Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De blote billen van Maxima

  •  
11-09-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
141 keer bekeken
  •  
RTEmagicC_1001004011817657.jpg
Ze ging net niet uit de kleren, dus vind ik het net niet geslaagd
Ik geef het toe, vijftig minuten zwemmen in de grachten van Amsterdam is een aardige prestatie. Zeker als je door het water heen de drollen kan zien. Maar als prinses Maxima het doet, wordt de prestatie ineens beregoed. Mensen vinden het ‘zo dapper’, ‘geweldig, dat ze het durft’ en ‘een ongelooflijke stunt’.
In de berichtgeving bespeur ik hier en daar waar iedereen tijdens de City Swim ècht naar verlangde. Natuurlijk, het was knap, die 2028 meter die ze volgens het Parool in haar wetsuit aflegde tussen het Scheepvaartmuseum en de Keizersgracht. Maar wat we echt hadden willen zien, waren haar prinseslijke billen. Helaas komen we er niet achter of ook zij last heeft van cellulitis, cellulite of striae. Jammer, want dat had Maxima nog menselijker gemaakt.
Beroemdheden worden wel vaker ingezet om een prestatie te leveren ter promotie van iets. In dit geval een goed doel, namelijk de bestrijding van de spierziekte ALS. Ik had er nog nooit van gehoord trouwens.
Had ze als ze een badpak of bikini aan had gehad nog meer media-aandacht gekregen? Ik zou ook geen camera’s op mijn billen en bovenbenen willen laten inzoomen met het gevaar dat overal ongefotoshopte foto’s opduiken. Maar als ik een beroemdheid was geweest en er een goed doel mee kon steunen, had ik wel een uitzondering gemaakt.
Ze ging net niet uit de kleren, dus vind ik het net niet geslaagd. 
Dit artikel verscheen eerder op de weblog van Alexandra Smith. Volg haar ook op Twitter
Het meest recente boek van Alexandra Smith is Schemervlucht

Meer over:

opinie, leven
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (6)

Hanspuntnl
Hanspuntnl11 sep. 2012 - 20:34

Vreemd, maar ik ben ik in het geheel niet geinteresseerd in de striae van Maxima. Waarschijnlijk heeft ze dat wel, gezien haar leeftijd. Ik vind het gewoon goed van haar. Dat U perse een foto van haar billen wil, zegt meer over U dan over Maxima.

rgeurtsen
rgeurtsen11 sep. 2012 - 20:34

Ik vrees dat je gelijk hebt. Wet-suit, ik heb niet eens gekeken toen ze langs zwom.

RobvanKan
RobvanKan11 sep. 2012 - 20:34

En zien we haar in badpak, dan had dat een bikini moeten zijn, enzovoort. Zo kun je nooit wat goeds doen, en ze doen al zo verrekte weinig, die KH-types.

adriek
adriek11 sep. 2012 - 20:34

M. in de playboy? Of is dat te hoog gegrepen?

ruurd2
ruurd211 sep. 2012 - 20:34

Lekker belangrijk.

1 Reactie
alexsmith
alexsmith11 sep. 2012 - 20:34

Ik wil geen foto van haar billen, maar in het Parool stond dat mensen haar graag in badpak hadden gezien en teleurgesteld waren toen ze op kwam draven in wetsuit. De prestatie is prima (maar niet uitzonderlijk) maar wat ik probeerde te zeggen is dat het algauw knap oogt als iemand beroemd is. Er zijn een hoop mensen die grote prestaties leveren en niet beroemd zijn en daar nam ik het subtiel voor op. Subtiel, want het is vooral luchtig. Een beetje humor mensen! En veel stemplezier vandaag :)