Joop

De Boontjes, een Rotterdamse koffiebar die het leven van jongeren verandert

  •  
11-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
Koffiebar Heilige Boontjes, gevestigd in het hart van Rotterdam, is geen gewone horecagelegenheid. In de zaak werken jongeren met wat genoemd wordt een afstand tot de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld omdat ze in aanraking zijn geweest met de politie of een beperking hebben. “Wij geven hen gewoon een kans. In de kapitalistische wereld gaat het alleen maar om winst. Bij ons is dat niet de drijfveer. Wij helpen anderen,” legt bedrijfsleider Rodney van den Hengel in een interview met Rijnmond.
Documentairemaker Anne van Helvoort volgt Rodney en hoe het er aan toegaat in de zaak. Duidelijke taal is een van de ingrediënten van het succes. Bij Heilige Boontjes zijn in vijf jaar tijd 120 medewerkers op weg geholpen naar een zelfstandiger en beter leven.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

DaanOuwens
DaanOuwens11 okt. 2020 - 17:31

Mooie social firm. Mede op weg geholpen door de gemeente Rotterdam die een grote klant is. Maar dit is ook heel goed ondernemerschap, dit is zoals het moet. Niet alleen winst, maar ook een goed product, rekening houden met het milieu en een fatsoenlijk personeelsbeleid. Ik hoop dat ze het verder kunnen gaan uitbouwen. Wat mij betreft gaat het niet om het doorstromen naar andere banen. Deze groep blijft meestal hangen in uitzend- en oproepcontracten hangen. Ik zou het mooi vinden als het bedrijf zo goed gaat functioneren dat meer mensen bij Heilige Boontjes in dienst kunnen komen. Immers de meeste werkgevers kijken nog niet naar wat mensen kunnen maar naar wat ze niet kunnen.