Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De Bregman-Verstappen-revolutie

  •  
16-06-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
3181 keer bekeken
  •  
ANP-471696477

Nederland zal opbloeien zoals het zelfs tijdens de Tulpenmanie van 1634 niet floreerde.

Vanwege zijn pleidooien voor het basisinkomen heb ik altijd sympathie gehad voor Rutger Bregman. Als ik nu alleenheerser zou worden, voer ik met Bregman als minister van Financiën het basisinkomen in. Het lijkt me de enige manier om Nederland sociaal enigszins aan elkaar te naaien na dertien jaar onverschillig Rutte-beleid.

Over mijn grote held Max Verstappen verschil ik met Bregman nog van mening. Eerder schreef ik hoe gelukkig we ons mogen prijzen met een ongenaakbare winnaar als de huidige wereldkampioen Formule 1 binnen onze landsgrenzen. Max laat nooit iets liggen, Max gaat altijd voor de genadestoot, dat heeft nog nooit een Nederlandse sporter laten zien.

Onlangs begon Bregman een beetje te mopperen over de belastingontwijking van de in Monaco woonachtige coureur. Hij rekende voor hoe Verstappen na verloop van tijd tweehonderd miljoen euro aan de Nederlandse schatkist onthoudt. Volgens Bregman moeten we stoppen met juichen voor Max omdat hij hier wel basisonderwijs genoot, maar niks terugdoet.

Dat laatste is natuurlijk onzin. Wanneer Rutger en ik na onze machtsovername maandelijks een bestaanszeker bedrag op de rekening van iedere Nederlander storten, lanceren we de overheidscampagne ‘Max-imaliseer je vrijheid’. Burgers worden aangemoedigd om zich in de beroemdste levende Nederlander te verdiepen, en een voorbeeld te nemen aan zijn mentaliteit.

Nederland zal opbloeien zoals het zelfs tijdens de Tulpenmanie van 1634 niet floreerde. Door hernieuwde bestaanszekerheid en zeeën naar eigen inzicht te besteden tijd, overspoelt een golf van creativiteit het land. Dankzij Max’ meedogenloze gevoel voor doelmatigheid waar we ons met zijn allen aan optrekken, worden deze krachten in strakke banen geleid.

Een verzoening tussen Rutger en Max is nodig om bovenstaand scenario dichterbij te brengen. Ik stel voor dat ze eind augustus onder mijn leiding bij elkaar komen in de Red Bull-garage op het circuit van Zandvoort tijdens de Grote Prijs van Nederland.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.