Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.
hipsterfood ? een jaar geleden misschien. de eckte hipstsers zijn al door naar de volgende hype.
Op alle gebied draait het tegenwoordig om beeldvorming. Als er maar winst gemaakt kan worden (...). Mensen worden dom gehouden.
Als je echt meer ecologisch verantwoord wilt zijn, zou je eigenlijk moeten beginnen met het eten van alleen lokaal geteeld voedsel i.p.v. voedsel te importeren uit een ander land, laat staan ander werelddeel. Alleen daarom al zou je vraagtekens kunnen zetten bij het EKO-keurmerk. Maar ja, daar help je die boeren niet mee...
Mijn argentijnse vrouw probeert mij al jaren aan dat spul te krijgen. Vind het gewoon niet lekker. Bruine rijst daarentegen....
Tsja, mensen die graag "verantwoord" eten en consumeren komen er langzamerhand achter dat de wereld niet zo zwart-wit in elkaar steekt als zij zouden willen. Tussen zwart en wit zitten minstens vijftig tinten grijs.
Ik word er een beetje moe van dat iedereen me een schuldgevoel over van alles en nog wat wil aanpraten. ik lees ook niet echt steekhoudende argumenten: "Ten eerste was het zaadje in Peru helemaal niet hip. Het wordt gezien als voedsel voor de armen. " --> Nou en? "Tja, die boeren. Die zouden volgens de verpakking een veel beter leven hebben dankzij de quinoa. Deels klopt dat. In Ayacucho verbouwde tachtig procent van alle boeren aardappels. Inmiddels zijn zij overgestapt op quinoa en verdienen ze het dubbele. Heel fijn, zou je denken. Maar vaak moeten ze drie tot vier maanden op hun geld wachten. Quinoa wordt door boeren verkocht aan tussenpersonen die komen en gaan wanneer het ze uitkomt. " --> heel vervelend dat ze 3 maanden op hun geld moeten wachten maar dat is niet mijn probleem. Misschien moeten ze eens een betrouwbare afnemer zoeken of pas leveren als het geld op tafel ligt? Dat zij slechte afspraken met hun afnemers maken daar kun je moeilijk mij verantwoordelijk voor houden. En ze hebben het toch beter, ze verkopen toch meer doordat het gewas hier populair is?' Als je een boer in de Andes niet wilt helpen, koop dan geen quinoa, maar die nasmaak is nog veel bitterder. De schrijfster van artikel komt mij zeer naief over. Zaken zijn niet zwart wit, als wij nu allemaal stoppen met quinoa kopen dan zijn die boeren pas slecht af.
Merkwaardig dat mijn reactie inclusief link naar een site waarop staat dat dit product ook in Europa en in Nederland geteeld wordt en dan wel biologisch, niet geplaatst is. " In Europa wordt quinoa in de eerste helft van april gezaaid. De oogst vindt plaats vanaf half september. " Dan maar zonder link.