Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De braafheid van Jesse Klaver en de woede van Halbe Zijlstra

  •  
07-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Het politieke seizoen is begonnen dus Peter Kee, politiek journalist bij Pauw, en Francisco van Jole, eindredacteur van Joop, treffen elkaar weer wekelijks in de studio van De Nieuws BV. Ze bespreken dit keer de koers van de VVD en de commotie rond VVD-senator Schaap die de PVV als dictatoriale partij erger dan de NSB noemde in zijn boek over het oprukkende populisme. Volgens Kee was dat een pr-ramp. Van Jole ziet het anders en legt uit dat Schaap de traditionele VVD-kiezer aanspreekt terwijl Zijlstra en Schippers met hun provocerende taal de PVV de wind uit de zeilen proberen te nemen.
Ook de aftrap van de verkiezingscampagne door GroenLinks-leider Jesse Klaver wordt besproken. Kee bezocht De Melkweg en zag een razendenthousiast jong en wit publiek. Van Jole constateert dat Klaver wel een goed verhaal houdt maar dat het ook braaf is. Maar misschien past dat goed bij een jonge generatie die volgens onderzoek tot de braafste generatie ooit behoort, zo stelt hij. Plus: wat je kunt aflezen aan de opgerolde hemdsmouwen van de GL-leider.
Zie ook het interview met senator Schaap over zijn boek Rechtsstaat in Verval:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.