. Kom op mensen...we hebben een BV Nederland te runnen. En iedereen mag meedoen als je wat in te leggen hebt. En doorrrrrr

Olav Meijer
Olav Meijer18 mei 2022 - 14:49

Ergo: Rutte heeft crimineel gehandeld.

1 Reactie
Zandb
Zandb19 mei 2022 - 9:24

Olav Het lijkt me logisch dat criminelen hun telefoon gebruiken voor criminele doeleinden. Ze bellen er bijvoorbeeld andere boeven mee. Ze willen daarom geen sporen achterlaten. Maar dat wil toch hoop ik niet zeggen, dat wanneer ik mensen bel en niets wil bewaren, ik crimineel handel!

Pietje Puk139
Pietje Puk13918 mei 2022 - 14:29

Tja, wat zal ik zeggen? De VVD is een 100 % liberale partij. Als je weet wat die onmenselijke, enorme problemen veroorzakende ideologie inhoudt en je luistert naar het slap gelul van de liberalen, dan begrijp je meteen dat die lui niet sporen. Volgens de biologen is Homo Sapiens een sociale diersoort. Liberale politici zijn roofdieren, die zich voornamelijk richten op hun eigen soort. Elk bericht over het gedrag van Mark Rutte is logisch. Wissen van berichten op zijn telefoon. Geen actieve herinnering hebben. Niets zeggende antwoorden op keiharde vragen. Keihard liegen. 35 Zetels. Wat zegt dat over de Nederlandse bevolking?

1 Reactie
Zandb
Zandb19 mei 2022 - 5:40

Pietje Als ik Gimli moet geloven, zegt dat dat het Nederlandse volk willoos slachtoffer is van het neoliberalisme.