Joop

'De bloedhete zomer van 2018 was pas het begin'

  •    •  
09-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pieterderks88
“Koop nú vastgoed in Siberië, want dat is straks een heel goed leefbare, groene oase.” Pieter Derks in De Nieuws BV over klimaatverandering en De Zomer Van 2018 op Radio 1.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

Britta van Rees
Britta van Rees10 aug. 2018 - 8:57

Als het een paar maanden koud wordt dan komt er "zeker" een ijstijd ? Ik erger me aan die klimaatgoeroes die het actuele weer net iets te goed weten te extrapoleren. Zekerheden vind je in het geloof.

1 Reactie
Cliff Clavin
Cliff Clavin11 aug. 2018 - 12:26

@ Britta - waarom schrijf je eigenlijk wat je schrijft? Je negeert alle sterke aanwijzingen dat het met het klimaat werkelijk niet goed gaat (serieuze kranten, links die ik en anderen hier op Joop plaatsten). Die kun je onmogelijk gelezen hebben (tenzij je dat probeerde, maar ze niet begreep). Je komt steeds met dezelfde flauwe en belegen retorische truc. Nee, van jou moeten we enige medewerking aan het redden van wat er te redden valt echt niet te verwachten. En dat maakt je tot een onverantwoordelijk persoon.

Eric Minnens
Eric Minnens9 aug. 2018 - 23:44

Pieter Derks komt uit de school van Dolf Jansen. Hij denkt dat snel praten op zich al leuk genoeg is. Wel heeft hij meer inhoud dan Dolf, en meer grapjes ook, maar ach waar is de tijd gebleven van adempauzes, de doordenkertjes en de timing van de bijvoorbeeld een Fons Jansen of een Toon Hermans? Mijn tante... Ze was niet mooi... Maar léélijk..!

1 Reactie
Britta van Rees
Britta van Rees10 aug. 2018 - 8:58

Beide cabaretiers zijn vooral niet grappig. Ik vind dat toch een nadeel.

[verwijderd]
[verwijderd]9 aug. 2018 - 15:17

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
Juppé🎗
Juppé🎗9 aug. 2018 - 19:33

« maar wat we er als simpele zielen aan kunnen doen behalve het scheiden van afval en het voor korte stukjes lopen of de fiets pakken wat ik nu al doe.« ....ja dat helpt idd een heel klein beetje....minder kinderen en niet gelijk in je broek doen bij het woord kerncentrale al veel meer. Uiteindelijk je aanpassen aan veranderende situaties, die er toch wel komen. Het klimaat verandert door ons sneller....ten dele kunnen we dat misschien vertragen, verder moeten we ons aanpassen!

richarrd
richarrd9 aug. 2018 - 21:16

We hebben weleens eerder een hete zomer gehad, maar die was heel regionaal. Op dit moment beleefd de hele wereld een veel te warme zomer, dat is het verschil. De gevolgen zullen echt heel ernstig zijn. Er wordt bijvoorbeeld voorspeld dat als je aan het einde van de eeuw je in China op zou houden dat je dan binnen zes uur komt te overlijden in verband met de hoge temperatuur en de hoge luchtvochtigheid. Als je ziet wat er nu al allemaal gebeurt, zoals de woestijnvorming die overal op grote schaal plaatsvindt bijvoorbeeld. En wat als het gaat om de landbouw in Nederland? Er vindt zelfs al woestijnvorming plaats in Nederland. Ik kan nog wel even doorgaan, de gevolgen zijn niet te overzien.

Max Eisenmann
Max Eisenmann9 aug. 2018 - 14:13

Een nieuwe weerman die de vooruitzichten niet beperkt tot een beperkt aantal dagen maar al voor de komende jaren? Dat hij ook in een adem suggesties doet om grote investeringen in exotisch vastgoed te doen maakt dan nog meer indruk.