Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De dansende vrouwen liggen onder vuur en de mannen blijven zitten

  •  
25-08-2022
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
3676 keer bekeken
  •  
51549861056_ae763c0a50_k

© cc-foto: Finnish Government / Aapo Riihimäki

Het is de week van kritiek op een dansende minister president uit Finland, Sanna Marin en discussies over waarom er bij de Nederlandse praatprogramma’s en co nog altijd te weinig vrouwen aan tafel zitten. Kennelijk zitten we nog in een infantiele fase van vertegenwoordiging.

De hele wereld vindt wat van de ‘moves’ van premier Sanna Marin – jong en vrouw. Want ja, laten we dat maar weer eens benadrukken, omdat het in deze tijd nog uitzonderlijk is (helaas). De beelden horen eigenlijk niet de wereld over te gaan. Maar goed, zoals wij vrouwen wel weten: wie een stok zoekt om mee te slaan, zal er altijd één vinden. Dus ziet de hele wereld hoe Sanna Marin vervolgens terecht haar rug recht houdt en uitlegt dat mensen van haar leeftijd nog graag wild met vrienden willen feesten. Om vervolgens toch excuses aan te bieden voor blote beelden van haar vrienden en een drugstest te ondergaan. Sjiek is het allerminst allemaal.

Vind ik de ‘moves’ van stevigheid getuigen? Mwah, niet de statuur waar je groots respect bij voelt. Maar in de context is er verder helemaal niets aan de hand. Laten we daarom iets zinvollers doen met onze levens en het over de inhoud hebben.

Vind ik het erg dat deze beelden openbaar zijn gemaakt? Wat zegt het als ik, net als zoveel vrouwen van over de hele wereld, er niet van opkijk? 

Voor iedereen die bijvoorbeeld beweerd dat preutsheid helemaal terug van weggeweest is, wat volgens mij erg meevalt: zie hier waarom vrouwen altijd op hun hoede blijven, in wat voor context dan ook. Niet alleen beelden van Sanna Marin lekken uit en worden bewust ingezet in een spel. Ook eindeloos veel (onschuldige) beelden van vrouwen worden tegen hen gebruikt. Beelden, chatgesprekken, emails, audio/video en meer worden zelfs in elkaar geknutseld om vrouwen te chanteren en te onderdrukken. Bijvoorbeeld als deze vrouwen onderdeel zijn van zeer traditionele milieus waarin eer nog een rol speelt. Nogmaals, wie een stok zoekt om mee te slaan, zal er altijd eentje vinden of in elkaar knutselen.

Vind ik het goed dat president Sanna Marin een drugstest doet? Ook hiervoor geldt dat ik niets anders had verwacht. Wat zegt dit over het eeuwenoude, patriarchische systeem en het vertrouwen dat we vrouwen tegenwoordig in hun rol geven? 

Bovendien, hoewel dit gaat om wat legaal is en wat niet, dus om de handhaving van de wet- en regelgeving in een voorbeeldfunctie, gaat het ook om de wrijving van de oude versus nieuwe wereld op het gebied van middelen. De samenleving ziet drugs deels terecht als iets waarop we moeten blijven monitoren. Bijvoorbeeld omdat de kracht van plantmedicijnen alle soorten van intermenselijke zorg kan overstijgen, zoals recente onderzoeken steeds vaker onderstrepen. Blijven we die middelen dan ook volgens het oude denken onder drugs schalen? 

Terug naar Sanna Marin: vinden we het normaal dat ze zich moet verantwoorden voor drugsgebruik gedurende haar leven voorafgaand aan haar premierschap? Ik stel de vraag maar, omdat ik het niet zo goed weet. Antwoorden kun je achterlaten in de opmerkingensectie. 

Wat ik wel zeker weet, is dat niemand in de hele wereld zou vallen over een dansende, mannelijke president die behoorlijk zou uitschieten. Daarmee doel ik niet op extraverte ‘moves’ met vrienden, maar op praktijken op privé-eilanden, met feestende en dienende inkoopmeisjes, diverse soorten illegale genotsmiddelen waar alle testen rood van gaan staan en corrupte bende-verstrengelingen. Niemand die vervolgens hun zelfvertrouwen en vakkundigheid in twijfel zou trekken, nietwaar? Vervuld van acceptatie zouden we weer naar hen luisteren en we zouden zelfs naar hen opkijken als ze naast andere wereldleiders ten tonele verschenen.

Tijden veranderen. Vrouwen dansen nu uit solidariteit met Marin over de hele wereld mee. Uit protest publiceren ze video’s van hun raarste ‘moves’, want dansen is smeerolie voor het lijf en het brein. 

Belangrijker, wat we zien gebeuren, is het begin van nog veel meer vrouwelijke wereldleiders die, dansend of niet, veel zaken met zich mee gaan brengen, zaken die de geschiedenis nooit eerder gekend heeft. Vrouwen die zelfs gaan corrigeren wat door sommige vreselijke mannen teweeggebracht is. Die gaan verbinden in plaats van oorlog voeren. Die gaan vieren in plaats van doden. Die gaan innoveren in plaats van stagneren. Die met hun sierlijkheid en pracht vanuit een natuurlijk instinct gaan samenwerken in plaats van met weerzinwekkende methodes prestaties gaan opvoeren. 

Dichter bij huis hebben we het ondertussen over een terugkerend thema, namelijk waarom er zo weinig vrouwen bij de Nederlandse praatprogramma’s en co aan tafel zitten. We spreken over de vertrouwenskloof tussen mannen en vrouwen. Over de zogenaamde afbrandcultuur die zich heviger richt tegen vrouwen dan mannen. Over hoe vrouwen zichzelf systematisch onderschatten en wegcijferen. Zelfs over dat redacties hun best moeten doen ‘doorschuifvrouwen’ te overtuigen van hun kwaliteiten.

Op sociale media komen professionals met tips voor hoe redacties vrouwelijke experts kunnen benaderen en hoe vrouwen getraind kunnen worden om mee te werken aan vertegenwoordiging, om ze zo aan tafel te krijgen. Formats en eigen redactionele bubbels worden bekritiseerd. Vrouwelijke experts melden zich aan. 

Het is 2022 en nog hebben we het over dit soort kwesties? Terwijl er zat stevige vrouwen in alle domeinen zijn, voorbij het gehalte van #Instaperfect, vrouwenbladen en lifestyle. 

Een ander punt is dat de praatprogramma's en co niet steeds weer in dezelfde journalistieke loepjes moeten blijven werken, door steeds dezelfde mensen uit te nodigen. Dus niet ‘the usual suspects’, maar andere geluiden graag. Ook dat zou in 2022 niet meer benadrukt moeten worden.

Op sociale media worden er redenen gegeven voor die journalistieke loepjes, namelijk de financiële en collegiale afspraken die er zijn. Sommige bekende sprekers zijn daar transparant over. Laten we een voorbeeld nemen waarmee we niemand tegen de schenen aanschoppen: Peter R. de Vries heeft vele malen aan tafel of in het openbaar (kranteninterview) gezegd dat hij betaald werd om er te zitten.

Laat de leidende, Nederlandse redacties bijhouden wat de statistieken zijn, zodat helder wordt waar het probleem nou precies zit. Het zou me niet verbazen als vervolgens meetbaar kan worden aangetoond dat het toch echt niet aan het zelfvertrouwen of aan de kundigheid van vrouwen ligt. We hoeven vrouwen niet te ‘fixen’. We zijn goed zoals we zijn.

De afbrandcultuur hoort erbij en is geen excuus om een infantiele fase van ondervertegenwoordiging te camoufleren. Er zijn genoeg stevige, zelfverzekerde en kundige vrouwen die er lak aan hebben, want het gaat om de inhoud. Daarbij is het allemaal niet zo ingewikkeld. Laten we vertegenwoordiging niet moeilijker maken dan het is. Het is geen gespecialiseerde hartchirurgie hoor. Een kind kan de was doen – dansend, met twee armen in de lucht. Je moet het alleen willen zien, net als die pasjes van de premier.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (76)

Mokker
Mokker28 aug. 2022 - 10:27

De lijst van machtige mannen in de geschiedenis die goed konden feesten is eindeloos, in sommige culturen werd dat zelfs van je verwacht in een dergelijke positie. Er zijn er maar heel weinig die dat de politieke carrière heeft gekost, waarom dit voor deze Finse premier dan ineens een probleem zou moeten zijn is vooral ingegeven door vervelende moraalridders.

TurkseTurk
TurkseTurk26 aug. 2022 - 13:02

Vrouwen zijn vergeleken met mannen van nature zeer ego . Mannen kunnen veel beter met minder ego gedrag tonen. Verder zijn er 108 hormonen die vrouwen constant terroriseren, gevolg vrouwelijke karakter veranderd om de minuut. Zulke eigenschappen maken vrouwen minder geschikt. Verder is een mens rond 40 pas echt volwassen. Bij vrouwen begint de bot ontkalking al vanaf de 30e en allerlei andere kleine kwaaltjes die negatief van invloed zijn. Maar o wee zodra een wetenschapper zijn mening bekend maakt zal dat einde van zijn carriere betekenen en Nee ik ben geen wetenschapper dus een cariere om te verliezen heb ik niet, weest gerust,

8 Reacties
Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa26 aug. 2022 - 14:24

gevolg vrouwelijke karakter veranderd om de minuut. Ik heb dat nooit zo ervaren. Ik weet niet met wat voor vrouwen jij omgaat Vrouwen zijn niet geschikt, omdat ze last hebben van hun hormonen? Want mannen hebben geen last van hun hormonen? Mannen zijn niet soms een beetje geil etc? En dat beïnvloed dan hun handelen niet? Dat komt nooit voor? Die hele bank crisis, kwam door mannen. Opgefokte kemphaantjes, in blauwe pakken, die af gingen op hun hormonen. Het idee dat vrouwen geen posities zouden kunnen hebben, is puur cultureel bepaalt. In SGP kringen en in islamitische kringen, mogen vrouwen dan niets etc. En je hoeft niet eens feminist te zijn, om dit alles te begrijpen. Gewoon helder nadenken. Natuurlijk kan je vrouwen hebben aan de top van organisaties. Organisaties in de boven of onderwereld. Je hebt dit ook altijd zo gehad. Je hebt vrouwelijke presidenten en vrouwelijke gangster leiders gehad

stokkickhuysen
stokkickhuysen26 aug. 2022 - 14:26

Wat het woord 'wetenschap' in je bericht doet is me een raadsel.

omaoeverloos
omaoeverloos26 aug. 2022 - 14:39

Het is eigenlijk een wonder dat er nog mannen bestaan. Ze zijn eigenlijk totaal overbodig, eigenlijk heb je er alleen maar last van.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa26 aug. 2022 - 15:02

In Zweden mag een vrouw de baas van een bedrijf zijn In sommige islamistische landen, mag ze niet eens alleen over straat Dat heeft dus te maken met : de cultuur.....Dat snap jij ook wel, toch

DanielleDefoe
DanielleDefoe26 aug. 2022 - 17:08

stokkickhuysen wetenschap is ook maar een mening

Eric Minnens
Eric Minnens26 aug. 2022 - 20:45

@oeverloos "eigenlijk heb je er alleen maar last van" (van mannen) Ja, haha. (Ik heb ook veel last van mezelf.) Hetzelfde geldt trouwens voor vrouwen... Ze zouden eigenlijk tegen elkaar weggestreept moeten worden. Daar wordt de wereld alleen maar beter van. Toch?

DanielleDefoe
DanielleDefoe27 aug. 2022 - 6:02

@EM van een beetje bevolkingskrimp zou Nederland inderdaad enorm opknappen.

Eric Minnens
Eric Minnens27 aug. 2022 - 7:09

@oma Mijn oma had daar ook wel eens last van. Tot mijn verbazing, als jochie van tien. Ik begreep nog niet dat leeftijd geen rol speelt. Een gevleugeld woord van haar was dan: "Aan mijn lijf geen polonaise!"

omaoeverloos
omaoeverloos26 aug. 2022 - 11:09

Deze dame is nog veel te braaf. Het wachten is op een vrouwelijke Berlusconi.

5 Reacties
Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa26 aug. 2022 - 14:59

Vrouwelijke Willem Holleeder.

Deugkeizer
Deugkeizer26 aug. 2022 - 19:25

Ja ik hou ook wel van stoute vrouwen. Hoe stouter hoe beter, Behalve als ze om elke mannenhouder hangen de hele avond. Daarom riekt dit verhaal gewoon aan allen kanten en lijkt het me niks voor een land wat hulp nodig heeft van de Navo.

DanielleDefoe
DanielleDefoe27 aug. 2022 - 6:06

Berlusconi is al geruime tijd over zijn uiterste houdbaarheidsdatum heen.

Eric Minnens
Eric Minnens27 aug. 2022 - 10:15

"een vrouwelijke Berlusconi" Een Berluscona? À la Papagena? Ber-ber-ber-ber-ber-ber-ber-ber-berluscona? https://youtu.be/9Q0ZDZB-AnM (Of nee, toch net iets anders, en dit alleen voor de lol...)

Mokker
Mokker28 aug. 2022 - 14:36

Precies, op bijvoorbeeld het op zijn kont slaan van een mannelijke agent is mevrouw Marin nog niet betrapt.

Zakenpief
Zakenpief26 aug. 2022 - 10:55

Het gebrek aan vrouwen aan de talkshow tafel zie je ook hier op Joop terug. Ik heb Van Jole wel eens horen zeggen dat de helft van de lezers op Joop vrouw is. Dat zien we niet terug in de reacties. Ik durf te beweren dat die voor 90% afkomstig zijn van mannen. En ik vrees dat dit fenomeen niet alleen voor Joop geldt. Je kunt dit verschil niet alleen op bevooroordeelde redacties of glazen plafonds gooien. Heeft dat te maken met mannelijke bewijsdrang of behoefte aan conflict of vrouwelijke bescheidenheid?

2 Reacties
Jozias2
Jozias226 aug. 2022 - 12:44

En dan proberen ze het met ladies night en dan kijkt er niemand.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa26 aug. 2022 - 14:46

Je kunt dit verschil niet alleen op bevooroordeelde redacties of glazen plafonds gooien. Heeft dat te maken met mannelijke bewijsdrang of behoefte aan conflict of vrouwelijke bescheidenheid Je kan vrouwen moeilijk dwingen, om hier te reageren. Waarom reageren ze niet? Waarom gaan ze de discussies niet aan? Ik denk omdat ze zo gesocialiseerd zijn. Als vrouw wordt je gemaakt, niet geboren. Zei Simone de B Het is meer nurture dan nature. Vrouwen zijn niet van nature lief en bescheiden en terughoudend. Dat alles word erin geramd, als het ware, door de cultuur. Sommige vrouwen conformeren zich eraan, andere breken los. Over die bewijsdrang gesproken. Ja, ik ben man. Maar Ik heb niets te bewijzen hier. Als ik van alles wilde bewijzen, zou ik hier onder mijn eigen naam posten. Dit is gewoon stoom afblazen. En ik heb het gevoel dat Nederland naar de tering gaat en dat het nu dus het moment is om met mensen rond de tafel te gaan zitten en het gesprek aan te gaan

stokkickhuysen
stokkickhuysen26 aug. 2022 - 10:27

Het niveau hierbeneden is bedroevend: ze was aan de drugs, ze heeft een dochter van 4 dus wat staat ze nou te feesten, wat is ze mooi, vrouwen zijn ook sexistisch, door dit gedrag is ze chantabel, liever Marin dan Le Pen, een vergelijking met een crystal; meth gebruikende burgemeester. Ik doe het niet graag, maar sorry Dina-Perla. het is nog droeviger dan ik dacht.

Berend22
Berend2226 aug. 2022 - 9:43

Ik heb anders meer dan genoeg gelezen over de kritieken die Johnson, Rutte, Trump ect kregen over prive optredens. Volgens mij zijn dat mannen, toch?

spelregeltoerist2
spelregeltoerist226 aug. 2022 - 8:07

Wat is ze mooi!

6 Reacties
Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout26 aug. 2022 - 10:44

Ja, knappe dame inderdaad.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa26 aug. 2022 - 13:32

Ik vind haar ook te gek !

Deugkeizer
Deugkeizer26 aug. 2022 - 16:31

Ja echt een tengere engel.

Eric Minnens
Eric Minnens27 aug. 2022 - 12:42

Hé jongens, let je wel een beetje op je woorden? We zitten hier op Joop ja! Om de schijn van seksisme te vermijden, moeten jullie ter compensatie nu ook een knappe mannelijke premier (of president) noemen... Joe Biden (in zijn jonge jaren)? Zelensky? Macron? Xi? (haha) Wie overtreft mij?

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout27 aug. 2022 - 14:18

Eric: Nou vooruit, De Croo en Justin Trudeau kunnen er ook best mee door.

Eric Minnens
Eric Minnens27 aug. 2022 - 22:20

@Hannes Dat bedoel ik. (Hopelijk kunnen ze ook een beetje dansen.)

EenMening3
EenMening326 aug. 2022 - 8:03

Politici zitten in een glazen huis. Zodra je de politiek ingaat, geef je je privéleven (grotendeels) op en kom je onder een vergrootglas te liggen. Iedereen heeft ineens een mening over je: aan de keukentafel, bij de koffieautomaat en in de media. Deze realiteit beperkt de bewegingsvrijheid van politici, in zowel spreken als handelen. Elk woord moet op een goudschaaltje gewogen worden, daarom hebben politici woordvoerders en speech writers in dienst. Maar ook hun gedragingen worden nauwlettend gevolgd en beoordeeld. Door de opkomst van de sociale media hebben politici nauwelijks nog een privéleven. Het persoonlijke is politiek en het politieke is persoonlijk.

Jozias2
Jozias226 aug. 2022 - 7:38

Dit is kennelijk mede een reactie op dit Volkskrant artikel https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/voor-elke-twijfelende-vrouw-willen-er-tien-slechtere-mannen-wel-als-talkshowgast-aanschuiven~b6d0c0f0/ Feit is dat minimaal de helft van de presentatoren vrouw is, het grootste deel van de redacties zijn vrouw, het punt is niet dat vrouwen niet benaderd worden. Dat worden ze wel maar zien zichzelf niet als geschikt. En als ze het wel doen worden ze op social media vaak afgebrand door andere vrouwen. Als je dat leest dan gaat het dus niet om de journalistieke loepjes of het bijhouden van statistieken. Er wordt veel gewezen en gesuggereerd maar de kern wordt gemist en een oplossing komt niet in beeld. Enhet betalen van Peter r de vries is volkomen logisch. Hij was niet in loondienst, hij moest als deskundige veel tijd steken in het volgen van rechtszaken en contacten in het criminele milieu en met slachtoffers. En als je dan als talk show hem op die grond wil uitnodigen als deskundige dan betaal je dus gewoon voor zijn werk. Net als een krant die hem vraagt een artikel te schrijven over een rechtszaak. Dat is wat anders dan een deskundige uitnodigen van de politie of iemand anders die in loondienst is of wat te verkopen heeft.

Marcus A.2
Marcus A.225 aug. 2022 - 23:05

"De dansende vrouwen liggen onder vuur en de mannen blijven zitten" Moet zijn, het is tenslotte geen 1990 meer: "De dansende mensen met vulva's liggen onder vuur en de mensen met penissen blijven zitten"

2 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen26 aug. 2022 - 10:19

Ik denk dat je er niks van begrepen hebt. Het punt dat gemaakt wordt is dat het hebben van een vulva niet bepaalt of jij je man of vrouw bent / voelt. In jouw benadering hebben alle vrouwen een vulva. Dat is 1990.

Paul Spijkers
Paul Spijkers29 aug. 2022 - 8:18

Marcus, ja die taal word inderdaad gebezicht om vrouwen te verschillen van mannen die transexueel zijn, want anders worden de meer haatdragende trans mensen die geen vulva hebben kwaad. Helaas mogen vrouwen geen naam meer hebben die alleen om hun slaat. Mannen hebben dat gekoloniseert. Ladyboys in de VS eisen de plek van vrouwen op zonder respect. Als vrouwen een plek willen behouden zijn ze terfs die dood moeten, zoiets. In de tijd van de LGB beweging ging het er veel humaner aan toe. Sexistische sterotiepen over vrouw zijn werden niet gebruikt als ideologie om vrouwen te kleineren door transexuelen zelf. Laat staan dat men publiekelijk kindertjes groomde om trans te worden alsof men zich als kind niet veel vrijblijvender voelt dan als volwassenne. Niemand is in het verkeerde lichaam geboren. Wat een gaslichterij. Dat iemand het zo voelt betekent dat er iets mis is met de maatschappij, niet met hunzelf.

Paul Spijkers
Paul Spijkers25 aug. 2022 - 21:39

Als er meer vrouwen betaald aan tafel komen krijg je meer doorpraten over die meute cultuur en hun domme haat. Winst voor de zenders. Niet meteen voor de status van vrouwen, lijkt me. Maar ze doen er dan wel aan mee, aan dat lage bekvechten. Het zou kunnen dat dat op de lange termijn helpt, omdat dit een soort fase van leren is over hoe men met het fenomeen van anonieme massas op sociale media en hun meer officiele doorgeefluiken omgaat. Ik denk het niet, want ik schat anonieme meutes niet hoog, en die praat je niet in het publiek weg, dat is meer iets voor beschaving in kleine kring, of nadat de anoniemitiet eindelijk opgegeven word en er Internet telefoonboeken en meer gereguleerde publieke forums komen (komkommertijd) maar het zou kunnen. Het lijkt me een vies vak, zo'n praten over roddel, waarna je een lange douche zou willen nemen. Maar mischien vinden sommige mensen het leuk, net als de Prive vroeger.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa25 aug. 2022 - 19:53

Maar, was ze aan de drugs? Dan vind ik het wel een ander verhaal. Ik vind het altijd hypocriet, als politici en staatslieden dan harddrugs gebruiken. Ze zijn zogenaamd de mensen van 'wet en orde', maar zich dan zelf niet aan die wet houden Ik kende (indirect) een ambtenaar, die coke gebruikte. Ik kon/kan niets dan minachting voor deze man hebben. Hij is namelijk de man van de wet en van 'hoe het hoort' en 'wat we hebben afgesproken'. Maar, de sukkel houdt zich zelf niet eens aan zijn geliefde wet. Als ze niet aan de drugs was. Dan zeg ik : Leuke vrouw, te gek ! Doen !

3 Reacties
Zandb
Zandb26 aug. 2022 - 6:25

Baloemparoempaloempa Tja. Bent u aan de drugs? Want dat stelt uw bijdrage wel in een heel ander licht!

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa26 aug. 2022 - 13:33

Nee. Maar als ik een 'man van de wet' was en 'een man van orde en gezag' dan zou ik geen drugs gebruiken Consistentie is voor mij vrij belangrijk. Ik ben niet echt een man van het gezag. Niet dat ik crimineel ben ofzo, maar ik ben ook niet een spreekbuis van 'de orde'.

Zandb
Zandb27 aug. 2022 - 6:36

Baloemparoempaloempa U opent uw reactie met: "Maar, was ze aan de drugs?" Die vraag had ze al met nee beantwoord, dus doet de rest er niet toe. Ik dacht: dat laat ik u voelen, door u die vraag te stellen. Tevergeefs, blijkbaar.

Inzicht
Inzicht25 aug. 2022 - 18:05

Het feit dat niemand een vraag stelt over de machtsverhouding tussen de premier van een land en de man met wie ze stond te feesten, betekent dat vrouwen nog steeds niet serieus worden genomen. Ook niet door andere vrouwen.

3 Reacties
Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa25 aug. 2022 - 19:03

Ook niet door andere vrouwen. Vergeet ook dat niet. Ik heb vele, vele seksistische vrouwen ontmoet. Seksisme is niet van/voor mannen.

Deugkeizer
Deugkeizer25 aug. 2022 - 19:48

Ja, want nu even terug naar de realiteit. In Finland zijn ze doodsbang dat ze chantabel is en een pushover voor de Russen. Mensen vermoeden zelfs al dat ze gechanteerd wordt en dat de verspreider zich nog inhoud.

Zandb
Zandb26 aug. 2022 - 6:26

Deugkeizer Tja, laten we het daar vooral uitgebreid over hebben: "Mensen vermoeden.......".

Deugkeizer
Deugkeizer25 aug. 2022 - 17:43

Nou vind het toch knap hoor dat je met een man die blijkbaar niet bij het feestje is en ene dochter van 4 zulke wilde feesten heb. Ze zal wel een slachtoffer zijn. Ook apart dat de meest pittige foto’s niet mainstream in Nederland overgenomen zijn, waardoor het maar een onschuldig brutaal feestje lijkt.

5 Reacties
Zandb
Zandb26 aug. 2022 - 6:33

Deugkeizer Wat bedoelt u nu te zeggen? Dat iedere vrouw die een man en kinderen heeft en feest viert bedenkelijk bezig is? Als dat zo is, dan is deze vrouw in ieder geval het slachtoffer van onnozel denken.

stokkickhuysen
stokkickhuysen26 aug. 2022 - 14:46

'Nou vind het toch knap hoor dat je met een man die blijkbaar niet bij het feestje is en ene dochter van 4 zulke wilde feesten heb.' Wat is daar nou knap aan?

Deugkeizer
Deugkeizer26 aug. 2022 - 16:37

@/Zandb Nou stel. Dochtertje van 4 is voor het eerst ziek en heeft complicaties. . Leuke ervaring voor dat kind hoor moeder staat sNachts ladderzat in het ziekenhuis en heeft een paar nekzoenen gehad en op schoot gezeten bij een paar jongens. Nee ik vind dat geen leider waardig. Ook omdat ze nu voor het NAVO lidmaatschap moeten gaan daar is dit echt niet handig.

Zandb
Zandb27 aug. 2022 - 6:42

Deugkeizer Stel dat zoiets als u beschrijft waar zou zijn, dan vindt u dus dat iemand die zo handelt geen knip voor de neus waard is. En dat zouden nogal wat mensen met u eens zijn. Maar.... het is niet zoals u beschrijft. Maar, nog even voor de goede orde, u vindt maar wat u vindt. Maar als u er zo tegen aan blijft kijken, dan vind ik dat deze vrouw slachtoffer van uw onnozel (kwaad)denken is.

stokkickhuysen
stokkickhuysen27 aug. 2022 - 21:59

Wat vind je dan van vaders met een docher van 4 die de hele dag naar hun werk gaan? Wat als dat kind ziek wordt?

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout25 aug. 2022 - 15:48

Liever Sanne Marin dan Marine Le Pen.

Gnoom
Gnoom25 aug. 2022 - 15:22

Erg opvallend dat deze filmpjes allemaal nu naar buiten komen nu deze Finse premier er alles aan doet om Finland lid van de NATO te maken. Voor mij staat het wel vast dat Putin’s trollenleger de verspreider van deze filmpjes is om zo het toetredingsproces te frustreren. Los daarvan moet Sanna Marin zichzelf ook eens in de spiegel aankijken, het maken van dergelijke filmpjes met het risico dat deze openbaar worden maakt haar in haar functie chantabel en verzwakt haar positie. Dit alles is natuurlijk ook de bedoeling van de verspreider.

4 Reacties
JanDuine2
JanDuine225 aug. 2022 - 17:57

Hahaha, hoezo chantabel? Ten opzichte van de ongelooflijk truttige burgerlijke goegemeente zeker! Maar gelukkig krijgt Sanne Marin, en terecht(!), ongelooflijk veel (ook internationale!) steun uit alle hoeken van de samenleving. Van mensen die vinden dat zij absoluut niets, maar dan ook niets verkeerds gedaan heeft. Sterker nog, die het gewoon geweldig vinden dat zij heerlijk uit haar dak kan gaan! En wordt zij daarvan een minder goede minister president? Eerder het tegenovergestelde zou ik zeggen!

Deugkeizer
Deugkeizer25 aug. 2022 - 20:32

@JanDuine2 En een goede moeder? Dochter van 4 jaar. Die heeft wel alle aandacht nodig. Dan sta je langs de kant tijdens een feestje. Misschien wordt het kindje van 4 ziek ofzo. Ze ziet er niet uit als iemand die daar wat omgeeft. Dus ja ik vrees het ergste.

Doomsdayshaman
Doomsdayshaman26 aug. 2022 - 4:51

Hoi Gnoom, alles wat ook maar enigszins scheef gaat, PR van staatslieden, verkiezingen met een "verkeerde" uitslag, energieprijzen die de pan uit rijzen, economie die op klappen staat. Alles is Putin's schuld!!

Zandb
Zandb26 aug. 2022 - 6:36

Gnoom/Jan Ik vind wel dat het hier gaat om het waarom van het naar buiten brengen van deze beelden. Als dit gedaan is om de invloed van iemand te minimaliseren, dan is dat vreselijk. Zou het gedaan zijn om de invloed van iemand te maximaliseren, dan is dat niet minder erg.

HarrieV2
HarrieV225 aug. 2022 - 15:03

‘Parents, project your daughters’ and educate your sons. Nog niet zolang geleden werd dit uitgedragen. Dit naar aanleiding van hetgeen gebeurde bij de Voice. Het laat echter zien dat diegene die er zo tegenaan kijkt het nog steeds niet goed begrepen heeft en reflecteert een prehistorische (nauw ja, vorige eeuw dan) opvoedstijl en benadrukt de verschillen tussen man en vrouw. Society, support your daughters and keep your sons responsable. Dat zou het wat mij betreft moeten zijn. Vrouwen zijn heel goed in staat om zelf hun ‘vrouwtje’ te staan. Sta dan wel achter ze of naast ze en alleen als het echt nodig is, voor ze. ‘Educate you sons’, alsof het probleem bij de ouders ligt en het gedrag van de ‘sons’ hun verantwoordelijkheid is. Door hen aan te spreken, los je het probleem echt niet op en geef je die ‘sons’ in feite een vrijbrief.

Bernie2
Bernie225 aug. 2022 - 14:07

Goed stuk Dina-Perla. Vrouwen zijn nog steeds een 'lastige' sluitpost in real time en in de media. Check het sportkatern van een willekeurige krant, met een beetje mazzel is voor vrouwensport op de laatste pagina nog wat aandacht. Met Linda en soortgelijke pulp wordt het er voor hen niet beter op. Veelzeggend dat de Finse Sanna Marin plotsklaps onder een vergrootglas ligt. Immers, als vrouwen zich niet aan heersende verwachtingen houden worden ze aangepakt terwijl pikmansen die op hetzelfde niveau werken ongegeneerd hun gang kunnen gaan. Er zou voor vrouwen als Sanna een model gevonden moeten worden aan de hand waarvan zij direct kunnen afrekenen met dit perverse gedrag. Een droef bewijs van de kamerbreed regerende testosteronzakken. En het komt overal terug, in het bedrijfsleven, sport, bij religies en op overheidsniveau. En als je als meisje nog studeert word je een sperma-emmer genoemd, een hoer, door nondeju dezelfde gasten die vijftien jaar later met gladgestreken koppies CEO's zijn, minister of MP.

6 Reacties
Jozias2
Jozias225 aug. 2022 - 16:09

@bernie “Check het sportkatern van een willekeurige krant, met een beetje mazzel is voor vrouwensport op de laatste pagina nog wat aandacht. “ De krant wil kranten verkopen dus zal voorzien in een behoefte. Het is niet de taal van de krant om de behoefte te creëren. De laatste tijd is er juist heel veel aandacht voor vrouwen in de sport. Of het nu Femke bol in de atletiek is, het wielrennen en dames voetbal. Allemaal heel veel aandacht. Zelfs de eredivisie voor vrouwen krijgt aandacht terwijl de stadions leeg blijven.

GeenProbleem
GeenProbleem26 aug. 2022 - 3:42

‘ Veelzeggend dat de Finse Sanna Marin plotsklaps onder een vergrootglas ligt.’ Ik zou zeggen: zoek eens op Google naar de naam Rob Ford.

Zandb
Zandb26 aug. 2022 - 6:44

Jozias Maar in welke menselijke behoefte voorziet een krant dan, wanneer die aan vrouwensport weinig aandacht besteedt?

Jozias2
Jozias226 aug. 2022 - 18:06

@zandb Een krant zal vooral artikelen plaatsen die gelezen worden en interessant zijn voor het grote publiek. Als je kijkt naar de bezoekersaantallen bij het dames voetbal in de eredivisie (een handvol) dan is er dus weinig belangstelling. Een landelijk dagblad besteed ook niet zo veel aandacht aan de 2e klasse amateurvoetbal.

Zandb
Zandb27 aug. 2022 - 6:44

Jozias Lees de vraag nog eens en als u die werkelijk doorgrondt, doe er dan maar het zwijgen toe.

Jozias2
Jozias227 aug. 2022 - 21:31

@zandb Volgens mij een heel helder antwoord. Misschien zegt het iets over jou dat je het kennelijk niet begrijpt.

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine25 aug. 2022 - 13:13

De vrouwen komen er wel, en niet dankzij maar ondanks dit soort stukjes. Tegenover elke regeringsleider staan tegenstanders (nationaal en internationaal) die alles zullen zoeken om ze in diskrediet te brengen of onderuit te schoppen. Een goede leider is zich daar van bewust en gaat daar op een "stevige, zelfverzekerde en kundige" manier mee op... mannen en vrouwen.

1 Reactie
Wieberta
Wieberta25 aug. 2022 - 14:20

Tot nu hoorde je vrijwel nooit iets over Finland en zijn politiek. Het is toch wel vreemd dat nu Finland zich bij de Navo gaat aansluiten er opeens een politieke rel is. Ik verdenk het Russische trollenleger er dan ook van dit te hebben opgeblazen op sociale media. Net zoals ze dat in het verleden hebben gedaan met het Oekraine referendum in Nederland, de Brexit etc. Wacht maar: binnenkort wordt er een vuurtje opgestookt in Zweden. Of hebben ze Erdogan voor het karretje gespannen?

Marcus A.2
Marcus A.225 aug. 2022 - 13:11

"Wat ik wel zeker weet, is dat niemand in de hele wereld zou vallen over een dansende, mannelijke president die behoorlijk zou uitschieten. Daarmee doel ik niet op extraverte ‘moves’ met vrienden, maar op praktijken op privé-eilanden, met feestende en dienende inkoopmeisjes, diverse soorten illegale genotsmiddelen waar alle testen rood van gaan staan en corrupte bende-verstrengelingen." Nouja als rutte dat zou doen zouden de reacties niet mals zijn denk ik.

7 Reacties
Jozias2
Jozias225 aug. 2022 - 14:06

Sterker, als hij in zijn zwembroek op vakantie op het balkon zit is het nieuws. https://www.shownieuws.nl/entertainment/rutte-in-zwembroek-met-finse-geliefde-gespot-in-oostenrijk

Deugkeizer
Deugkeizer25 aug. 2022 - 16:19

Nou deze vrouw schijnt wel een man te hebben en kinderen. Dan is het wel apart als je andere mannen en vrouwen zoent op feestjes en heel zwoel gaat dansen. Het heeft alle kenmerken van een orgy. Ook omdat er blijkbaar vrouwen rondliepen die hun borsten lieten zien.

JanDuine2
JanDuine225 aug. 2022 - 17:45

Het zou best kunnen dat er een Russische trollenfabriek achter de verspreiding van dit filmpje zit. Maar dat wordt dan vervolgens gretig opgepakt door de burgerlijke, ongelooflijk preutse, goegemeente, waaronder types zoals "Deugkeizer" (what's in a name!) met: "Nouuuuu, deze vrouw schijnt wel een man te hebben en kinderen" .... om vervolgens zijn "schande sprekende" interpretatie van een totáál onschuldig dansfeestje te geven en er gelijk maar een orgie (zó schrijf je dat "deugkeizer"!) van maken. Want ja, er "blijken" (o jee!) zelfs vrouwen rond te hebben gelopen die hun booorsten lieten zien! Mijn god: "Get yourself a life!"

Deugkeizer
Deugkeizer25 aug. 2022 - 20:14

@JanDuine2 Ja daar is men juist bang voor daar in Finland, dat die Russische trollenfabriek haar helemaal kapot chanteren. Ik snap niet dat je dit als argument tegen me gebruikt, maar je draait wel meer dingen om. Ik weet wel als ze dit verprutst ze vrouwen echt veel schade aan gaat doen. Er zijn trouwens talloze foto's in omloop van mannen die aan haar zitten en rijden op benen van andere vrouwen.ooggetuigen die zeggen dat ze bij mannen op schoot gaat zitten. Ik vind dat geen gedrag van iemand die desnoods een goede vader zoekt voor haar kinderen. Daar mag politiek best wat van gezegd worden.

Marcus A.2
Marcus A.225 aug. 2022 - 23:08

@deugkeizer 'Het heeft alle kenmerken van een orgy. Ook omdat er blijkbaar vrouwen rondliepen die hun borsten lieten zien.' Dat vrouwen hun borsten en tepels laten zien hoeft niet gelijk geseksualiseerd te worden hé. Heb je de laatste Linda niet begrepen?

Zandb
Zandb26 aug. 2022 - 6:46

Deugkeizer Een orgie........tsssssss. U doet uw naam eer aan.

Deugkeizer
Deugkeizer26 aug. 2022 - 16:40

@Marcus%20A.2 Maar jij vind het wel normaal dat dit gebeurd op haar bureau. Waarvandaan ze het volk toespreekt?

Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen25 aug. 2022 - 13:01

"Wat ik wel zeker weet, is dat niemand in de hele wereld zou vallen over een dansende, mannelijke president die behoorlijk zou uitschieten. Daarmee doel ik niet op extraverte ‘moves’ met vrienden, maar op praktijken op privé-eilanden, met feestende en dienende inkoopmeisjes, diverse soorten illegale genotsmiddelen waar alle testen rood van gaan staan en corrupte bende-verstrengelingen. Niemand die vervolgens hun zelfvertrouwen en vakkundigheid in twijfel zou trekken, nietwaar?" Mwa, drugs kunnen ook mannelijke politici fataal worden. Ik denk aan de Diemense wethouder Jorrit Nuijens. Biden wordt zelfs het drugsgebruik van zijn zoon Hunter aangewreven, hoewel hij er zich terecht niets van aantrekt. En dan is er nog het geval Bojo, die moest ook weg vanwege zijn feestjes. Dat was natuurlijk terecht, omdat hij met die feestjes zijn eigen lockdownregels overtrad, maar toch werd er gretig op het drankgebruik gewezen in de pers, ook op deze site. Dat neemt niet weg dat ik dat gedoe over Sanna Marin ook maar puriteins gezeik vind.

1 Reactie
Deugkeizer
Deugkeizer26 aug. 2022 - 16:41

Tuurlijk wel Finland moet bij de navo horen. Ze moeten aantonen een stabiel niet chantabel land te zijn.

Ivan61
Ivan6125 aug. 2022 - 13:00

Ik wil deze hypocrisie helemaal niet begrijpen. Neem Bil Clinton als voorbeeld. Zijn leugens en machtsmisbruik waren niet te tellen en hij bleef zitten en durft nog steeds zijn gezicht te laten zien. Mevrouw Marin is aan het feesten met vrienden en is de wereld te klein. De mannen staan in de rij om haar af te branden. Zij is te vrolijk en te ontspannen dat kan niet zonder drugs zeggen zij. Waarschijnijk praten zij uit ervaring. Steeds meer vrouwen halen HBO en WO diploma en zij gaan zeker eigen plek opeisen. In sport en cultuursector leveren vrouwen geweldige werk. Nederlandse tv landschap is behoorlijk conservatief. Ik kijk bijna nooit want steeds zelfde koppen zijn vermoeiend.

3 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen25 aug. 2022 - 14:48

Ik begin het vermoeden te krijgen dat Ivan aan de Supra van Danielle Braun zat. Maar wel nuttige info, dat vrouwen steeds vaken een diploma halen. Ze komen eraan! Vanb de CBS website: Onder de jongere generaties is het aandeel hbo- en wo-gediplomeerden onder vrouwen groter dan onder mannen. Zo heeft bijna 52 procent van de 25- tot 35-jarige vrouwen een hbo- of wo-diploma, onder mannen is dit ongeveer 10 procentpunten lager. Voor de oudere generaties geldt het omgekeerde. Van de 65- tot 75-jarige mannen heeft 26 procent een hbo- of wo-diploma, onder vrouwen in deze leeftijd is dat bijna 16 procent. Voor de jongste generatie geldt dat veel van hen nog een opleiding volgen en waarschijnlijk nog een diploma zullen behalen. https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/10/evenveel-vrouwen-als-mannen-met-hbo-of-wo-diploma De grote vraag is waarom ze er nog steeds niet evenredig vertegenwoordigd zijn.

Ivan61
Ivan6125 aug. 2022 - 16:05

Jouw vermoedens kloppen weer niet. Jij kan gewoon vragen heb ik toch gezegd. Ik ken deze cijfers ook en antwoord heb ik niet. En jij?

JanDuine2
JanDuine225 aug. 2022 - 17:46

Hear, Hear!

tinekea2
tinekea225 aug. 2022 - 12:49

Volgens mij maak je je veel te druk. Ik denk dat ieder weldenkend mens hier helemaal geen probleem mee heeft. Maar ja, er zijn nu eenmaal altijd wel een paar idioten die over van alles en niets klagen. Gewoon geen aandacht geven.

1 Reactie
Deugkeizer
Deugkeizer25 aug. 2022 - 21:11

Blijf het toch raar vinden dat mannen ineens in der nek zoenen tijdens feestjes.

Rob12342
Rob1234225 aug. 2022 - 12:45

Hier ben ik het volledig mee eens. Chapeau voor dit artikel!