Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De demonisering van alle jongens

  •  
03-02-2016
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
378 keer bekeken
  •  
devilboy
De verplichte sekslessen voor jongens op de middelbare school bevestigen dat we in een zieke tijd leven vol sirenes die willekeurig afgaan
 
Bij alle idioterie en hysterie van ons gruwelijk heden is nu ook de demonisering van álle jongens gekomen. Zij hebben seksuele voorlichting nodig. Anders worden het maar verkrachters en aanranders, zo zou blijken uit ongepubliceerd onderzoek van de instellingen Rutgers, Movisie en Soa Aids Nederland, schrijft de Volkskrant.
In dat kader zijn gesprekken gevoerd met groepen jongens van twaalf tot achttien jaar in zeven steden. Natuurlijk wordt alles meteen opgehangen aan de massaverkrachting in Keulen, die overigens na zes weken onderzoek nog steeds niet door massa-arrestaties is gevolgd.
Het is moeilijk een onderzoek af te branden als het nog niet gepubliceerd is. Je weet niet wat er werkelijk in staat. Je moet je niet verlaten op wat er her en der beweerd wordt als Jan en alleman er met de resultaten vandoor gaan en eruit halen wat in hun kraam te pas komt.
Mogen wij onderzoeksters Marianne Cense van Rutgers geloven, dan is er echter niets aan de hand. “Sommigen deden eerst wat stoere of seksistische uitspraken, maar uiteindelijk spraken veel jongens genuanceerd over mannelijkheid”. De meeste jongens in het onderzoek deden dus niet ‘stoer’ en degenen die dat wel deden, draaiden bij.
Minister Bussemaker wil de lessen die asielzoekers tegenwoordig  krijgen over gewenst gedrag ten opzichte van vrouwen en homo’s voorlopig niet uitbreiden naar alle middelbare scholen, weet de Volkskrant nog te melden. Dat is een verstandige conclusie.
Nu komt het nog vaak voor dat de scholen hun hele budget voor seksuele voorlichting uitgeven aan aparte cursussen voor meisjes, die dan door een of andere externe instantie gegeven worden. Er is dan geen geld meer voor de jongens die hun voorlichting blijkbaar net als tot voor 1960 maar op straat moeten zoeken.
En dat terwijl de docenten maatschappijleer (of hoe dat tegenwoordig ook mag heten) en biologie toch prima in staat geacht moeten worden om over een en ander adequaat les te geven. Zeker met al het audiovisuele en interactieve materiaal dat tegenwoordig beschikbaar is. Op bijzondere scholen kan ook de godsdienstleraar zijn partijtje meeblazen. Gewoon in de klas. Met jongens en meisjes door elkaar want als er iets ongezond is, dan is het sekse-scheiding.
In feite gaat het maar om één gegeven. In ons land zijn we erg tolerant ten opzichte van seksuele identiteit en seksueel gedrag. Eigenlijk mag alles als het maar gebeurt door volwassen mensen die er zelf uit vrije wil en bij hun volle verstand voor kiezen.  Aan de ene kant verandert menig commercieel tv-station na middernacht in een soort bordeel, zo ongeveer het enige wat zij beter kunnen dan de publieke omroep. Aan de andere kant word je uit de samenleving gestoten als je het met kinderen doet. Dat komt door het machtsverschil. Daarom vinden wij dat in Nederland een zeer ernstige vorm van mishandeling.
Wie een ander tot seks dwingt, is niet sterk en mannelijk maar laf en kwaadaardig. Meppen en mishandelen in een zogenaamde liefdesrelatie maakt je tot net zo’n minderwaardige sukkel. Als een meisje ‘nee’ zegt, dan bedoelt ze ‘nee’. Dat geldt trouwens voor een jongen ook. Daarnaast moeten alle jongeren in Nederland weten hoe je ongewenste zwangerschap kunt voorkomen. Meisjes én jongens.
Een jaar of dertig geleden keerde een radicale vleugel van de feministen zich definitief van de man af. Dat was hoe dan ook een patriarchale onderdrukker die voor geen verbetering vatbaar was. Vrouwen hoorden uitsluitend van vrouwen te houden en je seksuele identiteit was een politieke keuze. In die jaren hoorde men ook de leuze ‘porno is de theorie, verkrachting de praktijk’.  Resten van die ideologie komen zo nu en dan nog steeds boven water en mengen zich met de giftige denkwijze van deze tijd: de daden van individuen besmetten hele groepen van de bevolking.
Elke mannelijke vluchteling gaat nu in veler ogen door voor een verkrachter tenzij het tegendeel gebleken is, zoals op menig inspraakavond voor bezorgde burgers blijkt. En omdat sommige heren daar gezongen hebben ‘er moet een piemel in’, wordt dit wantrouwen blijkbaar uitgebreid tot alle mannelijke pubers.  In hen woont een beest dat tijdig getemd moet worden.
Mijn God, het is hier Saoedi Arabië niet. Wij leven in een zieke tijd vol sirenes die willekeurig afgaan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.